Iedereen kent wel bananenbrood. Heerlijk, en ik schuif er nog heel regelmatig eentje in de oven. Heerlijk als ontbijt of tussendoortje. Nou had ik laatst wat bietjes over en ik besloot deze door het beslag te mengen. Daar krijgt het beslag voor deze bietencake een waanzinnig knalroze kleur van, die helaas door het bakken een stuk minder intens wordt. Gelukkig blijft de buitenkant van het bietenbrood wel mooi roze, en de smaak is top!
Proef je de biet?
Nee hoor! Het bietenbrood is heerlijk smeuïg en lekker zoet van smaak. Geen zorgen, de gronderige smaak van de bietjes overheerst absoluut niet in dit lekkere recept.
Variëren met dit bietenbrood recept
Eigenlijk is dit een heel standaard recept voor bietencake of bietenbrood. Je kunt er lekker mee varieren. Een paar tips:
- Meng een hand fijngehakte noten door het beslag
- Meng een handje rozijnen door het beslag
- Maak een roze icing van poedersuiker en wat bietensap of rode kleurstof, en sprenkel deze over de cake in plaats van havermout als topping te gebruiken
Je kunt de plakjes cake zó eten, maar ze zijn ook heel erg lekker met wat notenpasta erop.
Bewaren
Na het bakken blijft de cake nog een dag of twee lekker vers. Je kunt er ook voor kiezen om de cake in plakjes in te vriezen, of de helft van de cake in te vriezen. Dan kun je nog langer genieten van een lekker vers ontbijt of tussendoortje!


Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.
Nog geen reacties