Menu
ontbijt / tussendoortjes

Bietencake of bietenbrood

Bietencake - Bietenbrood

Iedereen kent wel bananenbrood. Heerlijk, en ik schuif er nog heel regelmatig eentje in de oven. Heerlijk als ontbijt of tussendoortje. Nou had ik laatst wat bietjes over en ik besloot deze door het beslag te mengen. Daar krijgt het beslag voor deze bietencake een waanzinnig knalroze kleur van, die helaas door het bakken een stuk minder intens wordt. Gelukkig blijft de buitenkant van het bietenbrood wel mooi roze, en de smaak is top! Het bietenbrood is heerlijk smeuïg en lekker zoet. Geen zorgen, de smaak van de bietjes overheerst absoluut niet.

Variëren met dit bietenbrood recept

Eigenlijk is dit een heel standaard recept voor bietencake of bietenbrood. Je kunt er lekker mee varieren. Een paar tips:

  • Meng een hand fijngehakte noten door het beslag
  • Meng een handje rozijnen door het beslag
  • Maak een roze icing van poedersuiker en wat bietensap of rode kleurstof, en sprenkel deze over de cake in plaats van havermout als topping te gebruiken

Je kunt de plakjes cake zó eten, maar ze zijn ook heel erg lekker met wat notenpasta erop.

Bietencake | Bietenbrood

0 from 0 votes
Course: Ontbijt, TussendoortjeCuisine: VegetarischDifficulty: Eenvoudig
Voor

12

plakken
Voorbereiding

15

minutes
Oventijd

50

minutes
Calorieën

199

kcal

Een lekkere variatie op bananenbrood: bietenbrood of bietencake. Een smeuïge cake met rode biet en banaan.

Ingrediënten

  • 2 eieren

  • 100 gr lichte basterdsuiker

  • 75 ml zonnebloemolie

  • 2 rijpe bananen

  • 150 gr rode biet (gekookt)

  • 150 ml (amandel)melk

  • 250 gr zelfrijzend bakmeel

  • 1,5 tl kaneel

  • 1 snuf zout

  • 2 el havermout (optioneel)

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Doe de eieren, suiker en zonnebloemolie in een kom en mix deze in enkele minuten luchtig.
  • Doe de banaan en rode biet in een blender of keukenmachine, en maal ze fijn. Mix door het ei-mengsel heen.
  • Mix nu de melk door het beslag.
  • Zeef het bakmeel en voeg dit samen met de kaneel en het zout toe aan de kom. Roer met een spatel het beslag rustig door elkaar, tot het bakmeel volledig is opgenomen door het beslag.
  • Vet een cakevorm in met zonnebloemolie en giet het beslag in de vorm. Bestrooi desgewenst met wat havermout en bak de bietencake in 50 minuten gaar.
Recept bietenbrood

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof! Ben je trouwens al lid van mijn nieuwsbrief? Je kunt je hier aanmelden.

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter