• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
menu icon
go to homepage
  • RECEPTEN
  • WEEKMENU'S
  • OVER MIJ
    • CONTACT
  • MAKKELIJK AVONDETEN
  • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • RECEPTEN
    • WEEKMENU'S
    • OVER MIJ
      • CONTACT
    • MAKKELIJK AVONDETEN
    • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • ×
    Home

    Bleekselderij - bewaren, bereiden en recepten met bleekselderij

    Bijgewerkt: okt 2023 · Geplaatst: mei 2016 door Sandra

    Ik vertel je graag wat meer over de bescheiden bleekselderij. Waar je op moet letten bij het kopen van de groente, hoe je hem het beste kunt bewaren, én natuurlijk geef ik je ook lekkere recepten met deze groente!

    Koken met restjes - bleekselderij

    Bleekselderij

    Deze stengelgroente wordt vaak rauw geserveerd. Je kunt hem namelijk prima verwerken in salades of als snackgroente met een dipsausje. Ook is het een echte smaakmaker in soepen en sauzen. Je kunt bleekselderij ook 'op zichzelf' eten, gesmoord of gegratineerd met een bechamelsaus bijvoorbeeld.

    Kopen, Bewaren & Bereiden

    Kies een bosje bleekselderij met mooie stevige, gave stengels. De bladeren moeten nog heldergroen zijn. Je kunt het bosje na aanschaf het beste in de koelkast bewaren. Na aankoop is de bos nog ongeveer een week houdbaar.

    Maak bleekselderij schoon door de onderkant eraf te snijden en de groente goed te wassen. Check of er taaie 'draden' aan de stengels zitten en verwijder deze zo nodig. Daarna kun je de groente verwerken. Enkele bereidingstijden:

    • Roerbakken: 6 minuten
    • Koken: 10-12 minuten
    • Stomen: 20-25 minuten

    Restje bleekselderij over?

    Heb je één of meerdere stengels van deze groente over? No problem! Je kunt de stengels wassen en rauw eten als snack. Het is dan wel lekker om er een dipsausje bij te maken. Dit kun je doen door wat yoghurt en mayonaise te mengen en op smaak te brengen met kruiden. Rauw kun je een fijngesneden stengel ook verwerken in een salade. Lekker in combinatie met appel of mandarijn.

    Als je een pastasaus gaat koken, kun je deze groente daar ook prima in verwerken. Je kunt de groente ook in halve maantjes snijden en invriezen. Daarna is het niet meer geschikt om rauw te eten, maar kun je het nog wel verwerken in pastasaus.

    Recepten met bleekselderij

    Ik moet eerlijk zeggen dat ik deze groente niet heel vaak op tafel zet, maar in sommige sauzen, salades en soepen en andere gerechten verwerk ik hem regelmatig. Een paar recepten:

    • Bolognesesaus
    • Kip Cacciatore
    • Bloemkoolsoep
    • Kaasfondue
    • Een restje bleekselderij over? Serveer met een lekkere dip! Klik hier voor het recept.

    More Informatieve artikelen

    • Plaattaart met snijbiet en geitenkaas. De plaattaart ligt op een houten serveerplank en is in stukken gesneden.
      Snijbiet recepten | Zó veelzijdig is snijbiet!
    • Bietenwrap: een kleurrijke rode wrap met hummus en groenten, op een bordje.
      Van kliekje naar lunch: makkelijke lunchideeën met restjes
    • Een potje zelfgemaakte Italiaanse kruidenmix, gemaakt van een mix van zes gedroogde kruiden.
      Italiaanse kruiden maken
    • een hapje van gegrilde courgette met roomkaas en gerookte zalm.
      Borrelhapjes die je van tevoren kunt maken

    About Sandra

    Hi! Ik ben Sandra en woon in het mooie Noord-Holland. Al meer dan 10 jaar deel ik op dit blog mijn favoriete recepten met jullie. Ik kook graag met restjes en verse producten, bij voorkeur uit het seizoen. Vragen over een recept? Stuur me een berichtje via Instagram, dan help ik je snel verder!

    Reader Interactions

    Laat een reactie achter Reactie annuleren

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeling recept




    Primary Sidebar

    Culi Sandra

    Hoi, ik ben Sandra! Wat leuk dat je er bent, op mijn blog vind je honderden heerlijke recepten. Allemaal van mijn hand.

    Meer over mij →

    Populaire recepten

    • Nachos met gehakt en zure room in een ovenschaal. De nacho schotel is voorzien van een dikke laag geraspte cheddar en bestrooid met jalapenos, rode ui, guacemole en zure room.
      Recept nachos met gehakt en zure room
    • Spitskool ovenschotel waar met een lepel een schep uit is genomen, zodat de gehakt-vulling zichtbaar wordt.
      Spitskool ovenschotel met gehakt
    • Wraps met ei, chorizo en groenten. De wraps zijn doormidden gesneden en half op elkaar gestapeld, zodat je de binnenkant goed kunt zien.
      40+ Recepten met weinig ingrediënten
    • platbrood pizza caprese
      40x Snelle recepten - binnen 20 minuten op tafel

    Footer

    ↑ terug naar boven

    Recepten per gang

    • Alle recepten
    • Hoofdgerechten
    • Bijgerechten
    • Voorgerechten
    • Toetjes
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Tussendoortjes
    • Taart en koekjes
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Smoothies

    Recepten per type

    • Vlees recepten
    • Vis recepten
    • Vegetarische recepten
    • Kip recepten
    • Ovenschotels
    • Pasta recepten
    • Quiche recepten
    • Soep recepten
    • Snel klaar
    • Weinig ingrediënten

    Contact

    • Contact
    • Samenwerken
    • Privacy policy
    • Disclaimer

    Copyright culi-sandra.nl 2013 - 2025

    Culi-Sandra staat ingeschreven bij de KVK onder nummer 82533431