Oh my, cookies & cream! Deze Oreo monchou taart is heel makkelijk te maken en 'no bake'. Hij hoeft dus niet in de oven.

Altijd handig als je een verjaardag hebt en meerdere taarten wilt serveren, dan heb je in ieder geval genoeg ruimte in je oven over!
Oreo taart recept
Deze Oreo monchou taart is erg makkelijk te maken. Eerst maak je een superlekkere bodem door verkruimelde Oreo's te mixen met boter. Daarop komt een mengsel van mon chou, slagroom, suiker en wat vanille.

Je laat het geheel nu opstijven in de koelkast - dit is namelijk een 'no bake' Oreo taart en hij hoeft dus niet in de oven. En klaar ben je al!
Als je net als ik fan bent van taarten die niet in de oven hoeven, dan vind je deze frambozen kwarktaart vast ook een aanrader. Of deze mon chou taart met chocoladepepernoten.
Oreo thins
Voor dit Oreo taart recept gebruik ik de Oreo thins. Dat is handig, want dit zijn Oreo's zonder witte vulling.
Je kunt ook de normale Oreo-koekjes gebruiken voor dit recept, maar dan moet je wel even de witte vulling er tussenuit halen. Ook niet heel veel werk, maar als het ook makkelijk kan.... Deze koekjes zijn ook top als bodem voor deze ganachetaart trouwens.
Voor de garnering vind ik het wel weer leuk om de traditionele Oreo-koekjes te gebruiken!
Oreo monchou taart bewaren
Deze lekkere Oreo monchou taart kun je prima van tevoren maken. Hij blijft zeker een dag of twee lekker. Bewaar hem in de koelkast, bijvoorbeeld in een goed afsluitbare doos.
Variatietip: een schepje van deze suikervrije aardbeienjam is een lekker extraatje als topping op deze Oreo taart.
Recept
Oreo monchou taart
Handig om te hebben
Ingrediënten
- 175 gr Oreo thins koekjes + extra voor de garnering
- 75 gr boter, gesmolten
- 200 gr roomkaas (mon chou)
- 50 gr witte basterdsuiker
- 1 tl vanille-extract
- 150 ml slagroom
- eventueel vers fruit om te garneren
Zo maak je het
- Bekleed een bakvorm van 20x20 cm met bakpapier.
- Vermaal de Oreo koekjes tot fijne kruimels en meng de gesmolten boter erdoor.
- Verdeel dit mengsel over de bakvorm, druk goed aan en laat minimaal 30 minuten opstijven in de koelkast. Haal ondertussen de roomkaas uit de koelkast zodat deze op kamertemperatuur kan komen.
- Klop de slagroom stijf.
- Mix de roomkaas glad met de vanille en de basterdsuiker.
- Spatel de slagroom rustig door het roomkaasmengsel en verdeel het mon chou mengsel over de koekbodem.
- Zet de Oreo taart nu minimaal een paar uur in de koelkast. Garneer vlak voor het serveren eventueel met extra Oreo's en vers fruit.
Laat een reactie achter