Menu
zoet

Oreo monchou taart

oreo monchou taart

Oh my, cookies & cream! Deze Oreo monchou taart is heel makkelijk te maken en ‘no bake’. Hij hoeft dus niet in de oven. Altijd handig als je een verjaardag hebt en meerdere taarten wilt serveren, dan heb je in ieder geval genoeg ruimte in je oven over!

Oreo taart recept

Deze Oreo monchou taart is erg makkelijk te maken. Eerst maak je een superlekkere bodem door verkruimelde Oreo’s te mixen met boter. Daarop komt een mengsel van mon chou, slagroom, suiker en wat vanille.

oreo taart recept

Je laat het geheel nu opstijven in de koelkast – dit is namelijk een ‘no bake’ Oreo taart en hij hoeft dus niet in de oven. En klaar ben je al!

Als je net als ik fan bent van taarten die niet in de oven hoeven, dan vind je deze frambozen kwarktaart vast ook een aanrader. Of deze mon chou taart met chocoladepepernoten.

Oreo thins

Voor dit Oreo taart recept gebruik ik de Oreo thins. Dat is handig, want dit zijn Oreo’s zonder witte vulling. Je kunt ook de normale Oreo-koekjes gebruiken voor dit recept, maar dan moet je wel even de witte vulling er tussenuit halen. Ook niet heel veel werk, maar als het ook makkelijk kan….

Voor de garnering vind ik het trouwens wel weer leuk om de traditionele Oreo-koekjes te gebruiken!

Oreo monchou taart bewaren

oreo cheesecake no bake

Deze lekkere Oreo monchou taart kun je prima van tevoren maken. Hij blijft zeker een dag of twee lekker. Bewaar hem in de koelkast, bijvoorbeeld in een goed afsluitbare doos.

Oreo monchou taart

5 from 2 stemmen
Gang: TussendoortjeKeuken: TaartNiveau: Eenvoudig
Voor ca

10

stukjes
Voorbereiding

20

minutes
Opstijven

10

hours 
Calorieën

349

kcal

Een heerlijk taartje met een bodem van Oreo koekjes en een laag mon chou met witte chocolade. Een echte caloriebom maar zó lekker!

Kook-modus

(houdt het scherm aan tijdens het koken)

Ingrediënten

  • 175 gr 175 Oreo thins koekjes + extra voor de garnering

  • 75 gr 75 boter, gesmolten

  • 200 gr 200 roomkaas (mon chou)

  • 50 gr 50 witte basterdsuiker

  • 1 tl 1 vanille-extract

  • 150 ml 150 slagroom

  • eventueel vers fruit om te garneren

  • Extra nodig
  • bakblik 20×20 cm

Bereiding

  • Bekleed een bakvorm van 20×20 cm met bakpapier.
  • Vermaal de Oreo koekjes tot fijne kruimels en meng de gesmolten boter erdoor.
  • Verdeel dit mengsel over de bakvorm, druk goed aan en laat minimaal 30 minuten opstijven in de koelkast. Haal ondertussen de roomkaas uit de koelkast zodat deze op kamertemperatuur kan komen.
  • Klop de slagroom stijf.
  • Mix de roomkaas glad met de vanille en de basterdsuiker.
  • Spatel de slagroom rustig door het roomkaasmengsel en verdeel het mon chou mengsel over de koekbodem.
  • Zet de Oreo taart nu minimaal een paar uur in de koelkast. Garneer vlak voor het serveren eventueel met extra Oreo’s en vers fruit.

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!

Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.

recept oreo taart

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter