Ovenschotel met gehakt en sperziebonen, lekker! Eigenlijk eet ik helemaal niet zo vaak echt Hollands. Met gekookte aardappels met groenten en een stukje vlees doe je mij echt geen plezier. Het is dat le husband het op zijn tijd wel graag wil eten, maar uit mezelf zou ik zo’n ‘prakkie’ niet snel op tafel zetten.
Ovenschotel
Neemt niet weg dat ik de combinatie van aardappels, groenten en vlees niet heel lekker vindt hoor! Want ik eet alledrie gerust heel graag, maar ik doe er dan liever iets anders mee. Deze drie elementen verwerken in een lekkere ovenschotel bijvoorbeeld, zoals deze! Of in deze spitskool ovenschotel bijvoorbeeld, ook erg lekker.
Makkelijk recept – AVG
In deze ovenschotel met gehakt, aardappels en groenten gebruik je lekkere smaakmakers zoals rode pesto en kruidenkaas. Zo tover je deze eenvoudige ingrediënten eenvoudig om tot een supersmakelijk gerecht! Echt een makkelijk recept om achter de hand te hebben als je zin hebt in een AVG’tje (aardappels, vlees en groenten), maar dan anders.
Ovenschotel met gehakt en sperziebonen voorbereiden & bewaren
Het kost je ongeveer een klein half uurtje om deze ovenschotel voor te bereiden. Het fijne is, dat je dat al prima eerder op de dag (of zelfs een dag van tevoren) kunt doen. Je kunt de ongebakken ovenschotel namelijk prima een dagje bewaren in de koelkast. En heb je een restje over? Ook dat kun je nog weer een dag of twee bewaren in de koelkast. Invriezen kan ook. Altijd handig als snelle maaltijd uit de vriezer.

Ovenschotel met gehakt en sperziebonen
Ingrediënten
- 2 uien
- 350 gr rundergehakt
- 450 gr sperziebonen
- 2 el rode of groene pesto
- 1 kg kruimige aardappels (als je het jezelf extra makkelijk wilt maken kun je ook kant en klare puree gebruiken)
- 100 gr Heks’nkaas of een andere kruidenroomkaas
Zo maak je het
- Schil de aardappels en snijd ze in stukken. Kook ze in water met wat zout in 15-20 minuten gaar.
- Snijd ondertussen de uien fijn en fruit deze in de olijfolie een paar minuten aan.
- Voeg het gehakt toe en bak deze in ongeveer 5 minuten mooi bruin. Breng op smaak met peper en zout.
- Roer de pesto door het gehakt en doe in een ingevette ovenschaal. Verdeel de sperziebonen over het gehakt.
- Stamp de aardappels fijn met de roomkaas. Breng indien nodig nog verder op smaak met peper en zout. Bedek de gehakt-ovenschotel met de aardappelpuree.
- Bak de ovenschotel in 20 minuten gaar op 200 graden.
Notities
Voedingswaarden per persoon (indicatie)

5 Reacties
Nadine
23 februari 2022 at 17:46Geprobeerd maar waar ik al bang voor was, aardappels en bonen niet gaar genoeg, echt nog hard. Heb mij helemaal aan het recept gehouden.Nu heb ik dat altijd met ovengerechten. Volgende keer toch maar voorgaren denk ik. Het was te hard maar wil het vanwege de smaak nog een keer proberen. We zijn gek op groene petto. Djw groetjes Nadine
Sandra
24 februari 2022 at 12:30Hey Nadine, wat vervelend! Als je dit altijd hebt met ovengerechten is het wellicht raadzaam om een keer met behulp van een oventhermometer de temperatuur van je oven te checken? Elke oven verschilt, dus het blijft altijd even zoeken hoor. De aardappels kook ik altijd voor (staat ook in het recept), dus die zijn in principe al gaar of vrijwel gaar op het moment dat de schotel de oven in gaat. Wellicht kun je de boontjes de laatste paar minuutjes even meegaren met de aardappels. Hopelijk komt het zo goed!
Desiree | Sweet Happinez
19 mei 2016 at 05:29Deze ovenschotel ziet er heerlijk uit en inderdaad een keer wat anders dan de normale aardappels-groente-vlees. Zelf houd ik ook echt van ovenschotels
Eef
18 mei 2016 at 19:59Klinkt echt lekker deze ovenschotel! Lekker met heksenkaas, yum :)
Wilma
18 mei 2016 at 13:37Dat ziet er heerlijk uit. Makkelijk om te maken ook zie ik, ik hou altijd erg veel van ovenschotels. Zitten lekker veel gerechten in het is makkelijk om te maken!