ovenschotels vlees

Ovenschotel met gehakt en sperziebonen

Ovenschotel met sperziebonen

Eigenlijk eet ik helemaal niet zo vaak echt Hollands. Met gekookte aardappels met groenten en een stukje vlees doe je mij echt geen plezier. Het is dat le husband het op zijn tijd wel graag wil eten, maar uit mezelf zou ik zo’n ‘prakkie’ niet snel op tafel zetten. Neemt niet weg dat ik de combinatie van aardappels, groenten en vlees niet heel lekker vindt hoor! Want ik eet alledrie gerust heel graag, maar ik doe er dan liever iets anders mee. Deze drie elementen verwerken in een lekkere ovenschotel bijvoorbeeld, zoals deze! In deze ovenschotel met gehakt, aardappels en groenten gebruik je lekkere smaakmakers zoals rode pesto en kruidenkaas. Zo tover je deze simpele ingrediënten eenvoudig om tot een supersmakelijk gerecht!

Ovenschotel met gehakt en sperziebonen

0 from 0 votes
Course: HoofdgerechtCuisine: NederlandsDifficulty: Eenvoudig
Voor

4

personen
Voorbereiding

20

minutes
Oventijd

20

minutes
Calories

690

kcal

Een lekkere en makkelijke ovenschotel met gehakt, sperziebonen en aardappel. Bomvol smaak dankzij pesto & Heksenkaas!

Ingrediënten

  • 2 uien

  • 350 gr rundergehakt

  • 450 gr sperziebonen

  • 2 el rode of groene pesto

  • 1 kg kruimige aardappels (als je het jezelf extra makkelijk wilt maken kun je ook kant en klare puree gebruiken)

  • 100 gr Heks’nkaas of een andere kruidenroomkaas

Bereiding

  • Schil de aardappels en snijd ze in stukken. Kook ze in water met wat zout in 20 minuten gaar.
  • Snijd ondertussen de uien fijn en fruit deze in de olijfolie een paar minuten aan.
  • Voeg het gehakt toe en bak deze in ongeveer 5 minuten mooi bruin. Breng op smaak met peper en zout.
  • Roer de pesto door het gehakt en doe in een ingevette ovenschaal. Verdeel de sperziebonen over het gehakt.
  • Stamp de aardappels fijn met de roomkaas. Breng indien nodig nog verder op smaak met peper en zout. Bedek de gehakt-ovenschotel met de aardappelpuree.
  • Bak de ovenschotel in 20 minuten gaar op 200 graden.

Opmerkingen

  • Heb je een restje ovenschotel over? Dit kun je prima invriezen voor later.

Heb je dit recept gemaakt? Dan vind ik het superleuk als je een foto van jouw gerecht met me deelt via Instagram of Facebook! Ik zou het ook heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door hierboven in het recept op de sterretjes te klikken. Op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van culi-sandra.nl en ontvang een gratis e-book met o.a. vijf exclusieve recepten

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

3 Comments

  • Reply Desiree | Sweet Happinez

    Deze ovenschotel ziet er heerlijk uit en inderdaad een keer wat anders dan de normale aardappels-groente-vlees. Zelf houd ik ook echt van ovenschotels

    19 mei 2016 at 05:29
  • Reply Eef

    Klinkt echt lekker deze ovenschotel! Lekker met heksenkaas, yum :)

    18 mei 2016 at 19:59
  • Reply Wilma

    Dat ziet er heerlijk uit. Makkelijk om te maken ook zie ik, ik hou altijd erg veel van ovenschotels. Zitten lekker veel gerechten in het is makkelijk om te maken!

    18 mei 2016 at 13:37
  • Reactie achterlaten