Menu
vlees / Hoofdgerechten / ovenschotels

Ovenschotel met gehakt en sperziebonen

Ovenschotel met sperziebonen

Ovenschotel met gehakt en sperziebonen, lekker! Eigenlijk eet ik helemaal niet zo vaak echt Hollands. Met gekookte aardappels met groenten en een stukje vlees doe je mij echt geen plezier. Het is dat le husband het op zijn tijd wel graag wil eten, maar uit mezelf zou ik zo’n ‘prakkie’ niet snel op tafel zetten. Neemt niet weg dat ik de combinatie van aardappels, groenten en vlees niet heel lekker vindt hoor! Want ik eet alledrie gerust heel graag, maar ik doe er dan liever iets anders mee. Deze drie elementen verwerken in een lekkere ovenschotel bijvoorbeeld, zoals deze! 

Makkelijk recept – AVG

In deze ovenschotel met gehakt, aardappels en groenten gebruik je lekkere smaakmakers zoals rode pesto en kruidenkaas. Zo tover je deze eenvoudige ingrediënten eenvoudig om tot een supersmakelijk gerecht! Echt een makkelijk recept om achter de hand te hebben als je zin hebt in een AVG’tje (aardappels, vlees en groenten), maar dan anders.

Ovenschotel met gehakt en sperziebonen voorbereiden & bewaren

Het kost je ongeveer een klein half uurtje om deze ovenschotel voor te bereiden. Het fijne is, dat je dat al prima eerder op de dag (of zelfs een dag van tevoren) kunt doen. Je kunt de ongebakken ovenschotel namelijk prima een dagje bewaren in de koelkast. En heb je een restje over? Ook dat kun je nog weer een dag of twee bewaren in de koelkast. Invriezen kan ook. Altijd handig als snelle maaltijd uit de vriezer.

Ovenschotel met gehakt en sperziebonen

4 from 4 votes
Course: HoofdgerechtCuisine: NederlandsDifficulty: Eenvoudig
Voor

4

personen
Voorbereiding

25

minutes
Oventijd

20

minutes
Calories

690

kcal

Een lekkere en makkelijke ovenschotel met gehakt, sperziebonen en aardappel. Bomvol smaak dankzij pesto & Heksenkaas!

Ingrediënten

  • 2 uien

  • 350 gr rundergehakt

  • 450 gr sperziebonen

  • 2 el rode of groene pesto

  • 1 kg kruimige aardappels (als je het jezelf extra makkelijk wilt maken kun je ook kant en klare puree gebruiken)

  • 100 gr Heks’nkaas of een andere kruidenroomkaas

Bereiding

  • Schil de aardappels en snijd ze in stukken. Kook ze in water met wat zout in 15-20 minuten gaar.
  • Snijd ondertussen de uien fijn en fruit deze in de olijfolie een paar minuten aan.
  • Voeg het gehakt toe en bak deze in ongeveer 5 minuten mooi bruin. Breng op smaak met peper en zout.
  • Roer de pesto door het gehakt en doe in een ingevette ovenschaal. Verdeel de sperziebonen over het gehakt.
  • Stamp de aardappels fijn met de roomkaas. Breng indien nodig nog verder op smaak met peper en zout. Bedek de gehakt-ovenschotel met de aardappelpuree.
  • Bak de ovenschotel in 20 minuten gaar op 200 graden.

Opmerkingen

  • Heb je een restje ovenschotel over? Dit kun je prima invriezen voor later.
Recept ovenschotel met sperziebonen

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof! Ben je trouwens al lid van mijn nieuwsbrief? Je kunt je hieronder aanmelden. Ontvang je meteen een gratis e-book met vijf exclusieve recepten!

3 Reacties

  • Desiree | Sweet Happinez
    19 mei 2016 at 05:29

    Deze ovenschotel ziet er heerlijk uit en inderdaad een keer wat anders dan de normale aardappels-groente-vlees. Zelf houd ik ook echt van ovenschotels

    Reply
  • Eef
    18 mei 2016 at 19:59

    Klinkt echt lekker deze ovenschotel! Lekker met heksenkaas, yum :)

    Reply
  • Wilma
    18 mei 2016 at 13:37

    Dat ziet er heerlijk uit. Makkelijk om te maken ook zie ik, ik hou altijd erg veel van ovenschotels. Zitten lekker veel gerechten in het is makkelijk om te maken!

    Reply

Laat een reactie achter