• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Culi Sandra
menu icon
go to homepage
  • RECEPTEN
  • WEEKMENU'S
  • OVER MIJ
    • CONTACT
  • MAKKELIJK AVONDETEN
  • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • RECEPTEN
    • WEEKMENU'S
    • OVER MIJ
      • CONTACT
    • MAKKELIJK AVONDETEN
    • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • ×
    Home

    Paastaart met lemon curd

    Bijgewerkt: mrt 2024 · Geplaatst: mrt 2024 door Sandra

    Deze paastaart met lemon curd en mon chou is geweldig lekker, superfeestelijk en ook nog eens no bake. Hij hoeft dus niet in de oven. Hier word je toch blij van?

    Naar recept Naar video
    Paastaart met lemon curd en paaschocolade-decoraties. Uit de taart is een flinke punt gesneden, die in drie kleine puntjes op drie gebaksbordjes om de taart heenstaan.

    Mon chou taart met citroen

    De klassieke mon chou taart ken je vast wel. Een echte klassieker en niet voor niets, wie is hier nu niet groot mee geworden? En ik ken eigenlijk niemand die deze heerlijke taart niet lekker vindt.

    Deze mon chou taart met citroen is een variant op de klassieke versie met kersentopping. Ik maakte overigens ook al eens een versie met chocoladepepernoten, maar met de Paasdagen in zicht besloot ik voor een zonnige versie te gaan: een mon chou taart met lemon curd.

    Ingrediënten voor deze Paastaart

    Om deze citroentaart te maken heb je nodig:

    Koekjes - vaak maak je een mon chou taart met een bodem van Bastognekoeken, maar dat vind ik een te heftige smaak in combinatie met de subtiele citroen. Ga daarom liever voor een neutraal koekje: San Francisco koekjes of Mariabiscuits.

    Boter - om de fijngemalen koekjes bij elkaar te houden gebruik je gesmolten boter. Kies ongezouten roomboter.

    Roomkaas & slagroom - de vulling van de Paastaart bestaat uit roomkaas en slagroom. Je kunt 'de echte' mon chou gebruiken of een andere roomkaas, maar gebruik wel volvette roomkaas (en niet een light variant Philadelphia bijvoorbeeld), dat gaat echt ten koste van de smaak.

    Lemon curd & citroen - de smaakmakers voor de taart! Je kunt kant en klare lemon curd gebruiken, maar zelfgemaakte lemoncurd is natuurlijk het allerlekkerste! In de vulling gaat ook de rasp van een citroen. Kies een verse citroen met dikke schil, en rasp alleen het gele gedeelte van de schil (het witte deel smaakt bitter).

    Suiker - geen taartrecept zonder suiker! Voor het mooiste resultaat gebruik je witte basterdsuiker. Basterdsuiker lost beter op dan kristalsuiker.

    Paaschocolade - met de topping van de taart kun je natuurlijk helemaal los gaan! Feestelijke sprinkles, paaseitjes, andere soorten paaschocolade... Houdt er wel rekening mee dat je sommige decoraties beter pas net voor het serveren op de Paastaart kunt strooien. Bijvoorbeeld van die 'dragee-eitjes' met gekleurde buitenkant. De buitenkant zal namelijk gaan smelten als het in contact komt met de lemon curd, en daar word je taart niet mooier van.

    Paastaart voorbereiden en bewaren

    Een mon chou taart met citroen en Paas-versierselen. De taart ligt op een vel bakpapier en om de taart heen staan drie bordjes met een puntje van de citroentaart. Ook staat er een bakje lemon curd bij.

    Dit is zo'n fijn taartrecept: je hoeft 'm niet in de oven te doen én je kunt 'm minimaal een dag van tevoren al klaarmaken. Dat moet zelfs, want de taart moet nog even opstijven in de koelkast.

    De Paastaart is in de koelkast zeker twee dagen houdbaar. Laat 'm bij voorkeur in de springvorm zitten, dan kun je hem goed afdekken met een bijenwasdoek, theedoek of plasticfolie.

    Recept

    Paastaart met lemon curd en paaschocolade-decoraties. Uit de taart is een flinke punt gesneden, die in drie kleine puntjes op drie gebaksbordjes om de taart heenstaan.

    Paastaart met lemon curd

    Een makkelijke taart voor Pasen: deze mon chou taart met citroen en paaschocolade is een feestje om te eten én om te maken!
    5 van 2 stemmen
    Print Pinterest
    Voorbereidingstijd: 10 minuten minuten
    Bereidingstijd: 15 minuten minuten
    Totale tijd: 25 minuten minuten
    Servings: 12 personen
    Author: Sandra

    Handig om te hebben

    • springvorm (22 cm)
    • mixer
    • mengkom
    • spatel

    Ingrediënten

    • 230 gr koekjes (San Francisco koekjes)
    • 100 gr boter
    • 400 gr roomkaas (Mon chou)
    • 100 gr witte basterdsuiker
    • 1 citroen
    • 300 ml slagroom
    • 75 gr lemon curd
    • paaschocolade
    (houdt het scherm aan tijdens het koken)

    Zo maak je het

    • Haal de roomkaas uit de koelkast zodat deze op kamertemperatuur kan komen. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en doe de ring er omheen.
    • Maal de koekjes zo fijn mogelijk. Dit gaat het makkelijkste in een keukenmachine, maar je kunt de koekjes ook in een diepvrieszak doen. Sla er een paar keer op met een deegroller en rol er daarna net zolang overheen tot je fijne kruimeltjes overhoudt.
    • Smelt de boter in een pannetje en doe de boter bij de koekkruimels. Roer goed door elkaar en doe het mengsel in de springvorm. Spreid het mengsel goed uit over de bodem en druk aan met de bolle kant van een lepel. Zet de bodem minimaal een half uur in de koelkast.
    • Klop ondertussen de roomkaas los met de basterdsuiker. Rasp de citroen en meng de citroenrasp erdoor.
    • Klop de slagroom stijf en spatel deze voorzichtig door het roomkaasmengsel. Verdeel het roomkaas-mengsel over de koekbodem en strijk de bovenkant mooi glad. Zet de taart nu een nacht in de koelkast.
    • Bestrijk de bovenkant van de Paastaart met lemon curd en versier met Paaschocolade. De taart is het lekkerste als hij niet ijskoud is, dus haal 'm een half uur voor het serveren uit de koelkast.

    Video

    Notities

    De Paastaart met lemon curd kun je nog zeker twee dagen bewaren. Bedek de springvorm met een theedoek en bewaar de taart in de koelkast.

    Voedingswaarden per persoon (indicatie)

    Calorieën: 416kcal | Koolhydraten: 28g | Eiwitten: 4g | Vetten: 33g | Zout: 252mg | Vezels: 1g | Suiker: 18g
    Deel dit recept met WhatsApp
    Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.

    More bakrecepten

    • Een polentacake, gegarneerd met amandelschaafsel. Er zijn twee punten losgesneden van de cake.
      Polentacake met sinaasappel en gember
    • Een uitgewaaierde hoeveelheid zelfgemaakt zelfrijzend bakmeel met een zeef ernaast.
      Zelfrijzend bakmeel maken met twee ingrediënten
    • Een stukje Oreo ganachetaart op een taartbordje, gegarneerd met rood fruit.
      Ganachetaart met Oreo-bodem
    • Pindakaaskoekjes zonder suiker met kleine chocolate chips die op een rekje liggen af te koelen.
      Pindakaaskoekjes zonder suiker

    About Sandra

    Hi! Ik ben Sandra en woon in het mooie Noord-Holland. Al meer dan 10 jaar deel ik op dit blog mijn favoriete recepten met jullie. Ik kook graag met restjes en verse producten, bij voorkeur uit het seizoen. Vragen over een recept? Stuur me een berichtje via Instagram, dan help ik je snel verder!

    Reader Interactions

    Comments

    1. Tineke

      maart 25, 2024 at 3:08 pm

      5 sterren
      heerlijk recept

      Beantwoorden
      • Sandra

        maart 25, 2024 at 4:04 pm

        Leuk om te horen Tineke, dankjewel!

        Beantwoorden
    5 from 2 votes (1 rating without comment)

    Laat een reactie achter Reactie annuleren

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeling recept




    Primary Sidebar

    Culi Sandra

    Hoi, ik ben Sandra! Wat leuk dat je er bent, op mijn blog vind je honderden heerlijke recepten. Allemaal van mijn hand.

    Meer over mij →

    Populaire recepten

    • Nachos met gehakt en zure room in een ovenschaal. De nacho schotel is voorzien van een dikke laag geraspte cheddar en bestrooid met jalapenos, rode ui, guacemole en zure room.
      Recept nachos met gehakt en zure room
    • Spitskool ovenschotel waar met een lepel een schep uit is genomen, zodat de gehakt-vulling zichtbaar wordt.
      Spitskool ovenschotel met gehakt
    • Wraps met ei, chorizo en groenten. De wraps zijn doormidden gesneden en half op elkaar gestapeld, zodat je de binnenkant goed kunt zien.
      40+ Recepten met weinig ingrediënten
    • platbrood pizza caprese
      40x Snelle recepten - binnen 20 minuten op tafel

    Footer

    ↑ terug naar boven

    Recepten per gang

    • Alle recepten
    • Hoofdgerechten
    • Bijgerechten
    • Voorgerechten
    • Toetjes
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Tussendoortjes
    • Taart en koekjes
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Smoothies

    Recepten per type

    • Vlees recepten
    • Vis recepten
    • Vegetarische recepten
    • Kip recepten
    • Ovenschotels
    • Pasta recepten
    • Quiche recepten
    • Soep recepten
    • Snel klaar
    • Weinig ingrediënten

    Contact

    • Contact
    • Samenwerken
    • Privacy policy
    • Disclaimer

    Copyright culi-sandra.nl 2013 - 2025

    Culi-Sandra staat ingeschreven bij de KVK onder nummer 82533431

    Waardeer dit recept

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.