Pannenkoeken met kaneel zijn een superlekkere variatie op mijn traditionele recept voor American pancakes. Deze kaneel pannenkoeken zijn net zo lekker fluffy maar extra bijzonder omdat je een beetje kaneel door het beslag roert en ze serveert met een frosting van kaneel.

Kaneel pancakes
Het idee voor een recept voor kaneel pancakes zat al een tijdje in mijn hoofd. Ik kwam op het idee door churros, je kent ze wel toch? Die gefrituurde deegslierten met kaneelsuiker. Superlekker maar ik heb geen frituurpan meer in huis dus ik zocht naar een alternatief.
Dat werden dus deze pannenkoeken met kaneel. Lekkere luchtige pancakes met een vleugje kaneel en een zoete frosting. Eventueel kun je ze ook nog serveren met kaneelsuiker voor de ultieme kaneel-ervaring!
Tijd voor een uitgebreid ontbijt
Als je zin hebt in een lekker uitgebreid ontbijtje, dan is dit een absolute aanrader. Het kost wel eventjes wat tijd om ze te maken, maar geloof me als ik zeg dat het de tijd meer dan waard is!
En als je een andere keer nog een lekker warm kaneel-ontbijtje wilt maken, probeer dan ook zeker eens deze cinnamon rolls!
1x bakken is meerdere keren genieten
Bovendien zou je - je bent tenslotte toch bezig - prima een extra portie kunnen maken van deze lekkere kaneelpannenkoeken. In de koelkast kun je namelijk nog een paar dagen goed bewaren in een luchtdichte doos. Weer eventjes opbakken in de koekenpan en je kunt nog een keer genieten van een heerlijk ontbijt!
De frosting kun je trouwens minder goed bewaren (in de koelkast wordt deze te hard), die zou ik er steeds vers bij maken.
Recept

Pannenkoeken met kaneel
Handig om te hebben
Ingrediënten
Voor de kaneel pancakes
- 100 gr zelfrijzend bakmeel
 - 1 tl bakpoeder
 - 10 gr boter
 - 1 snufje zout
 - 2 eieren
 - 100 ml karnemelk
 
Voor de frosting
- 50 gr poedersuiker
 - 0,5 tl kaneel
 - 2,5 tl water
 
Voor de kaneelsuiker (optioneel)
- 2 el kristalsuiker
 - 0,5 tl kaneel
 
Zo maak je het
- Zeef het bakmeel met het bakpoeder boven een kom. Voeg het zout en de kaneel toe en roer dit door elkaar.
 - Smelt de boter in een klein pannetje of op een lage stand in de magnetron. Doe de gesmolten boter bij het meel.
 - Scheid de eieren en voeg de eidooiers en de helft van de karnemelk toe aan het meel. Klop goed door elkaar en voeg beetje bij beetje de rest van de melk toe tot je een mooi beslag hebt.
 - Klop de eiwitten stijf in een aparte - brandschone - kom en schep deze voorzichtig door het beslag, zodat het luchtig blijft.
 - Verwarm wat olie in een koekenpan en bak de kaneel pannenkoeken steeds met drie tegelijk tot ze aan beide kanten mooi goudbruin zijn.
 - Maak ondertussen de frosting door de poedersuiker te mengen met de kaneel. Voeg steeds een heel klein beetje water toe tot de frosting de gewenste dikte heeft. Je wilt hem schenkbaar hebben, maar niet al te dun zodat de frosting niet direct van de kaneel pannenkoeken afloopt.
 - Eventueel kun je ook nog wat suiker mengen met wat kaneel en deze kaneelsuiker over de pannenkoeken strooien.
 






Laat een reactie achter