• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Culi Sandra
menu icon
go to homepage
  • RECEPTEN
  • WEEKMENU'S
  • OVER MIJ
    • CONTACT
  • MAKKELIJK AVONDETEN
  • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • RECEPTEN
    • WEEKMENU'S
    • OVER MIJ
      • CONTACT
    • MAKKELIJK AVONDETEN
    • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • ×
    Home

    Pannenkoeken met kaneel

    Bijgewerkt: okt 2024 · Geplaatst: mei 2021 door Sandra

    Pannenkoeken met kaneel zijn een superlekkere variatie op mijn traditionele recept voor American pancakes. Deze kaneel pannenkoeken zijn net zo lekker fluffy maar extra bijzonder omdat je een beetje kaneel door het beslag roert en ze serveert met een frosting van kaneel.

    Naar recept
    Pannenkoeken met kaneel, kaneelsuiker en een kaneelfrosting in een blauwe kom.

    Kaneel pancakes

    Het idee voor een recept voor kaneel pancakes zat al een tijdje in mijn hoofd. Ik kwam op het idee door churros, je kent ze wel toch? Die gefrituurde deegslierten met kaneelsuiker. Superlekker maar ik heb geen frituurpan meer in huis dus ik zocht naar een alternatief.

    Dat werden dus deze pannenkoeken met kaneel. Lekkere luchtige pancakes met een vleugje kaneel en een zoete frosting. Eventueel kun je ze ook nog serveren met kaneelsuiker voor de ultieme kaneel-ervaring!

    Tijd voor een uitgebreid ontbijt

    Als je zin hebt in een lekker uitgebreid ontbijtje, dan is dit een absolute aanrader. Het kost wel eventjes wat tijd om ze te maken, maar geloof me als ik zeg dat het de tijd meer dan waard is!

    En als je een andere keer nog een lekker warm kaneel-ontbijtje wilt maken, probeer dan ook zeker eens deze cinnamon rolls!

    1x bakken is meerdere keren genieten

    Bovendien zou je - je bent tenslotte toch bezig - prima een extra portie kunnen maken van deze lekkere kaneelpannenkoeken. In de koelkast kun je namelijk nog een paar dagen goed bewaren in een luchtdichte doos. Weer eventjes opbakken in de koekenpan en je kunt nog een keer genieten van een heerlijk ontbijt!

    De frosting kun je trouwens minder goed bewaren (in de koelkast wordt deze te hard), die zou ik er steeds vers bij maken.

    Recept

    Pannenkoeken met kaneel, kaneelsuiker en een kaneelfrosting in een blauwe kom.

    Pannenkoeken met kaneel

    Heerlijk luchtige American kaneel pancakes met een frosting van kaneel.
    5 van 3 stemmen
    Print Pinterest
    Voorbereidingstijd: 20 minuten minuten
    Bereidingstijd: 15 minuten minuten
    Totale tijd: 35 minuten minuten
    Servings: 2 personen
    Author: Sandra

    Handig om te hebben

    • mengkom
    • garde
    • pannenkoekenpan
    • kommetje

    Ingrediënten

    Voor de kaneel pancakes

    • 100 gr zelfrijzend bakmeel
    • 1 tl bakpoeder
    • 10 gr boter
    • 1 snufje zout
    • 2 eieren
    • 100 ml karnemelk

    Voor de frosting

    • 50 gr poedersuiker
    • 0,5 tl kaneel
    • 2,5 tl water

    Voor de kaneelsuiker (optioneel)

    • 2 el kristalsuiker
    • 0,5 tl kaneel
    (houdt het scherm aan tijdens het koken)

    Zo maak je het

    • Zeef het bakmeel met het bakpoeder boven een kom. Voeg het zout en de kaneel toe en roer dit door elkaar.
    • Smelt de boter in een klein pannetje of op een lage stand in de magnetron. Doe de gesmolten boter bij het meel.
    • Scheid de eieren en voeg de eidooiers en de helft van de karnemelk toe aan het meel. Klop goed door elkaar en voeg beetje bij beetje de rest van de melk toe tot je een mooi beslag hebt.
    • Klop de eiwitten stijf in een aparte - brandschone - kom en schep deze voorzichtig door het beslag, zodat het luchtig blijft.
    • Verwarm wat olie in een koekenpan en bak de kaneel pannenkoeken steeds met drie tegelijk tot ze aan beide kanten mooi goudbruin zijn.
    • Maak ondertussen de frosting door de poedersuiker te mengen met de kaneel. Voeg steeds een heel klein beetje water toe tot de frosting de gewenste dikte heeft. Je wilt hem schenkbaar hebben, maar niet al te dun zodat de frosting niet direct van de kaneel pannenkoeken afloopt.
    • Eventueel kun je ook nog wat suiker mengen met wat kaneel en deze kaneelsuiker over de pannenkoeken strooien.

    Notities

    Je kunt heel goed een extra portie kaneelpannenkoeken maken. In de koelkast blijven deze nog een dag of twee lekker. Even opbakken in de pan en je hebt nog een keer een heerlijk ontbijtje (je kunt de frosting niet van tevoren maken, dan stijft hij op).

    Voedingswaarden per persoon (indicatie)

    Calorieën: 467kcal | Koolhydraten: 79g | Eiwitten: 13g | Vetten: 11g | Zout: 396mg | Vezels: 1g | Suiker: 42g
    Deel dit recept met WhatsApp
    Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.

    More ontbijt

    • Een potje zelfgemaakte bramenjam, met enkele verse bramen ernaast.
      Zelf bramenjam maken
    • Zelfgemaakte aardbeienjam in een pot met een gebloemd doekje als deksel. Er omheen liggen verse aardbeien.
      Aardbeienjam maken
    • Zelf jam maken: een potje zelfgemaakte kersenjam. Er zit een handgemaakt label op de pot en er liggen verse kersen omheen.
      Kersenjam maken
    • Pruimenjam recept, de jam zit in een glazen potje en is omringd met steranijs, de smaakmaker in dit recept.
      Pruimenjam maken

    About Sandra

    Hi! Ik ben Sandra en woon in het mooie Noord-Holland. Al meer dan 10 jaar deel ik op dit blog mijn favoriete recepten met jullie. Ik kook graag met restjes en verse producten, bij voorkeur uit het seizoen. Vragen over een recept? Stuur me een berichtje via Instagram, dan help ik je snel verder!

    Reader Interactions

    5 from 3 votes (3 ratings without comment)

    Laat een reactie achter Reactie annuleren

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeling recept




    Primary Sidebar

    Culi Sandra

    Hoi, ik ben Sandra! Wat leuk dat je er bent, op mijn blog vind je honderden heerlijke recepten. Allemaal van mijn hand.

    Meer over mij →

    Populaire recepten

    • Nachos met gehakt en zure room in een ovenschaal. De nacho schotel is voorzien van een dikke laag geraspte cheddar en bestrooid met jalapenos, rode ui, guacemole en zure room.
      Recept nachos met gehakt en zure room
    • Spitskool ovenschotel waar met een lepel een schep uit is genomen, zodat de gehakt-vulling zichtbaar wordt.
      Spitskool ovenschotel met gehakt
    • Wraps met ei, chorizo en groenten. De wraps zijn doormidden gesneden en half op elkaar gestapeld, zodat je de binnenkant goed kunt zien.
      40+ Recepten met weinig ingrediënten
    • platbrood pizza caprese
      40x Snelle recepten - binnen 20 minuten op tafel

    Footer

    ↑ terug naar boven

    Recepten per gang

    • Alle recepten
    • Hoofdgerechten
    • Bijgerechten
    • Voorgerechten
    • Toetjes
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Tussendoortjes
    • Taart en koekjes
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Smoothies

    Recepten per type

    • Vlees recepten
    • Vis recepten
    • Vegetarische recepten
    • Kip recepten
    • Ovenschotels
    • Pasta recepten
    • Quiche recepten
    • Soep recepten
    • Snel klaar
    • Weinig ingrediënten

    Contact

    • Contact
    • Samenwerken
    • Privacy policy
    • Disclaimer

    Copyright culi-sandra.nl 2013 - 2025

    Culi-Sandra staat ingeschreven bij de KVK onder nummer 82533431

    Waardeer dit recept

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.