Pannenkoeken met kaneel zijn een superlekkere variatie op mijn traditionele recept voor American pancakes. Deze kaneel pannenkoeken zijn net zo lekker fluffy maar extra bijzonder omdat je een beetje kaneel door het beslag roert en ze serveert met een frosting van kaneel.
Kaneel pancakes
Het idee voor een recept voor kaneel pancakes zat al een tijdje in mijn hoofd. Ik kwam op het idee door churros, je kent ze wel toch? Die gefrituurde deegslierten met kaneelsuiker. Superlekker maar ik heb geen frituurpan meer in huis dus ik zocht naar een alternatief.
Dat werden dus deze pannenkoeken met kaneel. Lekkere luchtige pancakes met een vleugje kaneel en een zoete frosting. Eventueel kun je ze ook nog serveren met kaneelsuiker voor de ultieme kaneel-ervaring!
Tijd voor een uitgebreid ontbijt
Als je zin hebt in een lekker uitgebreid ontbijtje, dan is dit een absolute aanrader. Het kost wel eventjes wat tijd om ze te maken, maar geloof me als ik zeg dat het de tijd meer dan waard is!
1x bakken is meerdere keren genieten
Bovendien zou je – je bent tenslotte toch bezig – prima een extra portie kunnen maken van deze lekkere kaneelpannenkoeken. In de koelkast kun je namelijk nog een paar dagen goed bewaren in een luchtdichte doos. Weer eventjes opbakken in de koekenpan en je kunt nog een keer genieten van een heerlijk ontbijt!
De frosting kun je trouwens minder goed bewaren (in de koelkast wordt deze te hard), die zou ik er steeds vers bij maken.


Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.
Nog geen reacties