Menu
ontbijt

Pannenkoeken met kaneel

Pannenkoeken met kaneel

Pannenkoeken met kaneel zijn een superlekkere variatie op mijn traditionele recept voor American pancakes. Deze kaneel pannenkoeken zijn net zo lekker fluffy maar extra bijzonder omdat je een beetje kaneel door het beslag roert en ze serveert met een frosting van kaneel.

Kaneel pancakes

Het idee voor een recept voor kaneel pancakes zat al een tijdje in mijn hoofd. Ik kwam op het idee door churros, je kent ze wel toch? Die gefrituurde deegslierten met kaneelsuiker. Superlekker maar ik heb geen frituurpan meer in huis dus ik zocht naar een alternatief.

Dat werden dus deze pannenkoeken met kaneel. Lekkere luchtige pancakes met een vleugje kaneel en een zoete frosting. Eventueel kun je ze ook nog serveren met kaneelsuiker voor de ultieme kaneel-ervaring!

Tijd voor een uitgebreid ontbijt

Als je zin hebt in een lekker uitgebreid ontbijtje, dan is dit een absolute aanrader. Het kost wel eventjes wat tijd om ze te maken, maar geloof me als ik zeg dat het de tijd meer dan waard is!

1x bakken is meerdere keren genieten

Bovendien zou je – je bent tenslotte toch bezig – prima een extra portie kunnen maken van deze lekkere kaneelpannenkoeken. In de koelkast kun je namelijk nog een paar dagen goed bewaren in een luchtdichte doos. Weer eventjes opbakken in de koekenpan en je kunt nog een keer genieten van een heerlijk ontbijt!

De frosting kun je trouwens minder goed bewaren (in de koelkast wordt deze te hard), die zou ik er steeds vers bij maken.

Pannenkoeken met kaneel

5 from 2 stemmen
Gang: OntbijtKeuken: AmerikaansNiveau: Gemiddeld
Voor

2

personen
Voorbereiding

20

minutes
Kooktijd

15

minutes
Calorieën

533

kcal

Heerlijk luchtige American kaneel pancakes met een frosting van kaneel.

Kook-modus

(houdt het scherm aan tijdens het koken)

Ingrediënten

  • Voor de kaneel pancakes
  • 100 gr 100 zelfrijzend bakmeel

  • 1 tl 1 bakpoeder

  • 10 gr 10 boter

  • 1 snufje 1 zout

  • 2 2 eieren

  • 100 ml 100 karnemelk

  • Voor de frosting
  • 50 gr 50 poedersuiker

  • 0,5 tl 0,5 kaneel

  • 2,5 tl 2,5 water

  • Voor de kaneelsuiker (optioneel)
  • 2 el 2 kristalsuiker

  • 0,5 tl 0,5 kaneel

Bereiding

  • Zeef het bakmeel met het bakpoeder boven een kom. Voeg het zout en de kaneel toe en roer dit door elkaar.
  • Smelt de boter in een klein pannetje of op een lage stand in de magnetron. Doe de gesmolten boter bij het meel.
  • Scheid de eieren en voeg de eidooiers en de helft van de karnemelk toe aan het meel. Klop goed door elkaar en voeg beetje bij beetje de rest van de melk toe tot je een mooi beslag hebt.
  • Klop de eiwitten stijf in een aparte – brandschone – kom en schep deze voorzichtig door het beslag, zodat het luchtig blijft.
  • Verwarm wat olie in een koekenpan en bak de kaneel pannenkoeken steeds met drie tegelijk tot ze aan beide kanten mooi goudbruin zijn.
  • Maak ondertussen de frosting door de poedersuiker te mengen met de kaneel. Voeg steeds een heel klein beetje water toe tot de frosting de gewenste dikte heeft. Je wilt hem schenkbaar hebben, maar niet al te dun zodat de frosting niet direct van de kaneel pannenkoeken afloopt.
  • Eventueel kun je ook nog wat suiker mengen met wat kaneel en deze kaneelsuiker over de pannenkoeken strooien.

Opmerkingen

  • Je kunt heel goed een extra portie kaneelpannenkoeken maken. In de koelkast blijven deze nog een dag of twee lekker. Even opbakken in de pan en je hebt nog een keer een heerlijk ontbijtje (je kunt de frosting niet van tevoren maken, dan stijft hij op).
Recept kaneel pannenkoeken

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!

Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter