Pasta met rookworst? Jazeker! Dit recept is weer eens wat anders dan de meeste pasta-recepten. Zeker in de winter is dit echt een aanrader. Het vult wel enorm en het recept bevat niet al teveel groenten, maar soms moet dat gewoon kunnen! Wat ook fijn is: deze spaghetti staat binnen 20 minuten op tafel, een lekker snel recept dus. Op een doordeweekse dag is dat wel zo fijn.
Bijzonder pasta recept: pasta met rookworst
Natuurlijk kennen we allemaal de klassieke pasta bolognese wel, maar wil je eens variƫren met pasta recepten? Dan is deze pasta met rookworst een leuk recept om eens uit te proberen. Je serveert de pasta met een romige saus van o.a. ricotta en champignons, en rookworst dus. Machtig, maar oh zo lekker!
Extra groenten toevoegen
Onderstaand recept bevat niet heel veel groenten. Wil je graag meer groenten eten? Dan wil je er misschien nog iets extra’s aan toevoegen. Wat mij een lekkere toevoeging lijkt, zijn zachtjes gebakken uien. Misschien zelfs een beetje gekarameliseerd.
Dit bereik je het beste door uien in halve ringen te snijden en vervolgens ongeveer drie kwartier op een laag vuurtje in boter te bakken. Je krijgt dan boterzachte uien die lekker gekarameliseerd zijn. Onweerstaanbaar lekker!

Pasta met rookworst en champignons
Ingrediƫnten
- 300 gr spaghetti (gewone of integrale)
- 500 gr champignons
- 2 tenen knoflook
- 2 sjalotjes
- 1 rookworst
- 2 el tomatenpuree
- 2 tl paprikapoeder
- 200 gr ricotta
- 1 scheut slagroom
- paar takjes peterselie
Zo maak je het
- Was de champignons en snijd ze in plakjes. Snijd de knoflook en de sjalot fijn. Snijd de rookworst in gehalveerde plakjes.
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de knoflook, ui en champignons ongeveer 5 minuten.
- Roer de tomatenpuree erdoor en voeg het paprikapoeder toe. Bak even mee en voeg de ricotta toe, samen met de slagroom en een flinke scheut water.
- Roer de plakjes rookworst erdoor en laat alles vijf minuten zachtjes doorwarmen (laat het niet koken!). Vind je de saus te dik? Voeg dan water toe om deze te verdunnen. Breng de saus op smaak met zout en flink wat peper. Garneer met de fijngesneden peterselie.
Notities
Voedingswaarden
Bewaar dit recept op Pinterest:

Nog geen reacties