Menu
pasta / snel klaar / vlees

Pasta met rookworst en champignons

Pasta met rookworst

Pasta met rookworst? Jazeker! Dit recept is weer eens wat anders dan de meeste pasta-recepten. Zeker in de winter is dit echt een aanrader. Het vult wel enorm en is natuurlijk een caloriebom van heb ik jou daar, maar soms moet dat gewoon kunnen! Wat ook fijn is: deze spaghetti staat binnen 20 minuten op tafel, een lekker snel recept dus. Op een doordeweekse dag is dat wel zo fijn. 

Bijzonder pasta recept

Natuurlijk kennen we allemaal de klassieke pasta bolognese wel, maar wil je eens variëren met pasta recepten? Dan is deze pasta met rookworst een leuk recept om eens uit te proberen. Je serveert de pasta met een romige saus van o.a. ricotta en champignons, en rookworst dus. Machtig, maar oh zo lekker!

Pasta met rookworst en champignons

0 from 0 votes
Course: HoofdgerechtCuisine: PastaDifficulty: Eenvoudig
Voor

4

personen
Voorbereiding

10

minutes
Kooktijd

15

minutes
Calorieën

635

kcal

Een bijzonder pasta recept: spaghetti met rookworst en champignons. Eens iets anders dan anders!

Ingrediënten

  • 300 gr spaghetti (gewone of integrale)

  • 500 gr champignons

  • 2 tenen knoflook

  • 2 sjalotjes

  • 1 rookworst

  • 2 el tomatenpuree

  • 2 tl paprikapoeder

  • 200 gr ricotta

  • 1 scheut slagroom

  • paar takjes peterselie

Bereiding PASTA MET ROOKWORST

  • Was de champignons en snijd ze in plakjes. Snijd de knoflook en de sjalot fijn. Snijd de rookworst in gehalveerde plakjes.
  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de knoflook, ui en champignons ongeveer 5 minuten.
  • Roer de tomatenpuree erdoor en voeg het paprikapoeder toe. Bak even mee en voeg de ricotta toe, samen met de slagroom en een flinke scheut water.
  • Roer de plakjes rookworst erdoor en laat alles vijf minuten zachtjes doorwarmen (laat het niet koken!). Vind je de saus te dik? Voeg dan water toe om deze te verdunnen.
    Breng de saus op smaak met zout en flink wat peper. Garneer met de fijngesneden peterselie.

Opmerkingen

  • Een restje pasta kun je de volgende dag prima eten als lunch. Bewaar een restje pasta niet langer dan twee dagen in de koelkast.

Bewaar dit recept op Pinterest:

Pasta met rookworst

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof! Ben je trouwens al lid van mijn nieuwsbrief? Je kunt je hier aanmelden.

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter