• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Culi Sandra
menu icon
go to homepage
  • RECEPTEN
  • WEEKMENU'S
  • OVER MIJ
    • CONTACT
  • MAKKELIJK AVONDETEN
  • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • RECEPTEN
    • WEEKMENU'S
    • OVER MIJ
      • CONTACT
    • MAKKELIJK AVONDETEN
    • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • ×
    Home

    Pastasalade met feta en olijven

    Bijgewerkt: jul 2025 · Geplaatst: mei 2022 door Sandra

    Deze pastasalade maakte ik eigenlijk als lunch, maar het bleek uiteindelijk zo'n flinke portie te zijn dat ik besloot het te serveren als avondeten, haha!

    Naar recept
    pastasalade met feta

    Deze salade met tortellini, feta en olijven kan dus prima als maaltijdsalade worden gegeten, maar ook als lunch.

    Vegetarische pastasalade

    Tortellini zijn gevulde deegkussentjes die in een ringvorm zijn gevouwen, je vindt ze bij de verse pasta maar je kunt ook zeker voor de gedroogde variant kiezen.

    Ze komen in allerlei smaken, zowel met vlees als vegetarisch.

    Zelf gebruikte ik tortellini met een vulling van kaas en tomaat voor deze pastasalade, maar kies natuurlijk vooral de variant die jij zelf het lekkerste vindt!

    Lekker variëren

    Met de ingrediënten voor deze maaltijdsalade kun je uiteraard lekker variëren, en het is ook een heel handig recept om wat restjes uit de koelkast op te maken.

    Een paar ideeën:

    • Gebruik zwarte olijven in plaats van de groene met citroen
    • Vervang de groene pesto door rode pesto of tomaten-tapenade
    • Een restje gegrilde groente is een heerlijke extra toevoeging (paprika, courgette, aubergine)
    • Blauwe kaas in plaats van feta lijkt me ook heerlijk
    • Wissel qua verse kruiden af: basilicum, munt of dille zijn erg lekker

    Tortellini-salade bewaren

    Je kunt deze pastasalade met tortellini erg goed bewaren. In de koelkast blijft hij zeker nog twee dagen goed en het is daarmee ook een perfecte werklunch.

    Ik zou wel de verse kruiden er op het laatste moment bijdoen, dan blijven die lekker vers.

    Maar als je een restje maaltijdsalade over hebt, kun je die dus prima de komende twee dagen nog als lunch eten.

    Tip bij mooi weer: zo'n pastasalade is ook een ideaal gerecht om mee te nemen voor een picknick of een boottochtje!

    Je kunt hem bijvoorbeeld meenemen in een mooie lunchbox.

    Recept

    Pastasalade met feta, olijven, tomaat in verschillende kleuren en komkommer. De salade is gegarneerd met verse dille.

    Pastasalade met feta en olijven

    Een eenvoudige maar heerlijke maaltijdsalade met tortellini, groenten en smaakmakers. Ook lekker als lunch!
    5 van 2 stemmen
    Print Pinterest
    Voorbereidingstijd: 15 minuten minuten
    Bereidingstijd: 15 minuten minuten
    Totale tijd: 30 minuten minuten
    Servings: 2 personen
    Author: Sandra

    Handig om te hebben

    • kookpan
    • mengkom
    • koksmes

    Ingrediënten

    • 250 gr tortellini (vers of gedroogd)
    • 1 hand veldsla (optioneel)
    • 2 el olijfolie
    • 2 tl pesto
    • 0,5 komkommer
    • 250 gr snoeptomaten
    • 85 gr olijven met citroen (blikje)
    • 100 gr feta
    • verse basilicum, munt of dille naar smaak
    (houdt het scherm aan tijdens het koken)

    Zo maak je het

    • Kook de tortellini volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Giet af en laat helemaal afkoelen (tip: roer er een beetje olijfolie door, dan plakt de pasta niet aan elkaar).
    • Doe de afgekoelde pasta in een kom en voeg eventueel de veldsla toe.
    • Snijd de komkommer in kleine blokjes en halveer de snoeptomaatjes. Voeg deze toe aan de kom.
    • Maak een simpele dressing door de olijfolie en pesto door elkaar te roeren, en roer deze door de pastasalade.
    • Verdeel de maaltijdsalade over de borden en garneer met de olijven, verkruimel de feta erover en garneer met verse kruiden.

    Notities

    Deze pastasalade blijft in de koelkast nog ongeveer twee dagen goed en is ook heerlijk als lunch.

    Voedingswaarden per persoon (indicatie)

    Calorieën: 739kcal | Koolhydraten: 64g | Eiwitten: 28g | Vetten: 42g | Zout: 1793mg | Vezels: 8g | Suiker: 8g
    Deel dit recept met WhatsApp
    Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.

    More hoofdgerechten

    • Een mand gevuld met zelfgemaakte volkoren wraps. De wraps liggen op een geblokte groene theedoek.
      Wraps maken (volkoren)
    • Zelfgemaakte soepballetjes in een kom groentensoep.
      Soepballetjes maken: zó doe je dat!
    • Zalm pizza waar drie stukken van zijn los gesneden. De pizza ligt op een bord, op een groen geblokte doek.
      Zalm pizza
    • Een kom met palmkoolsalade met halloumi, linzen en kastanjechampignons.
      Palmkool salade met halloumi

    About Sandra

    Hi! Ik ben Sandra en woon in het mooie Noord-Holland. Al meer dan 10 jaar deel ik op dit blog mijn favoriete recepten met jullie. Ik kook graag met restjes en verse producten, bij voorkeur uit het seizoen. Vragen over een recept? Stuur me een berichtje via Instagram, dan help ik je snel verder!

    Reader Interactions

    5 from 2 votes (2 ratings without comment)

    Laat een reactie achter Reactie annuleren

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeling recept




    Primary Sidebar

    Culi Sandra

    Hoi, ik ben Sandra! Wat leuk dat je er bent, op mijn blog vind je honderden heerlijke recepten. Allemaal van mijn hand.

    Meer over mij →

    Populaire recepten

    • Nachos met gehakt en zure room in een ovenschaal. De nacho schotel is voorzien van een dikke laag geraspte cheddar en bestrooid met jalapenos, rode ui, guacemole en zure room.
      Recept nachos met gehakt en zure room
    • Spitskool ovenschotel waar met een lepel een schep uit is genomen, zodat de gehakt-vulling zichtbaar wordt.
      Spitskool ovenschotel met gehakt
    • Wraps met ei, chorizo en groenten. De wraps zijn doormidden gesneden en half op elkaar gestapeld, zodat je de binnenkant goed kunt zien.
      40+ Recepten met weinig ingrediënten
    • platbrood pizza caprese
      40x Snelle recepten - binnen 20 minuten op tafel

    Footer

    ↑ terug naar boven

    Recepten per gang

    • Alle recepten
    • Hoofdgerechten
    • Bijgerechten
    • Voorgerechten
    • Toetjes
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Tussendoortjes
    • Taart en koekjes
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Smoothies

    Recepten per type

    • Vlees recepten
    • Vis recepten
    • Vegetarische recepten
    • Kip recepten
    • Ovenschotels
    • Pasta recepten
    • Quiche recepten
    • Soep recepten
    • Snel klaar
    • Weinig ingrediënten

    Contact

    • Contact
    • Samenwerken
    • Privacy policy
    • Disclaimer

    Copyright culi-sandra.nl 2013 - 2025

    Culi-Sandra staat ingeschreven bij de KVK onder nummer 82533431

    Waardeer dit recept

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.