Menu
Hoofdgerechten / pasta / vegetarisch

Pastasalade met feta en olijven

pastasalade met feta

Deze pastasalade maakte ik eigenlijk als lunch, maar het bleek uiteindelijk zo’n flinke portie te zijn dat ik besloot het te serveren als avondeten, haha! Deze salade met tortellini, feta en olijven kan dus prima als maaltijdsalade worden gegeten, maar ook als lunch.

Vegetarische pastasalade

Tortellini zijn gevulde deegkussentjes die in een ringvorm zijn gevouwen, je vindt ze bij de verse pasta maar je kunt ook zeker voor de gedroogde variant kiezen. Ze komen in allerlei smaken, zowel met vlees als vegetarisch.

Zelf gebruikte ik tortellini met een vulling van kaas en tomaat voor deze pastasalade, maar kies natuurlijk vooral de variant die jij zelf het lekkerste vindt!

Lekker variëren

Met de ingrediënten voor deze maaltijdsalade kun je uiteraard lekker variëren, en het is ook een heel handig recept om wat restjes uit de koelkast op te maken. Een paar ideeën:

  • Gebruik zwarte olijven in plaats van de groene met citroen
  • Vervang de groene pesto door rode pesto of tomaten-tapenade
  • Een restje gegrilde groente is een heerlijke extra toevoeging (paprika, courgette, aubergine)
  • Blauwe kaas in plaats van feta lijkt me ook heerlijk
  • Wissel qua verse kruiden af: basilicum, munt of dille zijn erg lekker

Tortellini-salade bewaren

Je kunt deze pastasalade met tortellini erg goed bewaren. In de koelkast blijft hij zeker nog twee dagen goed. Ik zou wel de verse kruiden er op het laatste moment bijdoen, dan blijven die lekker vers. Maar als je een restje maaltijdsalade over hebt, kun je die dus prima de komende twee dagen nog als lunch eten.

Tip bij mooi weer: zo’n pastasalade is ook een ideaal gerecht om mee te nemen voor een picknick of een boottochtje! Je kunt hem bijvoorbeeld meenemen in een mooie lunchbox.

Pastasalade met feta en olijven

5 from 1 stem
Gang: HoofdgerechtKeuken: MaaltijdsaladeNiveau: Eenvoudig
Voor

2

personen
Voorbereiding

15

minutes
Kooktijd

15

minutes
Calorieën

661

kcal

Een eenvoudige maar heerlijke maaltijdsalade met tortellini, groenten en smaakmakers. Ook lekker als lunch!

Kook-modus

(houdt het scherm aan tijdens het koken)

Ingrediënten

  • 250 gr 250 tortellini (vers of gedroogd)

  • 1 hand 1 veldsla (optioneel)

  • 2 el 2 olijfolie

  • 2 tl 2 pesto

  • 0,5 0,5 komkommer

  • 250 gr 250 snoeptomaten

  • 85 gr 85 olijven met citroen (blikje)

  • 100 gr 100 feta

  • verse basilicum, munt of dille naar smaak

Bereiding

  • Kook de tortellini volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Giet af en laat helemaal afkoelen (tip: roer er een beetje olijfolie door, dan plakt de pasta niet aan elkaar).
  • Doe de afgekoelde pasta in een kom en voeg eventueel de veldsla toe.
  • Snijd de komkommer in kleine blokjes en halveer de snoeptomaatjes. Voeg deze toe aan de kom.
  • Maak een simpele dressing door de olijfolie en pesto door elkaar te roeren, en roer deze door de pastasalade.
  • Verdeel de maaltijdsalade over de borden en garneer met de olijven, verkruimel de feta erover en garneer met verse kruiden.

Opmerkingen

  • Deze pastasalade blijft in de koelkast nog ongeveer twee dagen goed en is ook heerlijk als lunch.

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!

Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.

maaltijdsalade met tortellini

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter