Deze pastasalade maakte ik eigenlijk als lunch, maar het bleek uiteindelijk zo’n flinke portie te zijn dat ik besloot het te serveren als avondeten, haha! Deze salade met tortellini, feta en olijven kan dus prima als maaltijdsalade worden gegeten, maar ook als lunch.
Vegetarische pastasalade
Tortellini zijn gevulde deegkussentjes die in een ringvorm zijn gevouwen, je vindt ze bij de verse pasta maar je kunt ook zeker voor de gedroogde variant kiezen. Ze komen in allerlei smaken, zowel met vlees als vegetarisch.
Zelf gebruikte ik tortellini met een vulling van kaas en tomaat voor deze pastasalade, maar kies natuurlijk vooral de variant die jij zelf het lekkerste vindt!
Lekker variëren
Met de ingrediënten voor deze maaltijdsalade kun je uiteraard lekker variëren, en het is ook een heel handig recept om wat restjes uit de koelkast op te maken. Een paar ideeën:
- Gebruik zwarte olijven in plaats van de groene met citroen
- Vervang de groene pesto door rode pesto of tomaten-tapenade
- Een restje gegrilde groente is een heerlijke extra toevoeging (paprika, courgette, aubergine)
- Blauwe kaas in plaats van feta lijkt me ook heerlijk
- Wissel qua verse kruiden af: basilicum, munt of dille zijn erg lekker
Tortellini-salade bewaren
Je kunt deze pastasalade met tortellini erg goed bewaren. In de koelkast blijft hij zeker nog twee dagen goed en het is daarmee ook een perfecte werklunch. Ik zou wel de verse kruiden er op het laatste moment bijdoen, dan blijven die lekker vers. Maar als je een restje maaltijdsalade over hebt, kun je die dus prima de komende twee dagen nog als lunch eten.
Tip bij mooi weer: zo’n pastasalade is ook een ideaal gerecht om mee te nemen voor een picknick of een boottochtje! Je kunt hem bijvoorbeeld meenemen in een mooie lunchbox.

Pastasalade met feta en olijven
Ingrediënten
- 250 gr tortellini (vers of gedroogd)
- 1 hand veldsla (optioneel)
- 2 el olijfolie
- 2 tl pesto
- 0,5 komkommer
- 250 gr snoeptomaten
- 85 gr olijven met citroen (blikje)
- 100 gr feta
- verse basilicum, munt of dille naar smaak
Zo maak je het
- Kook de tortellini volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Giet af en laat helemaal afkoelen (tip: roer er een beetje olijfolie door, dan plakt de pasta niet aan elkaar).
- Doe de afgekoelde pasta in een kom en voeg eventueel de veldsla toe.
- Snijd de komkommer in kleine blokjes en halveer de snoeptomaatjes. Voeg deze toe aan de kom.
- Maak een simpele dressing door de olijfolie en pesto door elkaar te roeren, en roer deze door de pastasalade.
- Verdeel de maaltijdsalade over de borden en garneer met de olijven, verkruimel de feta erover en garneer met verse kruiden.
Notities
Voedingswaarden

Nog geen reacties