• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Culi Sandra
menu icon
go to homepage
  • RECEPTEN
  • WEEKMENU'S
  • OVER MIJ
    • CONTACT
  • MAKKELIJK AVONDETEN
  • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • RECEPTEN
    • WEEKMENU'S
    • OVER MIJ
      • CONTACT
    • MAKKELIJK AVONDETEN
    • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • ×
    Home

    Pizza met peer, blauwe kaas en ui

    Bijgewerkt: mei 2023 · Geplaatst: mei 2022 door Sandra

    Een pizza met peer? Yes... Nu is fruit op je pizza natuurlijk een omstreden onderwerp - denk aan de pizza Hawaii! Maar deze pizza met peer en blauwe kaas moet je echt eens proberen!

    Naar recept
    Pizza met peer en blauwe kaas

    Blauwe kaas en peer

    Sowieso zijn blauwe kaas en peer echte boezemvrienden. Zo is een broodje blauwe kaas met perenstroop zalig als lunch, en kun je op een kaasplankje zomaar een stukje blauwe kaas met wat perenjam of -chutney tegenkomen. Zo zie je maar, recepten met peren hoeven echt niet altijd zoet te zijn.

    Pizza met blauwe kaas

    En ook op een pizza komen deze ingrediënten dus heel mooi samen! Verder voeg ik als topping graag een hand gekarameliseerde ui toe, en wat tijm en honing. Allemaal smaken die heel goed bij elkaar passen. Zalig!

    Gekarameliseerde ui

    Om de uien voor deze pizza met peer en blauwe kaas écht lekker te laten karamelliseren, heb je wel wat geduld nodig. Ik laat ze maar liefst 45 minuten op een zacht vuurtje staan te pruttelen, in een ruime hoeveelheid boter.

    Je hoeft er overigens echt niet de hele tijd bij te blijven. Af en toe even omroeren is voldoende. En natuurlijk kun je het voorbakken van de uien ook al eerder op de dag doen.

    Sowieso vind ik het altijd aan te raden om groenten die je op een pizza doet, eerst voor te bakken. Dit heeft een paar voordelen.

    • Je haalt tijdens het bakken al veel vocht uit de groenten, dit komt dus niet op je pizza terecht (dag zompige pizza!)
    • De groenten worden goed gaar: omdat een pizza niet heel lang in de oven hoeft, krijgen de groenten anders niet de kans om lekker zacht te worden.

    Pizza met peer

    Oeps, zit ik ongemerkt toch weer een hele verhandeling te houden en ik dwaal af: jij bent hier voor het recept voor pizza met peer, blauwe kaas en ui. Komt ie!

    Recept

    Pizza met peer en blauwe kaas. De pizza is nog ongesneden en is bestrooid met gehakte walnoten.

    Pizza met peer, blauwe kaas en ui

    Klassieke smaken op een heerlijke pizza: peer, blauwe kaas, ui, tijm en honing. Smullen!
    5 van 2 stemmen
    Print Pinterest
    Voorbereidingstijd: 45 minuten minuten
    Bereidingstijd: 15 minuten minuten
    Totale tijd: 1 uur uur
    Servings: 2 personen
    Author: Sandra

    Handig om te hebben

    • koksmes
    • koekenpan
    • pizzasnijder

    Ingrediënten

    • 2 pizza-bodems (Margharita)
    • 2 uien
    • 1 peer
    • 2 tl tijm
    • 100 gr blauwe kaas
    • 1 hand walnoten
    • 2 tl honing
    (houdt het scherm aan tijdens het koken)

    Zo maak je het

    • Snijd de uien in halve ringen. Verhit wat boter in een koekenpan en karamelliseer de uien op een heel zacht vuur, ongeveer 45 minuten. De uien zijn nu mooi zacht geworden.
    • Verwarm de oven voor op de temperatuur die op de verpakking van de pizzabodems staat.
    • Snijd ondertussen de peer in dunne plakjes.
    • Beleg de pizzabodems met de gekaramelliseerde ui en plakjes peer. Brokkel de blauwe kaas erover en bestrooi met tijm.
    • Bak de pizza met peer af volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    • Hak de walnoten grof en bestrooi de pizza's ermee zodra deze uit de oven komen. Besprenkel met wat honing en serveer direct.

    Notities

    Tip: maak direct een grotere portie gekarameliseerde ui. Ook erg lekker in quiches bijvoorbeeld, of als topping bij een mooie biefstuk.

    Voedingswaarden per persoon (indicatie)

    Calorieën: 1016kcal | Koolhydraten: 150g | Eiwitten: 28g | Vetten: 35g | Zout: 1912mg | Vezels: 7g | Suiker: 21g
    Deel dit recept met WhatsApp
    Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.

    More hoofdgerechten

    • Zelfgemaakte soepballetjes in een kom groentensoep.
      Soepballetjes maken: zó doe je dat!
    • Zalm pizza waar drie stukken van zijn los gesneden. De pizza ligt op een bord, op een groen geblokte doek.
      Zalm pizza
    • Een kom met palmkoolsalade met halloumi, linzen en kastanjechampignons.
      Palmkool salade met halloumi
    • Een glazen pot met zelfgemaakte groentenbouillon. Er omheen liggen enkele ingrediënten van de bouillon.
      Groentebouillon maken: zo doe je dat!

    About Sandra

    Hi! Ik ben Sandra en woon in het mooie Noord-Holland. Al meer dan 10 jaar deel ik op dit blog mijn favoriete recepten met jullie. Ik kook graag met restjes en verse producten, bij voorkeur uit het seizoen. Vragen over een recept? Stuur me een berichtje via Instagram, dan help ik je snel verder!

    Reader Interactions

    5 from 2 votes (2 ratings without comment)

    Laat een reactie achter Reactie annuleren

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeling recept




    Primary Sidebar

    Culi Sandra

    Hoi, ik ben Sandra! Wat leuk dat je er bent, op mijn blog vind je honderden heerlijke recepten. Allemaal van mijn hand.

    Meer over mij →

    Populaire recepten

    • Nachos met gehakt en zure room in een ovenschaal. De nacho schotel is voorzien van een dikke laag geraspte cheddar en bestrooid met jalapenos, rode ui, guacemole en zure room.
      Recept nachos met gehakt en zure room
    • Spitskool ovenschotel waar met een lepel een schep uit is genomen, zodat de gehakt-vulling zichtbaar wordt.
      Spitskool ovenschotel met gehakt
    • Wraps met ei, chorizo en groenten. De wraps zijn doormidden gesneden en half op elkaar gestapeld, zodat je de binnenkant goed kunt zien.
      40+ Recepten met weinig ingrediënten
    • platbrood pizza caprese
      40x Snelle recepten - binnen 20 minuten op tafel

    Footer

    ↑ terug naar boven

    Recepten per gang

    • Alle recepten
    • Hoofdgerechten
    • Bijgerechten
    • Voorgerechten
    • Toetjes
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Tussendoortjes
    • Taart en koekjes
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Smoothies

    Recepten per type

    • Vlees recepten
    • Vis recepten
    • Vegetarische recepten
    • Kip recepten
    • Ovenschotels
    • Pasta recepten
    • Quiche recepten
    • Soep recepten
    • Snel klaar
    • Weinig ingrediënten

    Contact

    • Contact
    • Samenwerken
    • Privacy policy
    • Disclaimer

    Copyright culi-sandra.nl 2013 - 2025

    Culi-Sandra staat ingeschreven bij de KVK onder nummer 82533431

    Waardeer dit recept

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.