• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Culi Sandra
menu icon
go to homepage
  • RECEPTEN
  • WEEKMENU'S
  • OVER MIJ
    • CONTACT
  • MAKKELIJK AVONDETEN
  • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • RECEPTEN
    • WEEKMENU'S
    • OVER MIJ
      • CONTACT
    • MAKKELIJK AVONDETEN
    • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • ×
    Home

    Prei-frittata met garnalen

    Bijgewerkt: mei 2023 · Geplaatst: apr 2018 door Sandra

    Deze prei-frittata maakte ik toen we vorige week voor het eerst weer buiten konden eten, wat een feest is dat toch altijd! Dan maak ik het liefst een recept wat lekker snel te maken is, want op een mooie dag heb je natuurlijk geen zin om lang in de keuken te staan. En dat zit met deze frittata wel goed, hij is lekker snel klaar dus je kunt snel weer terug de tuin in om te genieten van het zonnetje.

    Naar recept
    Frittata met prei en garnalen

    Frittata met een beetje pit

    Het recept voor deze prei-frittata komt oorspronkelijk uit Delicious, ik heb de frittata extra op smaak gebracht met rode peper en kaas, waardoor het toch een heel ander recept is geworden. Ik heb gewone jong belegen geraspte kaas gebruikt, maar experimenteer hier natuurlijk lekker mee!

    Houd je ook van frittata? Probeer dan ook eens deze frittata met geitenkaas of deze frittata met chorizo!

    Recept

    Frittata met prei en garnalen op een ouderwets bord.

    Prei-frittata met garnalen

    Een makkelijk en snel hoofdgerecht: frittata met prei, garnalen en zure room.
    5 van 2 stemmen
    Print Pinterest
    Voorbereidingstijd: 10 minuten minuten
    Bereidingstijd: 10 minuten minuten
    Totale tijd: 20 minuten minuten
    Servings: 2 personen
    Author: Sandra

    Handig om te hebben

    • koksmes
    • koekenpan

    Ingrediënten

    • 1 prei
    • 2 sjalotjes
    • 4 eieren
    • 30 gr bloem
    • 50 gr geraspte kaas
    • peterselie, bieslook, peper
    • 75 gr slamelange
    • 100 gr Hollandse garnalen
    • 2 el zure room
    (houdt het scherm aan tijdens het koken)

    Zo maak je het

    • Was de prei goed en snijd hem in halve ringetjes. Snijd de sjalotten fijn. Doe alles in een kom.
    • Klop de eieren los en meng deze met de bloem door het preimengsel. Breng op smaak met de geraspte kaas, fijngesneden bieslook en peterselie en flink wat peper.
    • Verhit wat olijfolie in een koekenpan en giet het frittata-mengsel in de pan. Dek de pre-frittata af en bak hem op een laag vuurtje tot de bovenkant droog is (dit duurt zo'n zeven minuten).
    • Laat de frittata op een bord glijden, dek af met nog een bord en draai hem om. Bak de prei-frittata nu nog een paar minuten verder aan de andere kant zodat hij aan beide kanten mooi goudbruin is.
    • Maak de sla aan met een beetje olijfolie en verdeel over de prei-frittata. Verdeel de garnalen erover, schep er wat zure room op en maal er nog wat peper over.

    Notities

    Heb je een stuk frittata over? Bewaar het afgedekt in de koelkast en warm het de volgende dag weer even op in de pan, dan heb je een lekkere lunch! 

    Voedingswaarden per persoon (indicatie)

    Calorieën: 407kcal | Koolhydraten: 31g | Eiwitten: 31g | Vetten: 18g | Zout: 367mg | Vezels: 4g | Suiker: 8g
    Deel dit recept met WhatsApp
    Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.

    More 20 minuten recepten

    • Een kom met palmkoolsalade met halloumi, linzen en kastanjechampignons.
      Palmkool salade met halloumi
    • Dubbelgevouwen tortilla's met zalm in een witte schaal. De tortilla's zijn half opengeklapt zodat je de vulling van o.a. zalm en wortel goed kunt zien.
      Tortilla's met zalm
    • Een bord pasta met boursin, halloumi en broccoli. Het bord staat op een roze, geruit servet.
      Pasta met Boursin en halloumi
    • Tomaten courgette saus met pasta, rauwe ham en basilicum in een kom.
      Snel koken kun je leren! 7 handige tips

    About Sandra

    Hi! Ik ben Sandra en woon in het mooie Noord-Holland. Al meer dan 10 jaar deel ik op dit blog mijn favoriete recepten met jullie. Ik kook graag met restjes en verse producten, bij voorkeur uit het seizoen. Vragen over een recept? Stuur me een berichtje via Instagram, dan help ik je snel verder!

    Reader Interactions

    5 from 2 votes (2 ratings without comment)

    Laat een reactie achter Reactie annuleren

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeling recept




    Primary Sidebar

    Culi Sandra

    Hoi, ik ben Sandra! Wat leuk dat je er bent, op mijn blog vind je honderden heerlijke recepten. Allemaal van mijn hand.

    Meer over mij →

    Populaire recepten

    • Nachos met gehakt en zure room in een ovenschaal. De nacho schotel is voorzien van een dikke laag geraspte cheddar en bestrooid met jalapenos, rode ui, guacemole en zure room.
      Recept nachos met gehakt en zure room
    • Spitskool ovenschotel waar met een lepel een schep uit is genomen, zodat de gehakt-vulling zichtbaar wordt.
      Spitskool ovenschotel met gehakt
    • Wraps met ei, chorizo en groenten. De wraps zijn doormidden gesneden en half op elkaar gestapeld, zodat je de binnenkant goed kunt zien.
      40+ Recepten met weinig ingrediënten
    • platbrood pizza caprese
      40x Snelle recepten - binnen 20 minuten op tafel

    Footer

    ↑ terug naar boven

    Recepten per gang

    • Alle recepten
    • Hoofdgerechten
    • Bijgerechten
    • Voorgerechten
    • Toetjes
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Tussendoortjes
    • Taart en koekjes
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Smoothies

    Recepten per type

    • Vlees recepten
    • Vis recepten
    • Vegetarische recepten
    • Kip recepten
    • Ovenschotels
    • Pasta recepten
    • Quiche recepten
    • Soep recepten
    • Snel klaar
    • Weinig ingrediënten

    Contact

    • Contact
    • Samenwerken
    • Privacy policy
    • Disclaimer

    Copyright culi-sandra.nl 2013 - 2025

    Culi-Sandra staat ingeschreven bij de KVK onder nummer 82533431

    Waardeer dit recept

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.