Deze prei-frittata maakte ik toen we vorige week voor het eerst weer buiten konden eten, wat een feest is dat toch altijd! Dan maak ik het liefst een recept wat lekker snel te maken is, want op een mooie dag heb je natuurlijk geen zin om lang in de keuken te staan. En dat zit met deze frittata wel goed, hij is lekker snel klaar dus je kunt snel weer terug de tuin in om te genieten van het zonnetje.

Frittata met een beetje pit
Het recept voor deze prei-frittata komt oorspronkelijk uit Delicious, ik heb de frittata extra op smaak gebracht met rode peper en kaas, waardoor het toch een heel ander recept is geworden. Ik heb gewone jong belegen geraspte kaas gebruikt, maar experimenteer hier natuurlijk lekker mee!
Houd je ook van frittata? Probeer dan ook eens deze frittata met geitenkaas of deze frittata met chorizo!
Recept

Prei-frittata met garnalen
Ingrediënten
- 1 prei
- 2 sjalotjes
- 4 eieren
- 30 gr bloem
- 50 gr geraspte kaas
- peterselie, bieslook, peper
- 75 gr slamelange
- 100 gr Hollandse garnalen
- 2 el zure room
Zo maak je het
- Was de prei goed en snijd hem in halve ringetjes. Snijd de sjalotten fijn. Doe alles in een kom.
- Klop de eieren los en meng deze met de bloem door het preimengsel. Breng op smaak met de geraspte kaas, fijngesneden bieslook en peterselie en flink wat peper.
- Verhit wat olijfolie in een koekenpan en giet het frittata-mengsel in de pan. Dek de pre-frittata af en bak hem op een laag vuurtje tot de bovenkant droog is (dit duurt zo'n zeven minuten).
- Laat de frittata op een bord glijden, dek af met nog een bord en draai hem om. Bak de prei-frittata nu nog een paar minuten verder aan de andere kant zodat hij aan beide kanten mooi goudbruin is.
- Maak de sla aan met een beetje olijfolie en verdeel over de prei-frittata. Verdeel de garnalen erover, schep er wat zure room op en maal er nog wat peper over.






Laat een reactie achter