Deze frittata met chorizo is snel klaar en erg eenvoudig te maken. Heerlijk als makkelijke doordeweekse avondmaaltijd met een lekkere salade erbij.
Frittata met chorizo
De bereidingstijd van de frittata is ca 25 minuten dus je kunt lekker snel aan tafel. Kies voor een lekkere chorizo met veel smaak, want pas dan wordt dit gerecht écht lekker!
Vegetarische frittata

Maak je de frittata liever vegetarisch? Dat kan ook. Je kunt dan de chorizo vervangen door feta, of maak deze frittata met geitenkaas voor degenen die liever geen vlees willen eten!
Extra groenten in de frittata

Wil je wat extra groenten verwerken in de frittata? Je zou er bijvoorbeeld nog een fijngesneden prei door kunnen doen, of wat spinazie.
Champignons of paprika kunnen er ook prima in, waarmee dit ook een handig gerecht is om restjes groenten op te maken.
Ook handig voor wat extra groenten in dit recept: serveer er een flinke groene salade bij.
Restje over?

Als je een restje over hebt, is dat helemaal niet erg! Dat kun je de dag erna prima eten als lunch. Je kunt het zelfs koud eten, maar even kort opwarmen in de pan is ook een aanrader.

Frittata met salami
Ingrediënten
- 3 aardappels
- 2 uien
- 2 wortels
- 125 gr chorizo of salami
- 5 eieren
- peper
Optioneel
- 50 gr geraspte kaas
Zo maak je het
- Snijd de aardappels in kleine blokjes. Snipper de ui en snijd de chorizo en de wortel in kleine blokjes. Bak dit alles 10 minuten op een laag vuurtje in wat olie.
- Klop de eieren los met flink wat peper en de oregano en schenk dit over het aardappelmengsel. Dek de pan af met een deksel en laat 10 minuten garen op laag vuur.
- Bestrooi de frittata na een minuut of 8 eventueel met wat geraspte kaas.
- Serveer de frittata warm, met een lekkere salade.
Voedingswaarden

2 Reacties
Ria Homan
22 april 2023 at 18:45Was heerlijk, ik heb er serranoham in gedaan
Sandra
25 april 2023 at 09:56Dat lijkt me ook heerlijk, leuk dat je dit recept hebt gemaakt en ontzettend bedankt voor je beoordeling!