• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
menu icon
go to homepage
  • RECEPTEN
  • WEEKMENU'S
  • OVER MIJ
    • CONTACT
  • MAKKELIJK AVONDETEN
  • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • RECEPTEN
    • WEEKMENU'S
    • OVER MIJ
      • CONTACT
    • MAKKELIJK AVONDETEN
    • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • ×
    Home

    Quiche met spinazie en blauwe kaas

    Bijgewerkt: jun 2023 · Geplaatst: jul 2020 door Sandra

    Deze quiche met blauwe kaas en spinazie is echt een dikke aanrader als je fan bent van blauwe kaas. Ik heb hem inmiddels meerdere keren gemaakt en wordt er elke keer weer blij van!

    Naar recept
    Quiche met spinazie en blauwe kaas

    Je kunt natuurlijk zelf kiezen of je voor een pittige blauwe kaas gaat, of een mildere. Ik heb deze quiche met spinazie en blauwe kaas ook wel eens gemaakt met gorgonzola dolce, en toen lustte zelfs de man in huis - die geen blauwe kaas lust - hem wel.

    Zelf kies ik overigens liever voor een pittige kaas, bijvoorbeeld Viking Blue.

    Quiche met spinazie en blauwe kaas

    Blauwe kaas quiche

    Kan er ooit teveel kaas in een quiche zitten? Nee toch? Daarom gaat in deze quiche met spinazie en blauwe niet alleen blauwe, maar ook fetakaas en grana padano.

    Deze quiche is warm lekker, maar lauw of koud ook heel smaakvol. Daarmee is het ook een handig gerecht voor een buffetje.

    Quiche bewaren

    En heb je een punt over? Die smaakt prima als lunch! De quiche is namelijk prima enkele dagen houdbaar in de koelkast. 

    Tip: serveer een groene salade bij de quiche.

    Meer quiche recepten

    Als je deze quiche met blauwe kaas en spinazie lekker vond, dan vind je deze spinaziequiche met oude kaas vast ook heel lekker.

    Voor mijn quiche recepten gebruik ik een quichevorm met een diameter van 24 centimeter met gaatjes in de bodem. 

    Recept

    Quiche met spinazie en blauwe kaas op een houten serveerplank. Uit de quiche is een punt gesneden zodat je de vulling goed kunt zien.

    Quiche met spinazie en blauwe kaas

    Een eenvoudige quiche met heerlijke smaken: spinazie, feta u0026amp; blauwe kaas.
    4.70 van 30 stemmen
    Print Pinterest
    Voorbereidingstijd: 20 minuten minuten
    Bereidingstijd: 55 minuten minuten
    Totale tijd: 1 uur uur 15 minuten minuten
    Servings: 4 personen
    Author: Sandra

    Handig om te hebben

    • quichevorm (24 cm)
    • koksmes
    • koekenpan

    Ingrediënten

    • 5 plakjes hartige taart deeg
    • 1 teen knoflook
    • 300 gr spinazie
    • 2 eieren
    • 200 ml crème fraiche
    • 75 gr grana padano
    • 75 gr feta
    • 100 gr blauwe kaas (bv Viking blue of gorgonzola), in blokjes

    Voor erbij

    • groene salade (optioneel)
    (houdt het scherm aan tijdens het koken)

    Zo maak je het

    • Verwarm de oven voor. Snijd de knoflook fijn en roerbak deze samen met de spinazie tot de spinazie geslonken is. Knijp zoveel mogelijk vocht uit de spinazie en laat afkoelen.
    • Vet een quichevorm in en beleg deze met de plakjes hartige taart deeg. Zet koud weg tot gebruik.
    • Meng ondertussen in een kom de eieren met de kookroom, de geraspte grana padano, feta en gorgonzola. Breng op smaak met wat peper en roer de spinazie erdoor.
    • Verdeel het mengsel over de quichebodem en bak de taart 35 minuten op 180 graden.

    Notities

    Heb je een restje quiche over? Dat is de volgende dag erg lekker als lunch!

    Voedingswaarden per persoon (indicatie)

    Calorieën: 667kcal | Koolhydraten: 32g | Eiwitten: 25g | Vetten: 49g | Zout: 1047mg | Vezels: 3g | Suiker: 3g
    Deel dit recept met WhatsApp
    Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.

    More vegetarisch

    • Een kom met palmkoolsalade met halloumi, linzen en kastanjechampignons.
      Palmkool salade met halloumi
    • Een bord pasta met boursin, halloumi en broccoli. Het bord staat op een roze, geruit servet.
      Pasta met Boursin en halloumi
    • Twee helften van een gevulde pompoen, versierd met balsamicoglazuur.
      Gevulde pompoen uit de oven
    • Halloumi met honing en linzen in een kom. Het gerecht is gegarneerd met tomaat en basilicum.
      Halloumi met honing en linzen

    About Sandra

    Hi! Ik ben Sandra en woon in het mooie Noord-Holland. Al meer dan 10 jaar deel ik op dit blog mijn favoriete recepten met jullie. Ik kook graag met restjes en verse producten, bij voorkeur uit het seizoen. Vragen over een recept? Stuur me een berichtje via Instagram, dan help ik je snel verder!

    Reader Interactions

    Comments

    1. Judy

      september 01, 2023 at 4:19 pm

      Ineke heeft een geklutst eitje op de quichebodem gebakken.
      Ik wil dit ook graag proberen.
      Hoe moet ik te werk gaan?

      Beantwoorden
      • Sandra

        september 01, 2023 at 4:41 pm

        Hey Judy, ik heb dit zelf niet eerder gedaan maar ik weet dat het wel gedaan wordt. Op de site van Miljuschka lees ik de volgende tactiek: smeer je blindgebakken korst in met een dun laagje opgeklopt ei (mag het hele ei, of alleen het eiwit) en bak deze vervolgens nog zo’n drie tot vijf minuten, voordat je de vulling toevoegt.

        Beantwoorden
    2. Atie

      juli 25, 2023 at 7:18 pm

      5 sterren
      Dit was een heerlijke quiche!

      Beantwoorden
    3. Ineke

      oktober 09, 2022 at 7:33 pm

      5 sterren
      Vanavond deze quiche gemaakt met ocean blue kaas ipv de gorgonzola. Verder heb ik eerst
      een geklutst eitje in de deegbodem gebakken, dan blijft de bodem knapperiger. Verder heb ik het recept gevolgd. Wij vonden de taart super lekker. En gaan deze zeker vaker maken!
      Hartelijke groet, Ineke

      Beantwoorden
      • Sandra

        oktober 09, 2022 at 9:45 pm

        Hi Ineke, dankjewel voor je reactie! Wat slim, die tip van een geklutst eitje bakken op de bodem. Die heb ik nog niet eerder gehoord maar ik kan me voorstellen dat dit supergoed werkt! Fijn dat de quiche zo goed in de smaak viel. Groetjes, Sandra

        Beantwoorden
    4. Marcel

      mei 17, 2022 at 1:04 pm

      5 sterren
      Erg lekker! Heb hem nu 2x gemaakt en hij viel goed in de smaak. Je kunt ook makkelijk variëren met kaas hoeveelheid en/ of soorten kaas. Zeer aan te bevelen

      Beantwoorden
      • Sandra

        mei 18, 2022 at 12:50 pm

        Wat leuk dat het recept zo goed bevalt Marcel! En inderdaad, daar heb je helemaal gelijk in. Ook ideaal om een restje kaas op te maken!

        Beantwoorden
    5. Lenie

      oktober 13, 2021 at 5:00 pm

      5 sterren
      Ik heb de quiche gemaakt , maar dan met boerenkool,
      en de quiche was overheerlijk en hoort nu tot mijn favoriete quiche lieve groetjes Lenie

      Beantwoorden
      • Sandra

        oktober 22, 2021 at 6:06 am

        Wat lekker Lenie, leuke variatie!

        Beantwoorden
    6. Eef

      april 06, 2015 at 2:03 pm

      Lijkt me echt heerlijk deze quiche :) ! Nu ik het recept lees ben ik helemaal enthousiast. Deze ga ik even onthouden ;)

      Beantwoorden
      • Sandra

        april 07, 2015 at 5:27 pm

        Zeker een keer maken hoor Eef, hij is echt fantastisch lekker (al zeg ik het zelf ;-) )

        Beantwoorden
    4.70 from 30 votes (26 ratings without comment)

    Laat een reactie achter Reactie annuleren

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeling recept




    Primary Sidebar

    Culi Sandra

    Hoi, ik ben Sandra! Wat leuk dat je er bent, op mijn blog vind je honderden heerlijke recepten. Allemaal van mijn hand.

    Meer over mij →

    Populaire recepten

    • Nachos met gehakt en zure room in een ovenschaal. De nacho schotel is voorzien van een dikke laag geraspte cheddar en bestrooid met jalapenos, rode ui, guacemole en zure room.
      Recept nachos met gehakt en zure room
    • Spitskool ovenschotel waar met een lepel een schep uit is genomen, zodat de gehakt-vulling zichtbaar wordt.
      Spitskool ovenschotel met gehakt
    • Wraps met ei, chorizo en groenten. De wraps zijn doormidden gesneden en half op elkaar gestapeld, zodat je de binnenkant goed kunt zien.
      40+ Recepten met weinig ingrediënten
    • platbrood pizza caprese
      40x Snelle recepten - binnen 20 minuten op tafel

    Footer

    ↑ terug naar boven

    Recepten per gang

    • Alle recepten
    • Hoofdgerechten
    • Bijgerechten
    • Voorgerechten
    • Toetjes
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Tussendoortjes
    • Taart en koekjes
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Smoothies

    Recepten per type

    • Vlees recepten
    • Vis recepten
    • Vegetarische recepten
    • Kip recepten
    • Ovenschotels
    • Pasta recepten
    • Quiche recepten
    • Soep recepten
    • Snel klaar
    • Weinig ingrediënten

    Contact

    • Contact
    • Samenwerken
    • Privacy policy
    • Disclaimer

    Copyright culi-sandra.nl 2013 - 2025

    Culi-Sandra staat ingeschreven bij de KVK onder nummer 82533431

    Waardeer dit recept

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.