• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Culi Sandra
menu icon
go to homepage
  • RECEPTEN
  • WEEKMENU'S
  • OVER MIJ
    • CONTACT
  • MAKKELIJK AVONDETEN
  • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • RECEPTEN
    • WEEKMENU'S
    • OVER MIJ
      • CONTACT
    • MAKKELIJK AVONDETEN
    • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • ×
    Home

    Spring rolls met zalm en avocado

    Bijgewerkt: mei 2023 · Geplaatst: mrt 2020 door Sandra

    Deze rijstrolletjes of spring rolls met zalm en avocado zijn erg leuk om te maken. Misschien denk je: dat ziet er veel te moeilijk uit? Think again! Om deze spring rolls te maken hoef je alleen maar de zalm te bakken en de rijstvellen te weken. Daarna is het een kwestie van inrollen en je bent klaar! Serveer de rijstrolletjes met zalm en avocado als lunch of als onderdeel van een Aziatisch diner.

    Naar recept Naar video
    Springrolls met zalm en avocado op een bord. Eén van de springrolls is opengesneden zodat je de vulling van zalm, avocado en zeewier goed kunt zien. De rolletjes zijn bestrooid met sesamzaad.

    Dit recept voor spring rolls met zalm en avocado ontstond spontaan: Ik had zin in de smaken van sushi, maar ja, als je in een dorp woont is er geen sushi-restaurant in de buurt... Wel had ik nog rijstvellen in huis. En zalm. En avocado. Dus wat doe je dan: dan bedenk je gewoon ter plekke een recept om je sushi-honger te stillen. Dat het uiteindelijke resultaat niet eens op sushi lijkt, mag de pret niet drukken.

    Spring rolls ingrediënten

    De ingrediënten om spring rolls met zalm en avocado te maken: rijstpapier, zalm, avocado, sojasaus, sesamzaadjes en zeewier sprinkle.
    • Rijstvellen - deze zijn te vinden op de Aziatische afdeling van wat ruimer gesorteerde supermarkten. Je hebt ze in groot en klein formaat, voor dit recept gebruik ik de kleine vellen.
    • Zalm - een moot zalm van goede kwaliteit, bij voorkeur van de visboer.
    • Avocado - deze moet goed rijp zijn voor het beste resultaat, maar niet overrijp (een bijna onmogelijke uitdaging, ik weet het!)
    • Sojasaus - zoute sojasaus is erg lekker als dip voor de spring rolls.
    • Sesamzaadjes - witte sesamzaadjes zijn lekker als crunchy topping op de rijstrolletjes.
    • Poké sushi & salad sprinkle - dit zijn snippers geroosterd zeewier met sesam. Je zou dit ook weg kunnen laten maar het geeft wel een erg lekkere crunchy bite aan de vulling. De sprinkles (van het merk Saitaku) zijn te koop bij de meeste grote supermarkten en ook heel lekker als topping van een sushibowl. 

    Kun je de sprinkles niet vinden? Je kunt ook wat extra crunch toevoegen aan het gerecht door bijvoorbeeld dungesneden reepjes rauwe wortel, komkommer of bosui toe te voegen aan de vulling.

    Top tips voor het beste resultaat

    • Laat de rijstvellen niet te lang weken, dan worden ze te slap en scheuren ze sneller. Week ze kort in een bord met warm water (max. 5-10 seconden) en werk snel.
    • Rooster de sesamzaadjes kort in een droge koekenpan voor extra smaak.
    • Bak de zalm niet te lang, deze mag nét gaar zijn. Anders wordt deze droog

    Zalm en avocado

    Rijstrolletjes met zalm en avocado

    Zalm en avocado zijn een heerlijke combinatie. Niet alleen in deze spring rolls, maar maak ook eens deze zalm temaki, deze wraps met zalm en avocado of deze rolletjes van zalm met avocado.

    Veelgestelde vragen

    Kan ik de spring rolls van tevoren maken?

    Ze zijn vers gemaakt het lekkerste, maar je kunt ze eventueel een paar uur in de koelkast bewaren, overdekt met folie.

    Kan ik ook andere soorten vis gebruiken voor de vulling?

    Ja, (kort geschroeide) tonijn of garnalen zijn hier ook erg lekker in. Je kunt grote garnalen kort aanbakken, of gefrituurde garnalen gebruiken voor de vulling.

    Wat kan ik doen met overgebleven rijstvellen?

    Maak crunchy rijstcrackers: snijd de rijstvellen in stukken, frituur ze kort in hete olie en bestrooi met zout en kruiden.

    Recept

    Springrolls met zalm en avocado op een bord. Eén van de springrolls is opengesneden zodat je de vulling van zalm, avocado en zeewier goed kunt zien. De rolletjes zijn bestrooid met sesamzaad.

    Spring rolls met zalm en avocado

    Dit is nog eens een lekkere lunch of voorgerecht: rijstrolletjes (spring rolls) met een vulling van zalm en avocado.
    5 van 3 stemmen
    Print Pinterest
    Voorbereidingstijd: 25 minuten minuten
    Bereidingstijd: 5 minuten minuten
    Totale tijd: 30 minuten minuten
    Servings: 2 personen
    Author: Sandra

    Handig om te hebben

    • koekenpan
    • koksmes

    Ingrediënten

    • 200 gr zalm (grote moot)
    • 1 avocado
    • 2 el sesamzaadjes
    • 10 flinke tl poké sushi & salad sprinkle (van Saitaku)
    • 1 pak rijstpapier (10 kleine vellen)
    • sojasaus
    (houdt het scherm aan tijdens het koken)

    Zo maak je het

    • Bak de moot zalm in wat zonnebloemolie aan beide kanten mooi goudbruin en nét gaar. Laat wat afkoelen en snijd de zalm in 10 reepjes.
    • Bak de sesamzaadjes heel kort in een droge koekenpan zodat ze een beetje kleuren (let op: dit verbrand snel dus blijf erbij en schud de zaadjes regelmatig om)
    • Halveer de avocado, verwijder de pit en snijd 10 reepjes van elke helft avocado.
    • Zet een pan, kom of bord klaar met wat warm water erin. Week een rijstvel in het water tot het een beetje zacht begint te worden (het vel wordt nog zachter dus laat het niet te lang weken), laat iets uitlekken en leg deze op een vochtige theedoek, plank of bord.
    • Leg 2 plakjes avocado en een stukje zalm op ongeveer 5 centimeter van het begin van het rijstvel. Bestrooi met een flinke theelepel van de sushi sprinkles. Vouw nu eerst de zijkanten naar binnen en rol vervolgens op tot een strak rolletje. Herhaal het proces van weken, beleggen en oprollen steeds tot je 10 rijstrolletjes hebt.
    • Bestrooi de rolletjes met de sesamzaadjes en serveer de spring rolls met sojasaus.

    Video

    Notities

    Spring rolls zijn vers het allerlekkerste, maar heb je er toch een paar over? Pak ze dan goed in met huishoudfolie en bewaar ze in de koelkast, dan heb je de volgende dag een lekkere lunch. (aluminiumfolie werkt trouwens niet!)

    Voedingswaarden per persoon (indicatie)

    Calorieën: 454kcal | Koolhydraten: 38g | Eiwitten: 27g | Vetten: 22g | Zout: 337mg | Vezels: 8g | Suiker: 1g
    Deel dit recept met WhatsApp
    Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.

    More lunch

    • Een stapel courgettebrood, van opzij gezien. Het dunne platbrood zorgt voor een grote stapel.
      Courgettebrood
    • Een kom met palmkoolsalade met halloumi, linzen en kastanjechampignons.
      Palmkool salade met halloumi
    • Een rijkelijk beleg broodje filet americain, gegarneerd met plakjes gekookt ei met mayonaise en tuinkers.
      Broodje filet americain
    • Vegetarische tosti met champignons, tijm en veel kaas. De tosti is schuin doormidden gesneden en de twee helften brood zijn op elkaar gestapeld.
      Vegetarische tosti met champignons

    About Sandra

    Hi! Ik ben Sandra en woon in het mooie Noord-Holland. Al meer dan 10 jaar deel ik op dit blog mijn favoriete recepten met jullie. Ik kook graag met restjes en verse producten, bij voorkeur uit het seizoen. Vragen over een recept? Stuur me een berichtje via Instagram, dan help ik je snel verder!

    Reader Interactions

    5 from 3 votes (3 ratings without comment)

    Laat een reactie achter Reactie annuleren

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeling recept




    Primary Sidebar

    Culi Sandra

    Hoi, ik ben Sandra! Wat leuk dat je er bent, op mijn blog vind je honderden heerlijke recepten. Allemaal van mijn hand.

    Meer over mij →

    Populaire recepten

    • Nachos met gehakt en zure room in een ovenschaal. De nacho schotel is voorzien van een dikke laag geraspte cheddar en bestrooid met jalapenos, rode ui, guacemole en zure room.
      Recept nachos met gehakt en zure room
    • Spitskool ovenschotel waar met een lepel een schep uit is genomen, zodat de gehakt-vulling zichtbaar wordt.
      Spitskool ovenschotel met gehakt
    • Wraps met ei, chorizo en groenten. De wraps zijn doormidden gesneden en half op elkaar gestapeld, zodat je de binnenkant goed kunt zien.
      40+ Recepten met weinig ingrediënten
    • platbrood pizza caprese
      40x Snelle recepten - binnen 20 minuten op tafel

    Footer

    ↑ terug naar boven

    Recepten per gang

    • Alle recepten
    • Hoofdgerechten
    • Bijgerechten
    • Voorgerechten
    • Toetjes
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Tussendoortjes
    • Taart en koekjes
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Smoothies

    Recepten per type

    • Vlees recepten
    • Vis recepten
    • Vegetarische recepten
    • Kip recepten
    • Ovenschotels
    • Pasta recepten
    • Quiche recepten
    • Soep recepten
    • Snel klaar
    • Weinig ingrediënten

    Contact

    • Contact
    • Samenwerken
    • Privacy policy
    • Disclaimer

    Copyright culi-sandra.nl 2013 - 2025

    Culi-Sandra staat ingeschreven bij de KVK onder nummer 82533431

    Waardeer dit recept

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.