• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Culi Sandra
menu icon
go to homepage
  • RECEPTEN
  • WEEKMENU'S
  • OVER MIJ
    • CONTACT
  • MAKKELIJK AVONDETEN
  • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • RECEPTEN
    • WEEKMENU'S
    • OVER MIJ
      • CONTACT
    • MAKKELIJK AVONDETEN
    • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • ×
    Home

    Risotto met pompoen en champignons

    Bijgewerkt: feb 2024 · Geplaatst: okt 2019 door Sandra

    Risotto met pompoen, ultiem comfortfood! Vandaag deel ik dit heerlijke vegetarische risotto recept met champignons, pompoen en tijm met je, geniet ervan!

    Naar recept
    Risotto met pompoen

    Het leuke aan risotto is dat je het heel makkelijk aan de seizoenen kunt aanpassen. Zo is in de zomer deze citroenrisotto superlekker, en maak je als de blaadjes van de bomen beginnen te vallen deze lekkere risotto met paddenstoelen. Of, deze risotto met pompoen! Want naast paddenstoelen staat pompoen toch ook wel echt symbool voor de herfst.

    De pompoenrisotto van Véronique

    Deze risotto met pompoen is geen eigen bedenksel. Ik deed deze maand namelijk weer mee aan de Foodblogswap. Daarbij word je gelinkt aan een ander blog, waarvan je een recept nakookt en er je eigen twist aan geeft. Deze maand werd ik gelinkt aan het blog van Véronique, Oh My Dish. Ik volg haar al een tijd op social media en wist dus al dat ik uit héél veel lekkere recepten kon kiezen!

    Herfstrecept - risotto met pompoen

    Omdat het de laatste weken echt herfstweer is, besloot ik op zoek te gaan naar een echt herfstig recept en dat werd deze pompoenrisotto. Véronique maakt de risotto op smaak met gefrituurde salie en dat lijkt me superlekker, maar zelf verving ik dat door mijn favoriete kruid: tijm! Ook een smaakmaker die heel goed samengaat met pompoen. Ik heb gesmuld van dit recept, hopelijk doe jij dat ook!

    Tip: een restje risotto is de volgende dag nog heerlijk als lunch!

    Recept

    Risotto met pompoen in een grijze kom. Op de pompoenrisotto liggen flinters Parmezaanse kaas.

    Recept risotto met pompoen en champignons

    Risotto is echt comfort food! Deze winterse risotto met pompoen en champignons is heerlijk als vegetarisch hoofdgerecht.
    5 van 2 stemmen
    Print Pinterest
    Voorbereidingstijd: 15 minuten minuten
    Bereidingstijd: 20 minuten minuten
    Totale tijd: 35 minuten minuten
    Servings: 4 personen
    Author: Sandra

    Handig om te hebben

    • koksmes
    • bakpapier
    • kookpan

    Ingrediënten

    • 600 gr pompoen (schoongemaakt gewicht)
    • 1 ui
    • 2 tenen knoflook
    • 200 gr champignons
    • 300 gr risottorijst
    • 1 handje verse tijm
    • 750 ml groentenbouillon
    • 1 scheutje gembersiroop
    • 1 handje Parmezaanse kaas
    (houdt het scherm aan tijdens het koken)

    Zo maak je het

    • Snijd de pompoen in kleine blokjes en leg deze op een met bakpapier beklede ovenplaat. Verwarm de oven voor op 180 graden en bak de stukjes pompoen in 15 minuten zacht in de oven.
    • Snijd ondertussen de ui en de knoflook fijn en snijd de champignons in grove stukken. Doe alles met flink wat olijfolie in een pan en fruit rustig aan.
    • Verwarm ondertussen de bouillon in een pannetje of in de magnetron. Het hoeft niet gloeiend heet te zijn, maar wel warm.
    • Voeg de risottorijst en de tijm toe aan de pijn en laat deze onder voortdurend roeren een minuutje meebakken. Voeg nu steeds een beetje bouillon toe en roer alles regelmatig om. Telkens als de bouillon volledig is opgenomen, voeg je een beetje extra toe. Ga zo door tot de risotto gaar is, dit duurt ongeveer 20 minuten.
    • Roer de gembersiroop en de blokjes pompoen door de pompoenrisotto en serveer met wat geraspte Parmezaan. Eet smakelijk!

    Notities

    Een restje risotto is lekker als lunch. Of rol balletjes afgekoelde risotto in een paneerlaagje van bloem, ei en paneermeel en frituur ze (arancini).

    Voedingswaarden per persoon (indicatie)

    Calorieën: 339kcal | Koolhydraten: 76g | Eiwitten: 8g | Vetten: 1g | Zout: 752mg | Vezels: 4g | Suiker: 8g
    Deel dit recept met WhatsApp
    Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.

    More hoofdgerechten

    • Zelfgemaakte soepballetjes in een kom groentensoep.
      Soepballetjes maken: zó doe je dat!
    • Zalm pizza waar drie stukken van zijn los gesneden. De pizza ligt op een bord, op een groen geblokte doek.
      Zalm pizza
    • Een kom met palmkoolsalade met halloumi, linzen en kastanjechampignons.
      Palmkool salade met halloumi
    • Een glazen pot met zelfgemaakte groentenbouillon. Er omheen liggen enkele ingrediënten van de bouillon.
      Groentebouillon maken: zo doe je dat!

    About Sandra

    Hi! Ik ben Sandra en woon in het mooie Noord-Holland. Al meer dan 10 jaar deel ik op dit blog mijn favoriete recepten met jullie. Ik kook graag met restjes en verse producten, bij voorkeur uit het seizoen. Vragen over een recept? Stuur me een berichtje via Instagram, dan help ik je snel verder!

    Reader Interactions

    5 from 2 votes (2 ratings without comment)

    Laat een reactie achter Reactie annuleren

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeling recept




    Primary Sidebar

    Culi Sandra

    Hoi, ik ben Sandra! Wat leuk dat je er bent, op mijn blog vind je honderden heerlijke recepten. Allemaal van mijn hand.

    Meer over mij →

    Populaire recepten

    • Nachos met gehakt en zure room in een ovenschaal. De nacho schotel is voorzien van een dikke laag geraspte cheddar en bestrooid met jalapenos, rode ui, guacemole en zure room.
      Recept nachos met gehakt en zure room
    • Spitskool ovenschotel waar met een lepel een schep uit is genomen, zodat de gehakt-vulling zichtbaar wordt.
      Spitskool ovenschotel met gehakt
    • Wraps met ei, chorizo en groenten. De wraps zijn doormidden gesneden en half op elkaar gestapeld, zodat je de binnenkant goed kunt zien.
      40+ Recepten met weinig ingrediënten
    • platbrood pizza caprese
      40x Snelle recepten - binnen 20 minuten op tafel

    Footer

    ↑ terug naar boven

    Recepten per gang

    • Alle recepten
    • Hoofdgerechten
    • Bijgerechten
    • Voorgerechten
    • Toetjes
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Tussendoortjes
    • Taart en koekjes
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Smoothies

    Recepten per type

    • Vlees recepten
    • Vis recepten
    • Vegetarische recepten
    • Kip recepten
    • Ovenschotels
    • Pasta recepten
    • Quiche recepten
    • Soep recepten
    • Snel klaar
    • Weinig ingrediënten

    Contact

    • Contact
    • Samenwerken
    • Privacy policy
    • Disclaimer

    Copyright culi-sandra.nl 2013 - 2025

    Culi-Sandra staat ingeschreven bij de KVK onder nummer 82533431

    Waardeer dit recept

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.