• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
menu icon
go to homepage
  • RECEPTEN
  • WEEKMENU'S
  • OVER MIJ
    • CONTACT
  • MAKKELIJK AVONDETEN
  • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • RECEPTEN
    • WEEKMENU'S
    • OVER MIJ
      • CONTACT
    • MAKKELIJK AVONDETEN
    • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • ×
    Home

    Bieten pannenkoeken met chocolade

    Bijgewerkt: sep 2023 · Geplaatst: jun 2023 door Sandra

    Wat een lekker recept: bieten pannenkoeken met chocolade en veel vers fruit.

    Naar recept Naar video
    rode bieten pannenkoeken

    Rode bieten en chocolade combineren heel goed, dus in dit recept voeg ik wat cacaopoeder toe aan het beslag, dat geeft ook een 'diepere' smaak aan de bietenpannenkoeken. Heel lekker!

    Roze pannenkoeken van rode bieten

    Deze mooie roze bieten pannenkoeken zijn echt weer eens wat anders! Voor wat extra frisheid strooi je nog een handje blauwe bessen, aardbeien en bramen over je rode bieten pannenkoeken en wat ahornsiroop smaakt er ook geweldig bij.

    Variatietip: deze schitterende roze bietenwafels zijn óók geweldig!

    Voedzame bieten pannenkoeken

    Omdat ik deze geweldige roze pannenkoeken ook aan onze dreumes en baby wilde serveren, besloot ik ze wat voedzamer te maken door geen gewone bloem te gebruiken, maar boekweitmeel. Daar kunnen pannenkoeken wat zwaar van worden, maar doordat je ook bakpoeder gebruikt, worden deze bieten pannenkoeken toch lekker luchtig.

    Tip: bekijk hier al mijn voedzame pannenkoeken voor kinderen.

    Roze pannenkoeken

    roze pannenkoeken maken

    Mocht je je het afvragen: voor deze bietenpannenkoekjes gebruik je geen roze kleurstof, enkel de natuurlijke kleurstoffen die in de bieten zitten zorgen voor de spectaculaire roze kleur van het beslag.

    Het is slim om de pannenkoeken op een zacht vuurtje te bakken, dan behouden ze deze mooie roze-rode kleur ook goed.

    Voorgekookte rode bieten

    Voor dit recept maak ik gebruik van voorgekookte rode bieten, die kun je in vrijwel elke supermarkt kopen, ze liggen in de koeling. Super handig en voor dit recept voor roze pannenkoeken zijn ze ideaal.

    Restje over?

    Bietjes over na het maken van dit recept? Je kunt ze heel goed gebruiken in een smoothie met rode biet, appel en gember.

    Tip: bak gerust een dubbele portie rode bieten pannenkoeken. Je kunt de roze pannenkoeken nog ongeveer twee dagen in de koelkast bewaren, maar je kunt ze ook heel goed invriezen.

    pannenkoeken met rode biet en ahornsiroop

    Recept

    Een stapel rode bieten pannenkoeken op een keramieken bordje. Het gerecht is gegarneerd met veel vers fruit en siroop.

    Rode bieten pannenkoeken met chocolade

    Deze mooie luchtige roze pannenkoeken krijgen hun kleur van rode bietjes (die proef je niet terug). Met wat cacaopoeder geef je extra smaak en diepte aan het beslag.
    4.67 van 3 stemmen
    Print Pinterest
    Voorbereidingstijd: 15 minuten minuten
    Bereidingstijd: 15 minuten minuten
    Totale tijd: 30 minuten minuten
    Servings: 3 personen
    Author: Sandra

    Handig om te hebben

    • blender
    • garde
    • mengkom
    • pannenkoekenpan

    Ingrediënten

    • 125 gr boekweitmeel
    • 2 tl bakpoeder
    • 2 el cacao
    • 1 snufje zout
    • 150 gr ricotta
    • 2 eieren
    • 2 rode bietjes (gekookt)
    • 1 banaan
    • 1 tl vanille-extract
    • 100 ml melk
    • 1 el zonnebloemolie

    Om te serveren (optioneel maar wel erg lekker)

    • agavesiroop of Griekse yoghurt
    • vers fruit (bv banaan, aardbeien, bramen, frambozen)
    (houdt het scherm aan tijdens het koken)

    Zo maak je het

    • Doe alle 'natte' ingrediënten (ricotta, eieren, bietjes, vanille-extract, melk, olie en de banaan) in een blender en meng het volledig glad. Giet dit mengsel over in een kom.
    • Zeef het boekweitmeel, het bakpoeder en de cacao boven een kom en voeg een snufje zout toe. Meng dit met een garde door de natte ingrediënten.
    • Verhit wat olie of boter in een koekenpan en schep 3-4 lepels beslag in de pan (ik gebruik een jus-lepel). Bak de pannenkoeken op een zacht vuurtje aan beide kanten gaar.
    • Serveer de rode bietenpannenkoekjes met veel vers fruit en wat ahornsiroop.

    Video

    Notities

    Tip: draag een schort tegen eventuele vlekken van de rode bieten!
    Tip: maak een dubbele portie. Als je de pannenkoeken met rode biet de volgende ochtend even opwarmt in de magnetron of een droge koekenpan, zijn ze nog steeds erg lekker!

    Voedingswaarden per persoon (indicatie)

    Calorieën: 363kcal | Koolhydraten: 49g | Eiwitten: 17g | Vetten: 13g | Zout: 341mg | Vezels: 7g | Suiker: 13g
    Deel dit recept met WhatsApp
    Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.

    More ontbijt

    • Een potje zelfgemaakte bramenjam, met enkele verse bramen ernaast.
      Zelf bramenjam maken
    • Zelfgemaakte aardbeienjam in een pot met een gebloemd doekje als deksel. Er omheen liggen verse aardbeien.
      Aardbeienjam maken
    • Zelf jam maken: een potje zelfgemaakte kersenjam. Er zit een handgemaakt label op de pot en er liggen verse kersen omheen.
      Kersenjam maken
    • Pruimenjam recept, de jam zit in een glazen potje en is omringd met steranijs, de smaakmaker in dit recept.
      Pruimenjam maken

    About Sandra

    Hi! Ik ben Sandra en woon in het mooie Noord-Holland. Al meer dan 10 jaar deel ik op dit blog mijn favoriete recepten met jullie. Ik kook graag met restjes en verse producten, bij voorkeur uit het seizoen. Vragen over een recept? Stuur me een berichtje via Instagram, dan help ik je snel verder!

    Reader Interactions

    4.67 from 3 votes (3 ratings without comment)

    Laat een reactie achter Reactie annuleren

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeling recept




    Primary Sidebar

    Culi Sandra

    Hoi, ik ben Sandra! Wat leuk dat je er bent, op mijn blog vind je honderden heerlijke recepten. Allemaal van mijn hand.

    Meer over mij →

    Populaire recepten

    • Nachos met gehakt en zure room in een ovenschaal. De nacho schotel is voorzien van een dikke laag geraspte cheddar en bestrooid met jalapenos, rode ui, guacemole en zure room.
      Recept nachos met gehakt en zure room
    • Spitskool ovenschotel waar met een lepel een schep uit is genomen, zodat de gehakt-vulling zichtbaar wordt.
      Spitskool ovenschotel met gehakt
    • Wraps met ei, chorizo en groenten. De wraps zijn doormidden gesneden en half op elkaar gestapeld, zodat je de binnenkant goed kunt zien.
      40+ Recepten met weinig ingrediënten
    • platbrood pizza caprese
      40x Snelle recepten - binnen 20 minuten op tafel

    Footer

    ↑ terug naar boven

    Recepten per gang

    • Alle recepten
    • Hoofdgerechten
    • Bijgerechten
    • Voorgerechten
    • Toetjes
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Tussendoortjes
    • Taart en koekjes
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Smoothies

    Recepten per type

    • Vlees recepten
    • Vis recepten
    • Vegetarische recepten
    • Kip recepten
    • Ovenschotels
    • Pasta recepten
    • Quiche recepten
    • Soep recepten
    • Snel klaar
    • Weinig ingrediënten

    Contact

    • Contact
    • Samenwerken
    • Privacy policy
    • Disclaimer

    Copyright culi-sandra.nl 2013 - 2025

    Culi-Sandra staat ingeschreven bij de KVK onder nummer 82533431

    Waardeer dit recept

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.