Salade met tomaat, avocado en mozzarella is een heerlijke lunch en ook nog eens zo gemaakt!

Ken je dat, zo'n lunchdip rond drie uur? Ik merk dat als ik lunch zonder brood, ik geen last heb van de beruchte middagdip en dus een stuk scherper ben tot laat in de middag. Hoewel ik uit gewoonte toch vaak kies voor mijn vertrouwde bammetjes, neem ik soms toch de tijd om zo'n lekkere salade in elkaar te flansen. En laten we eerlijk zijn, zoveel tijd kost dat nou ook weer niet...
Tomatensalade met avocado en mozzarella
Deze salade met tomaat, avocado en mozzarella komt best regelmatig op tafel. Soms varieer ik wat met de ingrediënten maar deze combinatie vind ik toch wel heel lekker: frisse tomaatjes, romige avocado en dan die buffelmozzarella... Daar ben ik sowieso gek op!
Salade met tomaat en pesto
Deze tomatensalade maak je echt af met een goede olijfolie. Zelf kies ik het liefste voor een milde extra vergine olijfolie, die vind ik persoonlijk het lekkerste in een salade. Maar gebruik natuurlijk gewoon een olie die jij lekker vindt! Gemengd met een klein beetje pesto maak je in een handomdraai een simpele pestodressing die heerlijk smaakt bij deze tomatensalade met mozzarella.
Makkelijke werklunch vol groenten
Deze salade met tomaat, avocado en mozzarella zit bomvol smaak en staat in een handomdraai op tafel. Ook een fijne salade als werklunch dus. Tip: maak de salade altijd vers of uiterlijk enkele uren van tevoren. Je kunt de salade namelijk niet lang bewaren. Als je hem vooraf maakt, besprenkel de avocado dan met wat citroensap om verkleuring een beetje tegen te gaan.
Ook heel fijn; met deze salade met tomaat en avocado heb in slechts één maaltijd al een groot deel van je portie groenten voor de hele dag binnen, lekker bezig dus!
Recept

Salade met tomaat, avocado en mozzarella
Ingrediënten
- 125 gr cherrytomaatjes
- 0,5 avocado
- 0,5 bol (buffel) mozzarella
- 0,5 el olijfolie extra vergine
- 0,5 tl pesto
- 1 handje basilicumblaadjes
Zo maak je het
- Was de tomaatjes en snijd deze in tweeën.
- Halveer de avocado, haal de pit eruit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Doe de blokjes avocado in een kom, samen met de gehalveerde tomaatjes.
- Maak een simpele dressing van de olijfolie en de pesto.
- Snijd de mozzarella in plakjes en verdeel over de salade.
- Druppel de pestodressing over de salade en garneer eventueel met wat blaadjes basilicum.






Laat een reactie achter