• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
menu icon
go to homepage
  • RECEPTEN
  • WEEKMENU'S
  • OVER MIJ
    • CONTACT
  • MAKKELIJK AVONDETEN
  • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • RECEPTEN
    • WEEKMENU'S
    • OVER MIJ
      • CONTACT
    • MAKKELIJK AVONDETEN
    • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • ×
    Home

    Simpele beef teriyaki met paprika en haricots verts

    Bijgewerkt: jun 2023 · Geplaatst: apr 2018 door Sandra

    Deze Beef Teriyaki ontstond eigenlijk bij toeval. Laatst had ik flink de griep te pakken en na een paar dagen makkelijk eten vond ik het weer tijd voor een 'echte', voedzame maaltijd.

    Naar recept
    Recept Beef Teriyaki - makkelijk en snel klaar
    Beef Teriyaki

    Maar, ik was nog niet helemaal fit. Geen puf om boodschappen te doen dus dan wordt het improviseren met wat je nog hebt liggen! Nou komen daar niet zelden de lekkerste recepten uitrollen.

    Beef teriyaki

    Deze keer ook! Ik had nog biefstukpuntjes van Koop een Koe in de vriezer liggen (Ben al een paar jaar fan van dit concept dus ik bestel regelmatig een nieuw pakket) en besloot daar een rijstgerecht mee te maken.

    Samen met een rode paprika en een ui uit de voorraadkast, en wat haricots verts uit de vriezer, toverde ik snel een lekker maaltje op tafel, dat werd deze Beef Teriyaki!

    Zelf Teriyakisaus maken

    Zelf saus maken klinkt altijd heel ingewikkeld. Dus misschien koop jij altijd wel zo'n flesje Teriyakisaus. Nou, goed nieuws: dat hoeft dus niet meer ;-)

    Met deze simpele marinade heb je snel de smaak van teriyakisaus te pakken, maar het is super makkelijk.

    Voor de teriyaki-marinade heb je alleen wat sojasaus, ketjap, azijn, knoflook en gember nodig. De meeste ingrediënten heb je dus waarschijnlijk sowieso al in je keukenkastje staan!

    Recept

    Beef Teriyaki op een bord, rijst met paprika, boontjes, ui en biefreepjes.

    Simpele beef teriyaki met paprika en haricots verts

    Zelf een makkelijke teriyakisaus maken is helemaal niet moeilijk. Met dit recept voor Beef Teriyaki kun je lekker snel aan tafel.
    4.80 van 5 stemmen
    Print Pinterest
    Voorbereidingstijd: 15 minuten minuten
    Bereidingstijd: 15 minuten minuten
    Totale tijd: 30 minuten minuten
    Servings: 2 personen
    Author: Sandra

    Handig om te hebben

    • mengkom
    • koksmes
    • kookpan
    • koekenpan

    Ingrediënten

    • 200 gr biefstukpuntjes
    • 50 ml sojasaus
    • 50 ml ketjap manis
    • 2 el rijstazijn of witte wijnazijn
    • 2 tenen knoflook
    • 1 cm verse gember
    • 150 gr rijst
    • 1 rode paprika
    • 1 rode ui
    • 100 gr haricots verts
    (houdt het scherm aan tijdens het koken)

    Zo maak je het

    • Doe de biefstukpuntjes in een kom en doe de sojasaus, ketjap en azijn erbij. Snijd de knoflook en de gember fijn en doe deze bij de biefstuk. Roer goed door elkaar en laat minimaal 2 uur marineren in de koelkast. Langer mag zeker, dat is alleen maar beter!
    • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat nog tien minuten stomen met het deksel op de pan.
    • Snijd ondertussen de paprika in lange reepjes en de ui in zes grove stukken.
    • Verhit wat olie in een wok en roerbak de paprika, ui en haricots verts vijf minuten. Voeg de stukjes vlees toe en roerbak vijf minuten mee (bewaar de marinade). Zet het vuur laag en voeg de marinade toe om deze nog even mee te laten warmen.
    • Schep de rijst op de borden en verdeel de Beef Teriyaki inclusief de marinade over de borden.

    Notities

    Je kunt ook restjes groenten gebruiken in dit gerecht. Broccoli, wortel en sperziebonen zijn hier bijvoorbeeld ook erg lekker bij.

    Voedingswaarden per persoon (indicatie)

    Calorieën: 694kcal | Koolhydraten: 96g | Eiwitten: 27g | Vetten: 21g | Zout: 1889mg | Vezels: 4g | Suiker: 24g
    Deel dit recept met WhatsApp
    Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.

    More vlees

    • Een hazen stoofpotje in een bord in een rijke, donkere saus met wortel.
      Hazen stoofpotje (Hazenpeper)
    • Een hazenrug omwikkeld met spek en gegarneerd met verse kruiden, ligt op een bord met een vleesbestek ernaast.
      Hazenrug
    • Een ovenschotel met Italiaanse gehaktballetjes: met mozzarella gevulde balletjes gehakt in een tomatensaus. De schotel is gegratineerd met kaas en gegarneerd met verse basilicum.
      Italiaanse gehaktballetjes in tomatensaus
    • Een plankje met daarop drie Schotse eieren (gehaktballen gevuld met een gekookt ei), waarvan één gehalveerd.
      Schotse eieren

    About Sandra

    Hi! Ik ben Sandra en woon in het mooie Noord-Holland. Al meer dan 10 jaar deel ik op dit blog mijn favoriete recepten met jullie. Ik kook graag met restjes en verse producten, bij voorkeur uit het seizoen. Vragen over een recept? Stuur me een berichtje via Instagram, dan help ik je snel verder!

    Reader Interactions

    Comments

    1. Jeff

      september 24, 2020 at 4:22 pm

      5 sterren
      Goed recept

      Beantwoorden
      • Sandra

        oktober 12, 2020 at 7:40 am

        Wat leuk om te horen Jeff, dankjewel!

        Beantwoorden
    4.80 from 5 votes (4 ratings without comment)

    Laat een reactie achter Reactie annuleren

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeling recept




    Primary Sidebar

    Culi Sandra

    Hoi, ik ben Sandra! Wat leuk dat je er bent, op mijn blog vind je honderden heerlijke recepten. Allemaal van mijn hand.

    Meer over mij →

    Populaire recepten

    • Nachos met gehakt en zure room in een ovenschaal. De nacho schotel is voorzien van een dikke laag geraspte cheddar en bestrooid met jalapenos, rode ui, guacemole en zure room.
      Recept nachos met gehakt en zure room
    • Spitskool ovenschotel waar met een lepel een schep uit is genomen, zodat de gehakt-vulling zichtbaar wordt.
      Spitskool ovenschotel met gehakt
    • Wraps met ei, chorizo en groenten. De wraps zijn doormidden gesneden en half op elkaar gestapeld, zodat je de binnenkant goed kunt zien.
      40+ Recepten met weinig ingrediënten
    • platbrood pizza caprese
      40x Snelle recepten - binnen 20 minuten op tafel

    Footer

    ↑ terug naar boven

    Recepten per gang

    • Alle recepten
    • Hoofdgerechten
    • Bijgerechten
    • Voorgerechten
    • Toetjes
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Tussendoortjes
    • Taart en koekjes
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Smoothies

    Recepten per type

    • Vlees recepten
    • Vis recepten
    • Vegetarische recepten
    • Kip recepten
    • Ovenschotels
    • Pasta recepten
    • Quiche recepten
    • Soep recepten
    • Snel klaar
    • Weinig ingrediënten

    Contact

    • Contact
    • Samenwerken
    • Privacy policy
    • Disclaimer

    Copyright culi-sandra.nl 2013 - 2025

    Culi-Sandra staat ingeschreven bij de KVK onder nummer 82533431

    Waardeer dit recept

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.