desserts

Sinterklaas toetje – panna cotta met mandarijn en pepernoten

Panna cotta met mandarijn

Panna cotta met mandarijn & pepernoten, wat een lekkere combinatie! De zachte, romige panna cotta, een fris laagje mandarijnjelly en dan als topping wat knapperige, fijngehakte pepernoten.

Sinterklaas toetje

Dit is natuurlijk echt een Sinterklaas toetje, want in november en december zijn de mandarijnen in het seizoen en smaken ze dus op hun lekkerst. De pepernoten maken het toetje helemaal af, maar mocht je dit toetje maken wanneer er geen pepernoten meer te koop zijn, dan kun je natuurlijk ook gewoon speculaas gebruiken.

Sinterklaas toetje - panna cotta

Sinterklaas toetje – panna cotta met mandarijn en pepernoten

0 from 0 votes
Course: ToetjeDifficulty: Gemiddeld
Voor
personen
Cooking time

40

minutes
Wachttijd

4

uur

Ingrediënten

  • Voor de panna cotta

  • 250 ml slagroom

  • 250 ml volle melk

  • 50 gr suiker

  • 1 kaneelstokje

  • 3,5 gelatineblaadjes

  • Voor de mandarijn-topping

  • 5 mandarijnen

  • 125 gr suiker

  • 75 ml water

  • 1 gelatineblaadje

  • flinke hand pepernoten

Bereiding Sinterklaas toetje

  • Doe de gelatineblaadjes in een kom met koud water en laat deze weken. Maak ondertussen de panna cotta.
  • Doe hiervoor de slagroom met de volle melk, de suiker en het kaneelstokje in een pannetje en breng het aan de kook. Roer regelmatig door en laat 10 minuten zachtjes doorkoken.
    Haal de pan van het vuur en verwijder het kaneelstokje.
  • Knijp de blaadjes gelatine goed uit. Meng ze met een garde door het warme roommengsel, totdat de blaadjes geheel zijn opgelost. Verdeel de panna cotta over vier glazen kommetjes en zet minimaal 2 uur in de koelkast.
  • Maak ondertussen de siroop. Schil hiervoor de mandarijnen met een dunschiller en doe de schillen in een pan. Pers de mandarijnen uit en voeg ook het sap toe aan de pan, samen met de suiker en het water.
  • Breng de siroop aan de kook en laat vijf minuten zachtjes doorkoken. Roer regelmatig zodat de suiker helemaal oplost en zet de siroop weg tot gebruik.
  • Week het laatste gelatineblaadje in koud water en roer deze met een garde door de nog warme siroop (is de siroop niet warm meer, zet hem dan nog eventjes terug op het vuur).
  • Verdeel de siroop over de panna cotta (doe dit met een eetlepel, als je de warme siroop namelijk direct op de panna cotta giet kan het voorkomen dat je de toplaag kapot maakt en dan wordt de mandarijn-jelly niet mooi helder) en zet het mengsel in de koelkast tot gebruik, minimaal 2 uur.
  • Verdeel vlak voor het serveren de fijngehakte pepernoten over de panna cotta met mandarijn-jelly.

Opmerkingen

  • Je kunt dit Sinterklaastoetje al een dag van te voren maken. Doe wel pas de pepernoten er vlak voor het serveren op, anders worden ze slap.

Heb je dit recept gemaakt? Dan vind het superleuk als je een foto van jouw gerecht met me deelt via Instagram of Facebook! Ik zou het ook heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door hierboven in het recept op de sterretjes te klikken. Op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van culi-sandra.nl

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten