Sorry, sorry, ik zit nog steeds volop in de vlierbloesem-recepten! Al eerder deze maand deelde ik een recept voor vlierbloesemsiroop en daar maakte ik hele lekkere vlierbloesem-waterijsjes mee. En nu dus deze vlierbloesem panna cotta.
Panna cotta met vlierbloesem
Panna cotta is sowieso al een ontzettend lekker toetje, maar een scheutje vliersiroop in het mengsel en het toplaagje van siroop, maken deze variant nog net even iets specialer. Wist je trouwens dat panna cotta ‘gekookte room’ betekent? Een toepasselijke naam, want panna cotta maak je door slagroom te koken en daarna – gemengd met gelatine – op te laten stijven in de koelkast.
Italiaans toetje
Gekookte room dus! Traditioneel maak je dit Italiaanse toetje met slagroom. Zelf vervang ik eigenlijk altijd de helft van de slagroom door volle melk. Zo wordt de panna cotta net iets minder machtig, maar tegelijkertijd blijft hij wel heerlijk romig.
In deze variant gebruik ik ook iets minder suiker dan je normaal waarschijnlijk doet, want door het scheutje siroop door de room, en het toplaagje van vlierbloesemsiroop, krijgt de panna cotta al een extra zoetje mee. Al met al is dit echt een zalig toetje geworden en heel geschikt om te serveren als afsluiter van een gezellig etentje.
Vlierbloesem panna cotta voorbereiden en bewaren
Extra fijn: je kunt (moet!) het toetje al helemaal van te voren maken, dus op de avond zelf heb je er geen omkijken meer naar. Je kunt het toetje ook de dag van tevoren al voorbereiden en het een dagje bewaren. Tip: haal de vlierbloesem panna cotta een half uurtje voor het serveren uit de koelkast, dan smaakt hij nog lekkerder.


Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.
Nog geen reacties