Is dit een flinke mond vol of niet? Koffie panna cotta met koffie-karamelsaus. Een toetje met een hoop ‘K’s in de naam. En lekker dat het is! Als je ook maar een klein beetje een koffieliefhebber bent, dan gaat jouw hart sneller kloppen van dit toetje…
Panna cotta met koffie
Het leuke van panna cotta is dat je er werkelijk alle kanten mee op kunt. De basis is gekookte room (dat is ook de letterlijke vertaling van panna cotta). In sommige recepten wordt gebruik gemaakt van enkel slagroom. Lekker, maar ook wel heel erg machtig.
Daarom vervang ik meestal de helft van de room door melk. Daar wordt het toetje net iets minder heftig van. In deze versie vervang je uiteraard weer een deel van de melk door koffie, anders zou het geen koffie panna cotta zijn natuurlijk!
Koffie-karamelsaus
Om dit koffietoetje nog lekkerder te maken, maak je er deze saus bij. Een karamelsaus met een vleugje koffie erdoor. Yes, dat is net zo lekker als het klinkt! Het is eigenlijk een salted caramelsaus, maar dan met een beetje oploskoffie erdoor. Heerlijk! En heb je een beetje van de saus over? Dat is ook heel lekker over een bolletje vanille-ijs, of op een pannenkoek.
Meer panna cotta recepten
Zoals gezegd kun je eindeloos variëren met dit klassieke toetje. Kijk ook eens bij mijn andere variaties op dit klassieke toetje: met mandarijn, met vlierbloesem of met lavendel.
Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.


1 Reactie
Cafe du jour
15 augustus 2022 at 10:53Hey Sandra, wat een toetjes recept, ziet er heerlijk uit. Ik zou als koffie soort segafredo koffiebonen gebruiken voor een sterke koffiesmaak. Groetjes, Anne.