Spanakopita – oftewel een hartige taart met feta en spinazie – stond al lang op mijn to-bake lijst! Echt onbegrijpelijk, want als ik iéts lekker vind… Als ik in Griekenland of een Grieks restaurant ben, eet ik me echt ongans aan Spanakopita. Maar goed, eindelijk was het dan zover en ik werd niet teleurgesteld, deze quiche is echt zo lekker!
Spanakopita met filodeeg
Meestal wordt in de Griekse keuken filodeeg gebruikt om spanakopita te maken, maar ik ben er echt totaal niet handig mee. Ik heb in dit recept dan ook deeg voor hartige taart gebruikt. Als je wilt kun je natuurlijk prima filodeeg gebruiken! Meestal wordt spanakopita geserveerd als bijgerecht. Soms krijg je ze als kleine filodeeg driehoekjes, maar meestal wordt er een grote hartige taart van gemaakt waar vierkantjes uit worden gesneden. Serveer je de spanakopita als hoofdgerecht? Dan zou ik er een lekkere salade bij serveren als bijgerecht. Aan een punt quiche heb ik in ieder geval niet genoeg… ;-)
Voor mijn quiche recepten gebruik ik een quichevorm met een diameter van 24 centimeter met gaatjes in de bodem.


Heb je dit recept gemaakt? Dan vind ik het superleuk als je een foto van jouw gerecht met me deelt via Instagram of Facebook! Ik zou het ook heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door hierboven in het recept op de sterretjes te klikken. Op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van culi-sandra.nl en ontvang een gratis e-book met o.a. vijf exclusieve recepten
3 Reacties
Tessa Berg
8 maart 2019 at 08:20Heerlijk die combinatie van feta en spinazie! En ook nog eens gezond! Dankjewel voor het delen Sandra!
Eef
1 juli 2015 at 21:08Heerlijk! Wat een fijne combi is feta en spinazie he! Ik maak zelf ook graag borrelhapjes met feta & spinazie maar dan ‘t liefst met bladerdeeg.. met filodeeg heb ik ook een haat-liefde verhouding ;)
Sandra
6 juli 2015 at 18:24Haha ja ik vind filodeeg echt een drama, hoewel ik dit weekend een superlekkere hartige baklava heb gemaakt en toen lukte het ineens perfect. Maar meestal eindig ik vloekend met in stukjes gescheurd filodeeg overal door de keuken :-) Gelukkig is er bladerdeeg!