Menu
ontbijt

Vanille mugcake met ricotta en aardbeien

Ricotta mugcake met aardbei

Deze vanille mug cake met aardbeien is lekker zomers! Het was alweer veel te lang geleden dat ik een mugcake had gegeten. En dat terwijl het juist zo’n makkelijk ontbijtje of tussendoortje is. Je roert wat ingrediënten door elkaar, doet het in een kommetje, zet het een paar minuten in de magnetron en je kunt aan tafel!

Restje ricotta

In dit geval had ik nog een restje ricotta in de koelkast staan dat ik graag op wilde maken. Tijdens het uitlaten van de hond had ik mooi de tijd om even na te denken wat ik daar mee wilde doen en al snel wist ik het: het moest een ricotta mug cake worden. Met vanille, want dat leek me een heerlijke combinatie!

Vanille mug cake met aardbei

En ja, dat bleek het inderdaad ook te zijn. De frisse ricotta met het zoete van de vanille is echt waanzinnig lekker. Ik topte deze vanille mug cake af met plakjes banaan en aardbei, maar je kunt ook ander fruit gebruiken, net wat je in huis hebt.

Blauwe bessen smaken er ook perfect bij, frambozen ook. De smaak te pakken? Check dan ook eens mijn andere mugcake recepten.

Mug cake recept zonder banaan

In veel mug cake recepten wordt banaan gebruikt als zoetmiddel. In dit recept wordt gebruik gemaakt van suiker. Mocht je liever geen toegevoegde suiker willen gebruiken, dan kun je in onderstaand recept het vervangen door een banaan, die bevat alleen natuurlijke suikers. De structuur van de cake wordt dan wel iets anders, maar het is een heerlijke variant!

Vanille mugcake met ricotta en aardbeien

5 from 2 stemmen
Gang: OntbijtKeuken: MugcakesNiveau: Eenvoudig
Voor

1

persoon
Voorbereiding

5

minutes
Kooktijd

5

minutes
Calorieën

463

kcal

Een lekker verwen-ontbijtje: ricotta mugcake met aardbeien en vanille.

Kook-modus

(houdt het scherm aan tijdens het koken)

Ingrediënten

  • 1 1 ei

  • 100 gr 100 ricotta + extra om te serveren

  • 1 1 vanillestokje (of gebruik 1 tl vanille-extract)

  • 1 el 1 vanille-suiker + extra om te serveren

  • 2 el 2 zelfrijzend bakmeel

  • 1 tl 1 zonnebloemolie

  • 50 gr 50 aardbeien

Bereiding

  • Klop het ei los met de ricotta. Voeg het merg van het vanillestokje toe (tip: gooi het vanillestokje niet weg maar doe het met wat fijne basterdsuiker in een potje, zo heb je zelfgemaakte vanillesuiker!) en klop dit samen met de vanillesuiker door het eimengsel.
  • Roer het bakmeel en het zout door het beslag heen en klop de olie erdoor. Doe het beslag in een magnetronbestendig kommetje.
  • Verwarm de mugcake 5 minuten op 500 watt en laat hem enkele minuten afkoelen want hij is gloeiend heet!
  • Snijd ondertussen de aardbeien en serveer de vanille mugcake ermee. Klop de extra ricotta los met een theelepel vanillesuiker en schep deze op de mugcake.

Bewaar dit recept op Pinterest:

Recept mugcake met aardbei

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!

Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.

2 Reacties

  • Lianne
    28 augustus 2017 at 11:31

    Ziet er heerlijk uit, echt een leuke foto. Mugcakes zijn altijd wel ideale lekkernijen als je alleen bent.

    Reply
  • Eef
    16 mei 2017 at 10:31

    Lekker een mugcake! De combinatie van havermout, ricotta en vanille lijkt me een fijne.

    Reply

Laat een reactie achter