Volg culi-sandra.nl op:
Vanille mugcake met ricotta en aardbei

Vanille mugcake met ricotta en aardbeien

Het was alweer veel te lang geleden dat ik een mugcake had gegeten. En dat terwijl het juist zo’n makkelijk ontbijtje is. Je roert wat ingrediënten door elkaar, doet het in een kommetje, zet het een paar minuten in de magnetron en je kunt aan tafel! In dit geval had ik nog een restje ricotta in de koelkast staan dat ik graag op wilde maken. Tijdens het uitlaten van de hond had ik mooi de tijd om daar even over na te denken en al snel wist ik het: het moest een ricotta mugcake worden. Met vanille, want dat leek me een heerlijke combinatie!

En ja, dat bleek het inderdaad ook te zijn. De frisse ricotta met het zoete van de vanille is echt waanzinnig lekker. Ik topte deze mugcake af met banaan en aardbei, maar je kunt ook ander fruit gebruiken, net wat je in huis hebt. Blauwe bessen smaken er ook perfect bij, frambozen ook.

Recept vanille mugcake met ricotta

Voor 1 persoon

  • 1 ei
  • 100 gr ricotta + 1 el extra om te serveren
  • 1 vanillestokje
  • 1 el vanillesuiker + 1 tl extra om te serveren
  • 2 el havermout
  • 1 tl bakpoeder
  • Fruit om te serveren, bijvoorbeeld aardbei en banaan

Klop het ei los met de ricotta. Voeg het merg van het vanillestokje toe (tip: gooi  het vanillestokje niet weg maar doe het met wat fijne basterdsuiker in een potje, zo heb je zelfgemaakte vanillesuiker!) en klop dit samen met de vanillesuiker door het eimengsel.

Roer de havermout en het bakpoeder door het beslag heen en doe het beslag in een magnetronbestendig kommetje. Verwarm de mugcake 6 minuten op 500 watt en laat hem enkele minuten afkoelen want hij is gloeiend heet!

Snijd ondertussen het fruit in plakjes en serveer de vanille mugcake ermee. Klop de extra ricotta los met een theelepel vanillesuiker en schep deze op de mugcake.

Bericht delen
Leave a comment
Vorig artikel Volgend artikel

Ook leuk voor jou...

1 reactie

  • Reply Eef

    Lekker een mugcake! De combinatie van havermout, ricotta en vanille lijkt me een fijne.

    16 mei 2017 at 10:31
  • Laat een reactie achter

    Volg Culi-Sandra op Facebook