• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Culi Sandra
menu icon
go to homepage
  • RECEPTEN
  • WEEKMENU'S
  • OVER MIJ
    • CONTACT
  • MAKKELIJK AVONDETEN
  • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • RECEPTEN
    • WEEKMENU'S
    • OVER MIJ
      • CONTACT
    • MAKKELIJK AVONDETEN
    • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • ×
    Home

    Vispannetje met kabeljauw en zalm uit de oven

    Bijgewerkt: aug 2023 · Geplaatst: dec 2019 door Sandra

    Dit vispannetje is minder mooi geworden dan ik hoopte. Ik had het idee om er een decoratieve aardappelrand op te spuiten, maar de puree was een beetje te zacht om er een mooie rand mee te spuiten.

    Naar recept

    Maar ach, anders had het er misschien té fancy uitgezien, dat willen we ook weer niet ;-) En aan de smaak doet het natuurlijk niets af!

    Zo'n vispannetje stond al een tijdje op mijn 'dit wil ik ooit nog eens maken' lijstje en nu is het dan eindelijk gelukt!

    Vispannetje met kabeljauw en zalm

    Romig vispannetje

    Want zo'n romig gerecht uit de oven, daar wordt iedereen toch blij van? Echt comfortfood. In dit geval heb ik kabeljauw en zalm gebruikt voor het vispannetje, maar je kunt er ook prima andere soorten vis voor gebruiken.

    Vervang bijvoorbeeld de kabeljauw door Hollandse garnaaltjes of gebruik enkel kabeljauw of enkel zalm. Zo kun je lekker variëren met dit recept!

    Wat serveren bij een vispannetje?

    Eigenlijk is dit vispannetje al een gerecht op zich: het bevat vis, groenten en aardappels. Mocht je er toch nog iets bij willen serveren, dan raad ik een frisse groene salade aan. Lekker als tegenwicht van dit goed vullende comfort food!

    En misschien heb je ook nog wel ruimte voor een toetje? Denk dan bijvoorbeeld aan deze heerlijke sinaasappelvla, of dit makkelijke toetje met frambozen en mon chou.

    Recept

    Vispannetje met kabeljauw en zalm, met een gratinlaagje. Er is een schep uit het vispannetje gehaald, zodat je de vulling goed kunt zien.

    Recept vispannetje met kabeljauw en zalm uit de oven

    Echt comfortfood: een romig vispannetje uit de oven met zalm, kabeljauw en groenten.
    4 van 13 stemmen
    Print Pinterest
    Voorbereidingstijd: 30 minuten minuten
    Bereidingstijd: 20 minuten minuten
    Totale tijd: 50 minuten minuten
    Servings: 2 personen
    Author: Sandra

    Handig om te hebben

    • kookpan
    • koksmes
    • koekenpan
    • ovenschaal

    Ingrediënten

    • 300 gr kruimige aardappels
    • 150 gr kabeljauw
    • 150 gr zalm
    • 1 teen knoflook
    • 1 sjalotje
    • 1 wortel
    • 1 prei
    • 1 el bloem
    • 1 tl grove mosterd
    • 150 ml visbouillon
    • 50 ml slagroom
    • 50 gr geraspte kaas
    • 1 tl dragon
    • 1 tl peterselie
    • 25 gr boter
    • 60 ml melk
    • 1 eigeel

    Handig om te hebben

    (houdt het scherm aan tijdens het koken)

    Zo maak je het

    • Kook de aardappels in 15-20 minuten gaar in water met wat zout.
    • Snijd ondertussen de knoflook en sjalot fijn en fruit deze in wat olie aan. Snijd de wortel fijn en bak deze 3 minuten mee. Snijd de prei in halve ringen en bak deze nog 2 minuten mee.
    • Voeg de bloem toe en bak deze kort mee. Voeg de mosterd toe en roer beetje bij beetje de visbouillon erdoor. Blijf steeds goed roeren. Voeg ook langzaam de slagroom toe en laat dit een minuut of 3 zacht pruttelen.
    • Snijd de zalm en kabeljauw in hapklare stukken en roer deze voorzichtig door de ragout. Roer de dragon en peterselie erdoor en breng de visragout op smaak met peper en zout. Verdeel de ragout over een licht ingevette ovenschaal.
    • Stamp de puree zo glad mogelijk met de boter. Roer er beetje bij beetje de melk en het eigeel doorheen met een houten lepel. Breng de puree op smaak met peper en zout en verdeel de puree over de visschotel.
    • Bak het vispannetje 25-35 minuten op 200 graden.

    Notities

    Dit is een flinke portie, met iets minder grote eters kun je hier ook met drie personen van eten. Restje over? Dat kun je de volgende dag ook nog eten, of vries het in.

    Voedingswaarden per persoon (indicatie)

    Calorieën: 689kcal | Koolhydraten: 48g | Eiwitten: 43g | Vetten: 37g | Zout: 686mg | Vezels: 6g | Suiker: 9g
    Deel dit recept met WhatsApp
    Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.

    More vis

    • Zalm pizza waar drie stukken van zijn los gesneden. De pizza ligt op een bord, op een groen geblokte doek.
      Zalm pizza
    • Gepofte aardappel gevuld met warmgerookte zalm en een dille-saus.
      Gepofte aardappel met zalm
    • Een bord met knalgroene doperwtenpuree, met daarop een stukje net niet helemaal doorgebakken zalm. De zalm is gegarneerd met tuinkers.
      Doperwtenpuree met zalm
    • Een zalm met kruidenkorst in een zwarte ovenschaal.
      Zalm met kruidenkorst

    About Sandra

    Hi! Ik ben Sandra en woon in het mooie Noord-Holland. Al meer dan 10 jaar deel ik op dit blog mijn favoriete recepten met jullie. Ik kook graag met restjes en verse producten, bij voorkeur uit het seizoen. Vragen over een recept? Stuur me een berichtje via Instagram, dan help ik je snel verder!

    Reader Interactions

    4 from 13 votes (13 ratings without comment)

    Laat een reactie achter Reactie annuleren

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeling recept




    Primary Sidebar

    Culi Sandra

    Hoi, ik ben Sandra! Wat leuk dat je er bent, op mijn blog vind je honderden heerlijke recepten. Allemaal van mijn hand.

    Meer over mij →

    Populaire recepten

    • Nachos met gehakt en zure room in een ovenschaal. De nacho schotel is voorzien van een dikke laag geraspte cheddar en bestrooid met jalapenos, rode ui, guacemole en zure room.
      Recept nachos met gehakt en zure room
    • Spitskool ovenschotel waar met een lepel een schep uit is genomen, zodat de gehakt-vulling zichtbaar wordt.
      Spitskool ovenschotel met gehakt
    • Wraps met ei, chorizo en groenten. De wraps zijn doormidden gesneden en half op elkaar gestapeld, zodat je de binnenkant goed kunt zien.
      40+ Recepten met weinig ingrediënten
    • platbrood pizza caprese
      40x Snelle recepten - binnen 20 minuten op tafel

    Footer

    ↑ terug naar boven

    Recepten per gang

    • Alle recepten
    • Hoofdgerechten
    • Bijgerechten
    • Voorgerechten
    • Toetjes
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Tussendoortjes
    • Taart en koekjes
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Smoothies

    Recepten per type

    • Vlees recepten
    • Vis recepten
    • Vegetarische recepten
    • Kip recepten
    • Ovenschotels
    • Pasta recepten
    • Quiche recepten
    • Soep recepten
    • Snel klaar
    • Weinig ingrediënten

    Contact

    • Contact
    • Samenwerken
    • Privacy policy
    • Disclaimer

    Copyright culi-sandra.nl 2013 - 2025

    Culi-Sandra staat ingeschreven bij de KVK onder nummer 82533431

    Waardeer dit recept

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.