Bij deze sinaasappelvla had ik echt een YES! moment. Soms maak ik iets en als ik het dan ga proeven, wil ik eigenlijk niet meer stoppen. Dat was bij deze sinaasappelvla ook het geval. Hij was nog niet volledig afgekoeld en wat blijkt: dan is hij juist op zijn aller-lekkerste! Vooral lekker vers eten dus, als het even kan…
Zelf vla maken – tips
Zelf vla maken is niet moeilijk, dat wist ik al van dit vanillevla recept. Er zijn wel een paar tips die ervoor zullen zorgen dat je vla niet zal mislukken:
- Gebruik een pan met een dikke bodem, dan heb je minder kans op aanbranden
- Blijf. Voortdurend. Roeren. Na het toevoegen van het maizena-papje is dat heel belangrijk!
- Zeef de vla na het koken, dan ben je 100% zeker van een klontjesvrije sinaasappelvla.
Sinaasappel-roomvla


Om dit recept extra romig te maken, verving ik een deel van de melk door slagroom. Daar wordt de vla extra rijk en romig van. Natuurlijk kun je ook alleen melk gebruiken, als je een iets minder machtige sinaasappelvla wilt.
Voor dit sinaasappelvla recept gebruik je alleen eierdooiers. Het is natuurlijk zonde om de eiwitten weg te gooien, doe dat dus ook zeker niet! Je kunt hier bijvoorbeeld een pavlova van maken of kleine meringueschuimpjes. Je kunt van de eiwitten ook een eiwit-omeletje bakken.
Sinaasappelvla bewaren
Giet de vla na het koken in een brandschone fles of pot en bewaar het in de koelkast. De vla blijft dan enkele dagen houdbaar. Ik moet wel zeggen dat ik persoonlijk de vla het lekkerste vind als deze nog niet helemaal is afgekoeld. Ik eet het dus het liefste vers.
Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.


2 Reacties
Catering Den Haag
21 april 2022 at 13:35Super recept! Ik ga het recept toevoegen aan receptenboek. bedankt voor het delen!
Sandra
24 april 2022 at 13:11Wat leuk, geniet van het recept!