• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Culi Sandra
menu icon
go to homepage
  • RECEPTEN
  • WEEKMENU'S
  • OVER MIJ
    • CONTACT
  • MAKKELIJK AVONDETEN
  • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • RECEPTEN
    • WEEKMENU'S
    • OVER MIJ
      • CONTACT
    • MAKKELIJK AVONDETEN
    • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • ×
    Home

    Vitello tonnato maaltijdsalade

    Bijgewerkt: mei 2023 · Geplaatst: sep 2021 door Sandra

    Vitello tonnato is toch zo'n lekker voorgerecht! De combinatie van vlees & vis klinkt misschien een beetje apart, maar is waanzinnig lekker! Met dit recept maak je een vitello tonnato maaltijdsalade. Door niet alleen plakjes vlees met tonijnmayonaise te serveren, maar er een flinke ondergrond bij te doen van o.a. sla, venkel en tuinboontjes. Met een broodje erbij heb je een complete maaltijd!

    Naar recept
    Vitello tonnato maaltijdsalade op een groot bord met blauwe rand. De salade is rijkelijk gevuld met rosbief, venkel, bonen en kappertjes, en gegarneerd met venkelloof.

    Welk vlees voor vitello tonnato gebruiken?

    Meestal wordt vitello tonnato gemaakt van kalfsvlees, maar dit is niet altijd even makkelijk te krijgen. Je ziet in veel recepten ook dat er regelmatig gebruik wordt gemaakt van het goed verkrijgbare fricandeau (van varkensvlees). In dit vitello tonnato maaltijdsalade recept maak ik gebruik van rosbief. Niet heel traditioneel dus, maar ook erg lekker! Vervang het gerust door kalfsvlees of fricandeau als je dat lekkerder vindt.

    Delicious vitello tonnato hoofdgerecht

    maaltijdsalade met tonijn

    Het oorspronkelijke recept voor dit vitello tonnato hoofdgerecht komt uit Delicious magazine. Ik scheurde het al jaren geleden uit en bewaarde het in mijn receptenmap. Zoals dat meestal gaat paste ik een flink aantal dingen aan in het originele recept, waardoor het toch weer een eigen vitello tonnato recept is geworden.

    Meer maaltijdsalade recepten

    vitello tonnato hoofdgerecht

    Als je deze vitello tonnato maaltijdsalade lekker vond, dan heb ik nog wel een paar tips voor je voor andere lekkere maaltijdsalades:

    • Maaltijdsalade Caprese
    • Pastasalade met feta
    • Maaltijdsalade Nicoise

    Recept

    Vitello tonnato maaltijdsalade op een groot bord met blauwe rand. De salade is rijkelijk gevuld met rosbief, venkel, bonen en kappertjes, en gegarneerd met venkelloof.

    Vitello tonnato maaltijdsalade

    Een lekkere maaltijdsalade met rosbief, tonijnmayonaise, venkel en boontjes.
    5 van 2 stemmen
    Print Pinterest
    Voorbereidingstijd: 20 minuten minuten
    Bereidingstijd: 10 minuten minuten
    Totale tijd: 30 minuten minuten
    Servings: 2 personen
    Author: Sandra

    Handig om te hebben

    • koksmes
    • mengkom

    Ingrediënten

    • 75 gr gemengde salade
    • 1 venkel
    • 1 citroen
    • 100 gr tuinbonen (of doperwten)
    • 1 blikje tonijn op olie
    • 3 el mayonaise
    • 2 el witte wijnazijn
    • 100 gr rosbief
    • 3 tl kappertjes
    (houdt het scherm aan tijdens het koken)

    Zo maak je het

    • Maak de venkel schoon (bewaar het groene loof) en snijd de venkel in zo dun mogelijke plakjes. Leg de plakjes venkel in een lage schaal
    • Rasp de citroen en knijp de citroen uit boven de venkel. Verdeel de olijfolie erover, hussel alles goed door elkaar en laat dit een paar minuten staan.
    • Kook de bonen gaar in water met wat zout en spoel ze na het afgieten om met koud water.
    • Pureer het blikje tonijn met de mayonaise, en verdun het met de wijnazijn. Breng op smaak met peper en zout.
    • Verdeel de sla over de borden en verdeel de helft van de tonijnmayonaise over de salade. Verdeel de venkel, boontjes, en rosbief over de salade. Schep de rest van de tonijnmayonaise over de rosbief en garneer de maaltijdsalade met kappertjes, citroenrasp en het venkelloof. Breng op smaak met nog wat extra peper en zout.

    Voedingswaarden per persoon (indicatie)

    Calorieën: 452kcal | Koolhydraten: 18g | Eiwitten: 40g | Vetten: 25g | Zout: 1688mg | Vezels: 7g | Suiker: 7g
    Deel dit recept met WhatsApp
    Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.

    More hoofdgerechten

    • Een mand gevuld met zelfgemaakte volkoren wraps. De wraps liggen op een geblokte groene theedoek.
      Wraps maken (volkoren)
    • Zelfgemaakte soepballetjes in een kom groentensoep.
      Soepballetjes maken: zó doe je dat!
    • Zalm pizza waar drie stukken van zijn los gesneden. De pizza ligt op een bord, op een groen geblokte doek.
      Zalm pizza
    • Een kom met palmkoolsalade met halloumi, linzen en kastanjechampignons.
      Palmkool salade met halloumi

    About Sandra

    Hi! Ik ben Sandra en woon in het mooie Noord-Holland. Al meer dan 10 jaar deel ik op dit blog mijn favoriete recepten met jullie. Ik kook graag met restjes en verse producten, bij voorkeur uit het seizoen. Vragen over een recept? Stuur me een berichtje via Instagram, dan help ik je snel verder!

    Reader Interactions

    5 from 2 votes (2 ratings without comment)

    Laat een reactie achter Reactie annuleren

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeling recept




    Primary Sidebar

    Culi Sandra

    Hoi, ik ben Sandra! Wat leuk dat je er bent, op mijn blog vind je honderden heerlijke recepten. Allemaal van mijn hand.

    Meer over mij →

    Populaire recepten

    • Nachos met gehakt en zure room in een ovenschaal. De nacho schotel is voorzien van een dikke laag geraspte cheddar en bestrooid met jalapenos, rode ui, guacemole en zure room.
      Recept nachos met gehakt en zure room
    • Spitskool ovenschotel waar met een lepel een schep uit is genomen, zodat de gehakt-vulling zichtbaar wordt.
      Spitskool ovenschotel met gehakt
    • Wraps met ei, chorizo en groenten. De wraps zijn doormidden gesneden en half op elkaar gestapeld, zodat je de binnenkant goed kunt zien.
      40+ Recepten met weinig ingrediënten
    • platbrood pizza caprese
      40x Snelle recepten - binnen 20 minuten op tafel

    Footer

    ↑ terug naar boven

    Recepten per gang

    • Alle recepten
    • Hoofdgerechten
    • Bijgerechten
    • Voorgerechten
    • Toetjes
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Tussendoortjes
    • Taart en koekjes
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Smoothies

    Recepten per type

    • Vlees recepten
    • Vis recepten
    • Vegetarische recepten
    • Kip recepten
    • Ovenschotels
    • Pasta recepten
    • Quiche recepten
    • Soep recepten
    • Snel klaar
    • Weinig ingrediënten

    Contact

    • Contact
    • Samenwerken
    • Privacy policy
    • Disclaimer

    Copyright culi-sandra.nl 2013 - 2025

    Culi-Sandra staat ingeschreven bij de KVK onder nummer 82533431

    Waardeer dit recept

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.