Menu
lunch

Salade Caprese met rauwe ham – Maaltijdsalade

Salade Caprese - Maaltijdsalade

Deze salade is eigenlijk een 2.0 versie van de wereldberoemde Salade Caprese. Die ken je vast wel, het is een echte Italiaanse klassieker. Eigenlijk een heel eenvoudige salade maar door de allerbeste ingrediënten te gebruiken, krijg je iets heerlijks. 

Maaltijdsalade Caprese

De klassieke Caprese-salade is een combinatie van tomaat, mozzarella en basilicum en is populair als voorgerecht. Ik had echter zin in een maaltijdsalade, dus besloot ik wat ingrediënten toe te voegen en er een maaltijdsalade Caprese van te maken!

Als je trouwens fan bent van maaltijdsalades, dan zijn deze Vitello tonnato salade en deze aardappelsalade met gerookte zalm ook aanraders!

Eenvoudige ingrediënten

Eigenlijk moet je zo’n klassieke salade natuurlijk gewoon met rust laten, maar in dit geval heb ik hem wat vullender gemaakt met sla, courgette, rauwe ham en pijnboompitten. Deze salade Caprese is daarmee bijna een volwaardig hoofdgerecht geworden. Als je er wat lekker brood bij serveert, heb je een complete maaltijd! 

Salade Caprese met rauwe ham – Maaltijdsalade

4 from 4 stemmen
Gang: HoofdgerechtKeuken: MaaltijdsaladeNiveau: Eenvoudig
Voor

2

personen
Voorbereiding

10

minutes
Grillen

15

minutes
Calorieën

525

kcal

Een heerlijk zomerse maaltijdsalade. De beroemde salade Caprese, maar dan uitgebreid met courgette en rauwe ham voor een volledige maaltijd.

Kook-modus

(houdt het scherm aan tijdens het koken)

Ingrediënten

  • 75 gr 75 veldsla

  • 8 plakken 8 rauwe ham

  • 1 bol 1 mozzarella

  • 1 1 courgette

  • 1 1 tomaat

  • 2 tl 2 pesto

  • 2 tl 2 pijnboompitten

Bereiding MAALTIJDSALADE

  • Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan en laat ze afkoelen.
  • Snijd de courgette in dunne plakjes en grill deze tot er aan beide kanten mooie grillstreepjes ontstaan. Laat ook deze wat afkoelen.
  • Verdeel de sla over twee borden en schik de mozzarella, plakken tomaat, courgette en ham op de sla.
  • Roer de pesto los met 2 tl olijfolie extra vierge en verdeel de pestodressing over de maaltijdsalade.
  • Bestrooi de salade Caprese met de pijnboompitten.

Opmerkingen

  • Een restje salade kun je de volgende dag nog als lunch eten.
Recept maaltijdsalade Caprese

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!

Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter