lunch

Salade Caprese met rauwe ham – Maaltijdsalade

Salade Caprese - Maaltijdsalade

Deze salade is eigenlijk een 2.0 versie van de wereldberoemde Salade Caprese. Die ken je vast wel, het is een echte Italiaanse klassieker. Eigenlijk een heel eenvoudige salade maar door de allerbeste ingrediënten te gebruiken, krijg je iets heerlijks. De klassieke Caprese-salade is een combinatie van tomaat, mozzarella en basilicum en is populair als voorgerecht. Ik had echter zin in een maaltijdsalade, dus besloot ik wat ingrediënten toe te voegen en er een maaltijdsalade Caprese van te maken!

Maaltijdsalade Caprese

Eigenlijk moet je zo’n klassieke salade natuurlijk gewoon met rust laten, maar in dit geval heb ik hem wat vullender gemaakt met sla, courgette, rauwe ham en pijnboompitten. Deze salade Caprese is daarmee bijna een volwaardig hoofdgerecht geworden. Als je er wat lekker brood bij serveert, heb je een complete maaltijd! 

Recept salade caprese met rauwe ham

(voor 2 personen)

  • 75 gr veldsla
  • 8 plakjes rauwe ham
  • 1 bol mozzarella
  • 1 courgette
  • 1 flinke tomaat
  • 2 tl pesto
  • 2 el pijnboompitten

Zo maak je de maaltijdsalade Caprese

  • Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan en laat afkoelen.
  • Snijd de courgette in dunne plakjes en grill deze tot er aan beide kanten mooie grillstreepjes ontstaan. Laat ook deze wat afkoelen.
  • Verdeel de sla over twee borden en schik de mozzarella, plakken tomaat, courgette en ham op de sla.
  • Roer de pesto los met 2 tl olijfolie extra vierge en verdeel de pestodressing over de maaltijdsalade.
  • Bestrooi de salade Caprese met de pijnboompitten.

Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten via Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #culisandra

Vind ik heel leuk!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe recepten? Volg mij dan via Bloglovin en vergeet niet je te abonneren op mijn nieuwsbrief.

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten