Deze salade is eigenlijk een 2.0 versie van de wereldberoemde Salade Caprese. Die ken je vast wel, het is een echte Italiaanse klassieker. Eigenlijk een heel eenvoudige salade maar door de allerbeste ingrediënten te gebruiken, krijg je iets heerlijks.
Maaltijdsalade Caprese
De klassieke Caprese-salade is een combinatie van tomaat, mozzarella en basilicum en is populair als voorgerecht. Ik had echter zin in een maaltijdsalade, dus besloot ik wat ingrediënten toe te voegen en er een maaltijdsalade Caprese van te maken!
Als je trouwens fan bent van maaltijdsalades, dan zijn deze Vitello tonnato salade en deze aardappelsalade met gerookte zalm ook aanraders!
Eenvoudige ingrediënten
Eigenlijk moet je zo’n klassieke salade natuurlijk gewoon met rust laten, maar in dit geval heb ik hem wat vullender gemaakt met sla, courgette, rauwe ham en pijnboompitten. Deze salade Caprese is daarmee bijna een volwaardig hoofdgerecht geworden. Als je er wat lekker brood bij serveert, heb je een complete maaltijd!


Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.
Nog geen reacties