Deze witlofstamppot is lékker! Nou ben ik sowieso al gek op allerlei soorten stamppot (een goede zuurkoolstamppot mag je me ook als het hoogzomer is gerust voorzetten), maar dit is toch echt wel een toppertje...
Door het toevoegen van kruidenkaas aan de puree krijgt deze lekker veel smaak. En een echte rookworst maakt dit gerecht natuurlijk helemaal af!

Stamppot met witlof
Bij een stamppot denk je misschien meteen aan hutspot, of de klassieke stamppot boerenkool of zuurkool. Maar het leuke is dat je enorm kunt afwisselen met dit klassieke gerecht uit de Nederlandse keuken.
Zo kun je van ontzettend veel groenten een lekkere stamppot maken. Denk aan spinazie, pastinaak, spitskool.... En witlof dus!
Extra handig: voor deze witlofstamppot kook je de witlof gelijk mee met de aardappels, dat scheelt weer een pan in de afwas ;-)
Witlofstamppot met 5 ingrediënten
Koken met weinig ingrediënten, heerlijk! Niets vervelender dan met een ellenlange lijst naar de supermarkt gaan, en er dan bij thuiskomst achterkomen dat je nét dat ene (belangrijke) ingrediënt bent vergeten.
Met dit recept voor witlofstamppot gaat dat je zeker niet gebeuren, want je hoeft er maar 5 dingen voor te kopen! Aardappels, witlof, rookworst, bosuitjes en kruidenkaas. Daar hoef je niet eens een lijstje voor te maken!
Vegetarisch alternatief:
Als je de rookworst wilt vervangen door een plantaardig alternatief, kan dat natuurlijk. Er zijn tegenwoordig ook vegetarische rookworsten te koop, maar je zou er bijvoorbeeld ook een lekkere kaasschnitzel bij kunnen serveren. Dat is ook een prima combinatie.
Recept
Witlofstamppot met kruidenkaas
Handig om te hebben
Ingrediënten
- 1 kg kruimige aardappels
- 125 gr kruidenroomkaas
- 500 gr witlof
- 4 bosuitjes
- 2 rookworsten
Zo maak je het
- Snijd de aardappels in stukken en breng deze met wat zout aan de kook. Kook ze in 15-20 minuten gaar.
- Snijd ondertussen de witlof in reepjes en laat deze de laatste 10 minuten meekoken met de aardappels.
- Snijd ondertussen de bosui in ringetjes en verwarm de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Giet de aardappels en witlof af. Stamp de kruidenkaas door de witlof en breng indien nodig de stamppot nog extra op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
- Serveer de witlofstamppot met de gehakte bosui en de rookworst.
Lot
Man man man, wat hèbben we genoten van dit recept!! Die gaat onze top 5 in! Dankjewel!
Sandra
Ik begin er haast van te blozen, wat lief!!
Anne-Marie
Echt onmogelijk om te fotograferen, stamppotten! Ik lust eigenlijk geen witlof maar dit recept lijkt me eigenlijk wel heel lekker!