• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Culi Sandra
menu icon
go to homepage
  • RECEPTEN
  • WEEKMENU'S
  • OVER MIJ
    • CONTACT
  • MAKKELIJK AVONDETEN
  • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • RECEPTEN
    • WEEKMENU'S
    • OVER MIJ
      • CONTACT
    • MAKKELIJK AVONDETEN
    • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • ×
    Home

    Witlofstamppot met kruidenkaas

    Bijgewerkt: sep 2023 · Geplaatst: nov 2020 door Sandra

    Deze witlofstamppot is lékker! Nou ben ik sowieso al gek op allerlei soorten stamppot (een goede zuurkoolstamppot mag je me ook als het hoogzomer is gerust voorzetten), maar dit is toch echt wel een toppertje...

    Naar recept

    Door het toevoegen van kruidenkaas aan de puree krijgt deze lekker veel smaak. En een echte rookworst maakt dit gerecht natuurlijk helemaal af!

    Witlofstamppot

    Stamppot met witlof

    Bij een stamppot denk je misschien meteen aan hutspot, of de klassieke stamppot boerenkool of zuurkool. Maar het leuke is dat je enorm kunt afwisselen met dit klassieke gerecht uit de Nederlandse keuken.

    Zo kun je van ontzettend veel groenten een lekkere stamppot maken. Denk aan spinazie, pastinaak, spitskool.... En witlof dus!

    Extra handig: voor deze witlofstamppot kook je de witlof gelijk mee met de aardappels, dat scheelt weer een pan in de afwas ;-)

    Witlofstamppot met 5 ingrediënten

    Koken met weinig ingrediënten, heerlijk! Niets vervelender dan met een ellenlange lijst naar de supermarkt gaan, en er dan bij thuiskomst achterkomen dat je nét dat ene (belangrijke) ingrediënt bent vergeten.

    Met dit recept voor witlofstamppot gaat dat je zeker niet gebeuren, want je hoeft er maar 5 dingen voor te kopen! Aardappels, witlof, rookworst, bosuitjes en kruidenkaas. Daar hoef je niet eens een lijstje voor te maken!

    Vegetarisch alternatief:

    Als je de rookworst wilt vervangen door een plantaardig alternatief, kan dat natuurlijk. Er zijn tegenwoordig ook vegetarische rookworsten te koop, maar je zou er bijvoorbeeld ook een lekkere kaasschnitzel bij kunnen serveren. Dat is ook een prima combinatie.

    Recept

    Witlofstamppot met een stuk rookworst in een groen bord. De stamppot is gegarneerd met ringetjes bosui.

    Witlofstamppot met kruidenkaas

    Deze witlofstamppot maak je lekker op smaak met kruidenroomkaas. Zo heb je in een handomdraai een smakelijke stamppot op tafel staan.
    4.22 van 14 stemmen
    Print Pinterest
    Voorbereidingstijd: 15 minuten minuten
    Bereidingstijd: 20 minuten minuten
    Totale tijd: 35 minuten minuten
    Servings: 4 personen
    Author: Sandra

    Handig om te hebben

    • kookpan
    • koksmes
    • pureestamper

    Ingrediënten

    • 1 kg kruimige aardappels
    • 125 gr kruidenroomkaas
    • 500 gr witlof
    • 4 bosuitjes
    • 2 rookworsten
    (houdt het scherm aan tijdens het koken)

    Zo maak je het

    • Snijd de aardappels in stukken en breng deze met wat zout aan de kook. Kook ze in 15-20 minuten gaar.
    • Snijd ondertussen de witlof in reepjes en laat deze de laatste 10 minuten meekoken met de aardappels.
    • Snijd ondertussen de bosui in ringetjes en verwarm de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    • Giet de aardappels en witlof af. Stamp de kruidenkaas door de witlof en breng indien nodig de stamppot nog extra op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
    • Serveer de witlofstamppot met de gehakte bosui en de rookworst.

    Notities

    Restje stamppot over? Dit kun je de volgende dag nog prima opwarmen.

    Voedingswaarden per persoon (indicatie)

    Calorieën: 675kcal | Koolhydraten: 51g | Eiwitten: 28g | Vetten: 40g | Zout: 984mg | Vezels: 10g | Suiker: 4g
    Deel dit recept met WhatsApp
    Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.

    More vlees

    • Een hazen stoofpotje in een bord in een rijke, donkere saus met wortel.
      Hazen stoofpotje (Hazenpeper)
    • Een hazenrug omwikkeld met spek en gegarneerd met verse kruiden, ligt op een bord met een vleesbestek ernaast.
      Hazenrug
    • Een ovenschotel met Italiaanse gehaktballetjes: met mozzarella gevulde balletjes gehakt in een tomatensaus. De schotel is gegratineerd met kaas en gegarneerd met verse basilicum.
      Italiaanse gehaktballetjes in tomatensaus
    • Een plankje met daarop drie Schotse eieren (gehaktballen gevuld met een gekookt ei), waarvan één gehalveerd.
      Schotse eieren

    About Sandra

    Hi! Ik ben Sandra en woon in het mooie Noord-Holland. Al meer dan 10 jaar deel ik op dit blog mijn favoriete recepten met jullie. Ik kook graag met restjes en verse producten, bij voorkeur uit het seizoen. Vragen over een recept? Stuur me een berichtje via Instagram, dan help ik je snel verder!

    Reader Interactions

    Comments

    1. Lot

      februari 07, 2023 at 9:13 pm

      5 sterren
      Man man man, wat hèbben we genoten van dit recept!! Die gaat onze top 5 in! Dankjewel!

      Beantwoorden
      • Sandra

        februari 10, 2023 at 7:55 pm

        Ik begin er haast van te blozen, wat lief!!

        Beantwoorden
    2. Anne-Marie

      oktober 17, 2016 at 6:21 pm

      Echt onmogelijk om te fotograferen, stamppotten! Ik lust eigenlijk geen witlof maar dit recept lijkt me eigenlijk wel heel lekker!

      Beantwoorden
    4.22 from 14 votes (13 ratings without comment)

    Laat een reactie achter Reactie annuleren

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeling recept




    Primary Sidebar

    Culi Sandra

    Hoi, ik ben Sandra! Wat leuk dat je er bent, op mijn blog vind je honderden heerlijke recepten. Allemaal van mijn hand.

    Meer over mij →

    Populaire recepten

    • Nachos met gehakt en zure room in een ovenschaal. De nacho schotel is voorzien van een dikke laag geraspte cheddar en bestrooid met jalapenos, rode ui, guacemole en zure room.
      Recept nachos met gehakt en zure room
    • Spitskool ovenschotel waar met een lepel een schep uit is genomen, zodat de gehakt-vulling zichtbaar wordt.
      Spitskool ovenschotel met gehakt
    • Wraps met ei, chorizo en groenten. De wraps zijn doormidden gesneden en half op elkaar gestapeld, zodat je de binnenkant goed kunt zien.
      40+ Recepten met weinig ingrediënten
    • platbrood pizza caprese
      40x Snelle recepten - binnen 20 minuten op tafel

    Footer

    ↑ terug naar boven

    Recepten per gang

    • Alle recepten
    • Hoofdgerechten
    • Bijgerechten
    • Voorgerechten
    • Toetjes
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Tussendoortjes
    • Taart en koekjes
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Smoothies

    Recepten per type

    • Vlees recepten
    • Vis recepten
    • Vegetarische recepten
    • Kip recepten
    • Ovenschotels
    • Pasta recepten
    • Quiche recepten
    • Soep recepten
    • Snel klaar
    • Weinig ingrediënten

    Contact

    • Contact
    • Samenwerken
    • Privacy policy
    • Disclaimer

    Copyright culi-sandra.nl 2013 - 2025

    Culi-Sandra staat ingeschreven bij de KVK onder nummer 82533431

    Waardeer dit recept

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.