Menu
Hoofdgerechten / vegetarisch

Kaasschnitzels recept

zelf kaasschnitzels maken

Zijn jullie ook zo dol op kaasschnitzels? Als ik een vleesvervanger eet, is dat heel vaak zo’n vleesvervanger gevuld met kaas. Heerlijk vind ik ze. Maar vleesvervangers zijn flink bewerkt en bevatten meestal ook erg veel zout. De oplossing: zelf kaasschnitzels maken! Echt, het is super makkelijk en zo lekker!

Lees de verpakking van kaasburgers goed

Toen ik laatst eens rustig de tijd had om een rondje door de supermarkt te doen, ben ik de verpakkingen van de verschillende merken kaasschnitzels eens gaan vergelijken. Super interessant! Zo kwam ik erachter dat de ene kaasburger echt veel minder zout bevat dan de andere.

Die van Vivera bevat maar liefst 2,5 gram zout per honderd gram, en de kaasburgers van Valess maar 1.4 gram. Kijk, dat is nogal een verschil!

Voor mezelf vind ik dat niet heel spannend, maar met een kleine dreumes in huis die ook dol is op kaasschnitzels, vind ik het wel belangrijk om in de gaten te houden dat hij niet al teveel zout binnenkrijgt.

Nou wil ik niet beweren dat zelfgemaakte kaasburgers weinig zout bevatten, want kaas bevat natuurlijk ook gewoon zout. Maar nu kun je er in ieder geval voor kiezen hoeveel kaas je gebruikt en bijvoorbeeld kiezen voor zoutarme kaas.

Zelf kaasschnitzels maken

Vaak hebben kant en klare producten ook nog eens een flinke lijst van ingrediënten op de verpakking staan. Het leuke is, als je zelf kaasschnitzels gaat maken heb je maar 5 ingrediënten nodig!

Je kunt er bijvoorbeeld een lekkere salade bij serveren, of wat gebakken aardappeltjes en groenten. Neem eens een kijkje bij de bijgerechten op mijn site, dan kom je vast wat lekkers tegen. Je kunt ze ook serveren bij een lekkere stamppot als vega alternatief voor een rookworst.

Goed, je kwam hier vast niet voor een ellenlang verhaal over zout en bewerkt voedsel, maar gewoon voor het recept voor kaasschnitzels. Dus, komt ‘ie!

zelf kaasschnitzels maken

Kaasschnitzels recept

Zelf kaasschnitzels maken is erg makkelijk en zo lekker!
5 van 2 stemmen
Afdrukken Pin
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 4 plakken kaas van ca 1 cm dik (ongeveer 75 gr per stuk)
  • 3 el bloem (bij benadering)
  • 1 ei
  • 4 el panko (bij benadering)
  • 1 el tijm

Zo maak je het

  • Snijd de kaas in plakken en verdeel de bloem en panko over twee platte borden. Meng de helft van de tijm door de panko.
  • Kluts het ei los en doe deze ook op een plat bord.
  • Wentel de kaasplakken achtereenvolgens door de bloem, het geklutste ei en de panko. Zorg dat de plakken kaas goed zijn bedekt met elk laagje. Je kunt de kaasschnitzels nu in de koelkast zetten tot gebruik.
  • Verhit een laag zonnebloemolie in een koekenpan (ongeveer een halve centimeter olie). Als de olie goed heet is, doe je de kaasschnitzels in de pan. Als je merkt dat de onderkant van de kaasburgers goudbruin is geworden, keer je ze voorzichtig om en bak je de andere kant ook goudbruin. Laat even uitlekken op keukenpapier, bestrooi met de rest van de tijm en serveer de kaasplakken meteen.

Notities

u003cliu003eJe kunt de kaasburgers al een dag van tevoren voorzien van het bloem/ei/panko jasje en bewaren in de koelkast.u003c/liu003e

Voedingswaarden

Calorieën: 299kcal
Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik tof! Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina om dit recept op te slaan.
kaasschnitzels recept

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter

    Beoordeling recept