Menu
Hoofdgerechten / vegetarisch

Kaasschnitzels recept

zelf kaasschnitzels maken

Zijn jullie ook zo dol op kaasschnitzels? Als ik een vleesvervanger eet, is dat heel vaak zo’n vleesvervanger gevuld met kaas. Heerlijk vind ik ze. Maar vleesvervangers zijn flink bewerkt en bevatten meestal ook erg veel zout. De oplossing: zelf kaasschnitzels maken! Echt, het is super makkelijk en zo lekker!

Lees de verpakking van kaasburgers goed

Toen ik laatst eens rustig de tijd had om een rondje door de supermarkt te doen, ben ik de verpakkingen van de verschillende merken kaasschnitzels eens gaan vergelijken. Super interessant! Zo kwam ik erachter dat de ene kaasburger echt veel minder zout bevat dan de andere.

Die van Vivera bevat maar liefst 2,5 gram zout per honderd gram, en de kaasburgers van Valess maar 1.4 gram. Kijk, dat is nogal een verschil!

Voor mezelf vind ik dat niet heel spannend, maar met een kleine dreumes in huis die ook dol is op kaasschnitzels, vind ik het wel belangrijk om in de gaten te houden dat hij niet al teveel zout binnenkrijgt.

Nou wil ik niet beweren dat zelfgemaakte kaasburgers weinig zout bevatten, want kaas bevat natuurlijk ook gewoon zout. Maar nu kun je er in ieder geval voor kiezen hoeveel kaas je gebruikt en bijvoorbeeld kiezen voor zoutarme kaas.

Zelf kaasschnitzels maken

Vaak hebben kant en klare producten ook nog eens een flinke lijst van ingrediënten op de verpakking staan. Het leuke is, als je zelf kaasschnitzels gaat maken heb je maar 5 ingrediënten nodig!

Je kunt er bijvoorbeeld een lekkere salade bij serveren, of wat gebakken aardappeltjes en groenten. Neem eens een kijkje bij de bijgerechten op mijn site, dan kom je vast wat lekkers tegen.

Goed, je kwam hier vast niet voor een ellenlang verhaal over zout en bewerkt voedsel, maar gewoon voor het recept voor kaasschnitzels. Dus, komt ‘ie!

Kaasschnitzels recept

5 from 1 stem
Gang: HoofdgerechtKeuken: VegetarischNiveau: Gemiddeld
Voor

4

personen
Voorbereiding

10

minutes
Baktijd

5

minutes
Calorieën

299

kcal

Zelf kaasschnitzels maken is erg makkelijk en zo lekker!

Kook-modus

(houdt het scherm aan tijdens het koken)

Ingrediënten

  • 4 plakken 4 kaas van ca 1 cm dik (ongeveer 75 gr per stuk)

  • 3 el 3 bloem (bij benadering)

  • 1 1 ei

  • 4 el 4 panko (bij benadering)

  • 1 el 1 tijm

Bereiding

  • Snijd de kaas in plakken en verdeel de bloem en panko over twee platte borden. Meng de helft van de tijm door de panko.
  • Kluts het ei los en doe deze ook op een plat bord.
  • Wentel de kaasplakken achtereenvolgens door de bloem, het geklutste ei en de panko. Zorg dat de plakken kaas goed zijn bedekt met elk laagje. Je kunt de kaasschnitzels nu in de koelkast zetten tot gebruik.
  • Verhit een laag zonnebloemolie in een koekenpan (ongeveer een halve centimeter olie). Als de olie goed heet is, doe je de kaasschnitzels in de pan. Als je merkt dat de onderkant van de kaasburgers goudbruin is geworden, keer je ze voorzichtig om en bak je de andere kant ook goudbruin. Laat even uitlekken op keukenpapier, bestrooi met de rest van de tijm en serveer de kaasplakken meteen.

Opmerkingen

  • Je kunt de kaasburgers al een dag van tevoren voorzien van het bloem/ei/panko jasje en bewaren in de koelkast.

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!

Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.

kaasschnitzels recept

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter