lunch

Wortelsoep met appel en gember

Wortelsoep met appel en gember

Over de combinatie wortel, appel en gember raak ik niet uitgepraat. Het zoete van de wortel en de appel, met de kick van de gember… Ik kan er geen genoeg van krijgen. Bijvoorbeeld in deze smoothie met wortel, appel en gember maar ook in dit heerlijke soepje. Toen ik een recept voor wortelsoep met appel en gember in Delicious zag staan, moést ik deze dan ook maken. Om eerlijk te zijn is er niet veel meer van het originele recept over, zoveel heb ik er in aangepast, haha! Maar lekker dat hij is geworden…

De kokosmelk maakt ‘m lekker romig en dan de knapperige garnering van wortel bovenop… Echt één van de lekkerste soepen die ik de laatste tijd heb gegeten. Ik hou je dan ook niet langer op: ga hem alsjeblieft maken deze lekkere romige wortelsoep met gember!

Deze hoeveelheid is genoeg voor een ruime portie wortelsoep voor twee personen. Je kunt hem serveren als lunch, maar ook als voorgerecht (voor vier personen) of als hoofdgerecht voor twee personen. Serveer er dan nog wel een broodje bij.

Recept wortelsoep met appel en gember

Hoofdgerecht voor 2 personen of voorgerecht voor 4 personen

Voor de wortelsoep:

  • olijfolie
  • 1 flinke ui
  • 2 tenen knoflook
  • 300 gr bospeen
  • 0,5 liter groentenbouillon
  • 1 rode peper
  • 1 zoetzure appel
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl gemberpoeder
  • 2 bolletjes gekonfijte gember + 1 el gembersiroop (potje)
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 tl dragon

Voor de garnering:

  • 1 bospeen
  • 1 el gembersiroop

Snijd de ui, knoflook en de rode peper fijn. Verhit wat olijfolie in een soeppan en laat de ui, knoflook en rode peper zachtjes aanbakken tot de uien goudbruin kleuren.

Snijd ondertussen de wortels, appel en gemberbolletjes fijn en voeg deze samen met de bouillon, kurkuma, gemberpoeder, gember en gembersiroop toe aan het uimengsel. Laat de wortelsoep 20 minuten zachtjes koken.

Maak ondertussen de wortelgarnering. Snijd met een spirelli of een dunschiller dunne sliertjes van de wortel en meng deze met de gembersiroop. Laat even intrekken.

Voeg de kokosmelk toe, warm de soep door en pureer deze met een staafmixer. Het is niet erg als de soep wat grof gepureerd is. Roer de gedroogde dragon erdoor, proef of er nog wat peper en/of zout bij moet en serveer de soep met de wortelgarnering.

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten