Oosterse tomatensoep, je kent vast de tomatensoep van ‘de Chinees’? Nou, wat ik daar altijd zo lekker aan vindt is dat die zo lekker zoet en romig is. Tijd om dat eens proberen thuis na te maken. Dat stond al een tijdje op de (lange) lijst van gerechten die ik nog eens wil maken.
Oosterse tomatensoep van Hilde
Deze maand mocht ik tijdens de Foodblogswap koken van het leuke blog van Slowfoody. Hilde – de eigenaresse van Slowfoody – kende ik al een beetje omdat ik haar tijdens twee evenementen voor foodbloggers ben tegengekomen. Een ontzettend leuk mens, dus ik was heel blij dat ik een recept van haar blog mocht kiezen!
Romige tomatensoep
Mijn oog viel al snel op haar recept voor Aziatische tomatensoep. Superlekker, maar… Er zit vlees in (kip). En omdat er naar mijn mening te weinig vegetarische recepten op mijn blog staan, besloot ik er een vegetarische tomatensoep van te maken. Maar dan wél een lekkere romige tomatensoep.
Maar dat zat al wel goed in het originele recept van Hilde, de kokosmelk maakt deze soep heerlijk romig. De noodles & taugé geven een Oosterse twist en maken er een mooi vullend soepje van met een lekkere bite. Stokbroodje erbij en klaar ben je! Blijft er iets over? Dat kun je prima bewaren voor de volgende dag, lekker als lunch! (bewaar dan wel de taugé apart)
Meer Chinese recepten
Ben je ook fan van de Chinese keuken? Dan vind je dit babi pangang recept en deze foe yong hai vast ook lekker!
Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.
Nog geen reacties