Menu
soep

Pompoensoep met komijnekaas en pijnboompitten

Pompoensoep komijn

Pompoensoep is heerlijk om lekker mee op te warmen, echt comfort food vind ik het! Maak de soep ‘s ochtends klaar en ga daarna lekker wandelen, dan kun je als je terugkomt lekker opwarmen met een kom pompoensoep als lunch. Goed idee toch? Normaal gesproken vind ik pompoensoep vaak een beetje flauw, je moet hem echt flink op smaak brengen. In dit geval gebruik je de komijn en pijnboompitten, daardoor krijgt deze soep een lekkere bite. Vooral de toevoeging van de komijnenkaas maakt deze soep echt lekker en bijzonder.

Leftovers als lunch

Het recept is voldoende voor 4 kommen, eet een restje soep lekker de volgende dag als lunch!

Pompoensoep met komijnekaas en pijnboompitten

0 from 0 votes
Course: LunchCuisine: VegetarischDifficulty: Eenvoudig
Voor

4

personen
Voorbereiding

20

minutes
Kooktijd

15

minutes
Calorieën

274

kcal

Een heerlijke vegetarische soep: deze pompoensoep breng je lekker op smaak met komijn, komijnekaas en pijnboompitten.

Ingrediënten

  • 50 gr pijnboompitten

  • 1 ui

  • 2 tenen knoflook

  • 1 rode peper

  • 450 gr (vers, of gebruik een pakje diepvries pompoenblokjes)

  • 150 gr kikkererwten (blik)

  • 2 tl komijnpoeder

  • 1 tl ras el hanout

  • 1 liter groentenbouillon

  • 75 gr geraspte komijnekaas

Bereiding

  • Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan goudbruin. Laat ze afkoelen.
  • Snipper de ui fijn. Hak de knoflook en rode peper fijn (als je niet zo van pittig houdt, verwijder dan de zaadlijsten volledig). Snijd de pompoen in stukjes.
  • Verhit de olijfolie in een soeppan en bak de ui, knoflook en de rode peper 2 minuten op een zacht vuurtje. Voeg de pompoen, kikkererwten, komijnpoeder en ras el hanout toe en verwarm nog een minuut mee. Voeg de bouillon toe. Dek de pan af en laat 15 minuten doorkoken.
  • Pureer de soep met een staafmixer en breng eventueel nog verder op smaak met peper en zout.
  • Doe de soep in kommen en verdeel de komijnenkaas en pijnboompitten erover.

Opmerkingen

  • Soep over? Die is de volgende dag nog lekker als lunch, of vries in voor later. De pompoensoep blijft in de koelkast ongeveer drie dagen goed.
Recept pompoensoep

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof! Ben je trouwens al lid van mijn nieuwsbrief? Je kunt je hier aanmelden.

1 Reactie

  • andreas van beek
    23 april 2015 at 13:46

    Inderdaad kun je alles bakken in extra virgin olijfolie en gebruiken voor de huid!. In de echte kun je makkelijk bakken en koken en kun je eigenlijk zo op je huid smeren. Vaak zie je dat extra virgin verkocht wordt als puur, maar let op dat er ook veel gemengde olijfolien op de markt zijn. Je herkend echte extra virgin olijfolie aan de “vlokkerigheid”als de olie onder 8 graden komt. Dan gaan de bestanddelen wat “klonteren”. Dit betekent dat je de echte en pure extra virgin olijfolie hebt. Als deze helder blijft dan is deze absoluut vermengd en is niet aan te raden om in te bakken of in salades te gebruiken. Meestal zitten er dan teveel residuen (andere stoffen, vervuiling) in, die het vlokken tegengaan. Dus de tip van de vakman, vraag als je olijfolie koopt bij welke temperatuur deze gaat vlokken. Als er geen antwoord komt of dat gebeurt niet , dan weet je dat je niet de echte extra virgin olijfolie koopt!

    Andreas Van Beek
    Olijfolie Manolakis

    Reply

Laat een reactie achter