soep

Pompoensoep met komijnekaas en pijnboompitten

Pompoensoep komijn

Pompoensoep is heerlijk om lekker mee op te warmen, echt comfort food vind ik het! Maak de soep ‘s ochtends klaar en ga daarna lekker wandelen, dan kun je als je terugkomt lekker opwarmen met een kom pompoensoep als lunch. Goed idee toch? Normaal gesproken vind ik pompoensoep vaak een beetje flauw, je moet hem echt flink op smaak brengen. In dit geval gebruik je de komijn en pijnboompitten, daardoor krijgt deze soep een lekkere bite. Vooral de toevoeging van de komijnenkaas maakt deze soep echt lekker en bijzonder.

Het recept is voldoende voor 3 kommen, zo heb je de volgende dag ook nog een kom over als lekkere lunch!

Dit recept zat in de HelloFresh Box (tip: gebruik kortingscode ACD2NC voor €20 korting op je eerste box)

Recept pompoensoep met komijn

(voor 3 kommen soep)

  • Klein handje pijnboompitten
  • 1 ui
  • 1 rode peper
  • 1/2 pompoen
  • olijfolie
  • 1 potje kikkererwten
  • 2 tl komijnpoeder
  • 1 liter water
  • 1/2 groentenbouillonblokje
  • Handje basilicumblaadjes
  • 75 gr geraspte komijnekaas
  • 1 el extra vierge olijfolie

Zo maak je de pompoensoep

  • Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan goudbruin. Laat ze afkoelen.
  • Snipper de ui fijn. Hak de rode peper fijn (als je niet zo van pittig houdt, verwijder dan de zaadlijsten volledig). Snijd de pompoen in stukjes. Breng ondertussen een liter water aan de kook.
  • Verhit de olijfolie in een soeppan en bak de ui en de rode peper 2 minuten op een zacht vuurtje. Voeg de pompoen, kikkererwten en komijnpoeder toe en verwarm nog een minuut mee. Voeg 800 ml water toe en doe de bouillonblokjes in de pan. Dek de pan af en laat 15 minuten doorkoken. Hak ondertussen de basilicum in stukjes.
  • Pureer de soep met een staafmixer en breng eventueel nog verder op smaak met peper en zout. Doe de soep in kommen en verdeel de komijnenkaas, basilicum en pijnboompitten erover. Garneer met een beetje extra vierge olijfolie en dien meteen op.

Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten via Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #culisandra Vind ik heel leuk!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe recepten? Volg mij dan via Bloglovin en vergeet niet je te abonneren op mijn nieuwsbrief.

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

1 Comment

  • Reply andreas van beek

    Inderdaad kun je alles bakken in extra virgin olijfolie en gebruiken voor de huid!. In de echte kun je makkelijk bakken en koken en kun je eigenlijk zo op je huid smeren. Vaak zie je dat extra virgin verkocht wordt als puur, maar let op dat er ook veel gemengde olijfolien op de markt zijn. Je herkend echte extra virgin olijfolie aan de “vlokkerigheid”als de olie onder 8 graden komt. Dan gaan de bestanddelen wat “klonteren”. Dit betekent dat je de echte en pure extra virgin olijfolie hebt. Als deze helder blijft dan is deze absoluut vermengd en is niet aan te raden om in te bakken of in salades te gebruiken. Meestal zitten er dan teveel residuen (andere stoffen, vervuiling) in, die het vlokken tegengaan. Dus de tip van de vakman, vraag als je olijfolie koopt bij welke temperatuur deze gaat vlokken. Als er geen antwoord komt of dat gebeurt niet , dan weet je dat je niet de echte extra virgin olijfolie koopt!

    Andreas Van Beek
    Olijfolie Manolakis

    23 april 2015 at 13:46
  • Reactie achterlaten