ontbijt

Ontbijtmuffins met banaan en kaneel

Ontbijtmuffins met banaan

Ontbijten met muffins? Het lijkt haast te mooi om waar te zijn maar toch kan het met deze ontbijtmuffins. Je maakt de muffins namelijk van volkorenmeel. Wist je dat volkorenmeel 3 tot 4 keer zoveel vezels gevat als gewone witte bloem? De muffins zijn daarmee lekker vezelrijk en daarom voedzaam als ontbijt. Je zoet de muffins enkel met behulp van banaan én wat suiker. Niet zoet genoeg? Je kunt het beslag eventueel nog wat extra zoeten door twee eetlepels honing toe te voegen.

Variaties op de ontbijtmuffins

Dit recept is een echt basisrecept, dus je kunt er alle kanten mee op. Zo is het lekker om ter afwisseling wat fijngehakte noten door het beslag te roeren. Of ga eens voor stukjes pure chocola, helemaal superlekker! Ook kun je volop variëren met stukjes gedroogd fruit. Vijgen bijvoorbeeld. Kortom, leef je lekker uit met dit makkelijke recept voor ontbijtmuffins! 

Ontbijtmuffins met banaan en kaneel

4 from 1 vote
Course: OntbijtCuisine: TussendoortjeDifficulty: Eenvoudig
Voor

12

stuks
Voorbereiding

15

minutes
Oventijd

25

minutes
Calorieën

228

kcal

    Ontbijten met muffins? Het klinkt te mooi om waar te zijn, maar deze voedzame ontbijtmuffins maak je met volkorenmeel & banaan. Heerlijk zijn ze en heel makkelijk te maken!

    Ingrediënten

    • 300 gr volkorenmeel

    • 3 tl bakpoeder

    • 100 gr suiker

    • 1 snufje zout

    • 1 ei

    • 300 ml amandelmelk (ongezoet)

    • 100 ml zonnebloemolie

    • 1 banaan

    • 2 flinke tl kaneel

    • 2 el havermout

    Bereiding MUFFINS MET BANAAN EN KANEEL

    • Verwarm de oven voor op 180 graden.
    • Doe het meel samen met het bakpoeder, de suiker en een snufje zout in een kom en meng door elkaar.
    • Voeg het ei, de melk en de olie toe en meng alles door elkaar met een spatel.
    • Prak de banaan fijn en spatel deze samen met de kaneel door het beslag.
    • Vul 12 muffinvormpjes tot de rand met het beslag, bestrooi de muffins met de havermout en bak de ontbijtmuffins in 25 tot 30 minuten gaar.

    Opmerkingen

    • Handig: deze ontbijtmuffins laten zich prima invriezen. Je maakt er namelijk twaalf en ze zijn vers uiteraard het lekkerste, dus het is aan te raden om een deel van de muffins in te vriezen voor later gebruik. Ze zijn warm het lekkerst, dus piep ze eventueel  eventjes op in de magnetron voordat je ze gaat eten. 

    Heb je dit recept gemaakt? Dan vind ik het superleuk als je een foto van jouw gerecht met me deelt via Instagram of Facebook! Ik zou het ook heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door hierboven in het recept op de sterretjes te klikken. Op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van culi-sandra.nl en ontvang een gratis e-book met o.a. vijf exclusieve recepten

    Vorige recept Volgende recept

    Ook leuk voor jou:

    Laat een reactie achter

    Reactie achterlaten