ontbijt

Ontbijtmuffins met banaan en kaneel

Ontbijtmuffins met banaan

Ontbijten met muffins? Het lijkt haast te mooi om waar te zijn maar toch kan het met deze ontbijtmuffins. Je maakt de muffins namelijk van volkorenmeel. Wist je dat volkorenmeel 3 tot 4 keer zoveel vezels gevat als gewone witte bloem? De muffins zijn daarmee lekker vezelrijk en daarom voedzaam als ontbijt. Je zoet de muffins enkel met behulp van banaan én wat suiker. Niet zoet genoeg? Je kunt het beslag eventueel nog wat extra zoeten door twee eetlepels honing toe te voegen.

Variaties op de ontbijtmuffins

Dit recept is een echt basisrecept, dus je kunt er alle kanten mee op. Zo is het lekker om ter afwisseling wat fijngehakte noten door het beslag te roeren. Of ga eens voor stukjes pure chocola, helemaal superlekker! Ook kun je volop variëren met stukjes gedroogd fruit. Vijgen bijvoorbeeld. Kortom, leef je lekker uit met dit recept voor ontbijtmuffins! Handig: deze ontbijtmuffins laten zich prima invriezen. Je maakt er namelijk twaalf en ze zijn vers uiteraard het lekkerste, dus het is aan te raden om een deel van de muffins in te vriezen voor later gebruik. Ze zijn warm het lekkerst, dus piep ze eventjes op in de magnetron voordat je ze gaat eten. 

Recept ontbijtmuffins

(12 stuks)

  • 300 gr volkorenmeel
  • 3 tl bakpoeder
  • 100 gr suiker
  • snufje zout
  • 1 ei
  • 300 ml amandelmelk (ongezoet)
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 1 rijpe banaan
  • 2 flinke tl kaneel
  • 2 el havermout

Zo maak je de muffins met banaan en kaneel

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Doe het meel samen met het bakpoeder, de suiker en een snufje zout in een kom en meng door elkaar.
  • Voeg het ei, de melk en de olie toe en meng alles door elkaar met een spatel.
  • Prak de banaan fijn en spatel deze samen met de kaneel door het beslag.
  • Vul 12 muffinvormpjes tot de rand met het beslag, bestrooi de muffins met de havermout en bak de ontbijtmuffins in 25 tot 30 minuten gaar.

Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten via Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #culisandra

Vind ik heel leuk!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe recepten? Volg mij dan via Bloglovin en vergeet niet je te abonneren op mijn nieuwsbrief.

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten