Ontbijten met muffins? Het lijkt haast te mooi om waar te zijn maar toch kan het met deze ontbijtmuffins. Je maakt de muffins namelijk van volkorenmeel. Wist je dat volkorenmeel 3 tot 4 keer zoveel vezels gevat als gewone witte bloem? De muffins zijn daarmee lekker vezelrijk en daarom voedzaam als ontbijt.
Zoete muffins
Je zoet de muffins enkel met behulp van banaan én wat suiker. Persoonlijk vind ik het lekker om een beetje suiker toe te voegen. Als je de muffins zonder toegevoegde suikers wilt maken, kun je de suiker natuurlijk weglaten. Juist niet zoet genoeg? Je kunt het beslag eventueel nog wat extra zoeten door twee eetlepels honing toe te voegen.
Variaties op de ontbijtmuffins
Dit recept is een echt basisrecept, dus je kunt er alle kanten mee op. Zo is het lekker om ter afwisseling wat fijngehakte noten door het beslag te roeren, of maak deze variant met frambozen en kokos. Of ga eens voor stukjes pure chocola, helemaal superlekker!
Ook kun je volop variëren met stukjes gedroogd fruit. Vijgen of rozijnen bijvoorbeeld. Kortom, leef je lekker uit met dit makkelijke recept voor ontbijtmuffins!


Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.
Nog geen reacties