• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Culi Sandra
menu icon
go to homepage
  • RECEPTEN
  • WEEKMENU'S
  • OVER MIJ
    • CONTACT
  • MAKKELIJK AVONDETEN
  • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • RECEPTEN
    • WEEKMENU'S
    • OVER MIJ
      • CONTACT
    • MAKKELIJK AVONDETEN
    • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • ×
    Home

    Zelf kersen taartvulling maken

    Bijgewerkt: mei 2023 · Geplaatst: jul 2020 door Sandra

    Je kent 'm wel toch, de klassieke mon chou taart met zo'n laag kersen uit blik erop? Zo lekker... Zo'n blik kersen vlaaivulling heb je natuurlijk zo gekocht, maar je kunt ook zelf kersen taartvulling maken. Helemaal niet moeilijk en superlekker! Met dit recept maak je een flinke pot waarmee je - uiteraard - een taart kunt toppen of vullen, maar je kunt er nog veel meer mee doen.

    Naar recept
    Kersen taartvulling: een potje taartvulling met ervoor twee suikerschelpen gevuld met kersenvulling en slagroom.

    Kersen vlaaivulling, topping voor taart...

    Deze zelfgemaakte kersen taartvulling is lekker veelzijdig. Gebruik het bijvoorbeeld:

    • Als topping voor Mon Chou taart
    • Als vulling voor een suikerschelp. Lekker met slagroom en geschaafde chocolade
    • Als topping op pannenkoeken
    • Als vulling van zo'n Amerikaanse 'pie'
    • Of gewoon een schepje door de yoghurt of kwark

    Kersen taartvulling bewaren

    Heb je een portie kersen taartvulling gemaakt? Dan kun je dit prima een paar dagen bewaren in de koelkast. Doordat het relatief veel suiker bevat, kun je het goed bewaren. Doe de kersenvlaaivulling in een schoon bakje en bewaar het in de koelkast. Dan blijft het zeker een paar dagen goed en waarschijnlijk nog wel langer. Bij mij is het altijd vrij snel op, haha!

    Meer recepten met kersen

    Als je fan bent van dit heerlijke zomerfruit, vind je deze kersenflappen vast ook heel lekker. En deze kersenlimonade is ook een aanrader!

    Goed, hier komt het recept voor kersen vlaaivulling:

    Recept

    Kersen taartvulling: een potje taartvulling met ervoor twee suikerschelpen gevuld met kersenvulling en slagroom.

    Zelf kersen taartvulling maken

    Deze kersen taartvulling of kersen vlaaivulling is lekker veelzijdig en zo gemaakt. Gebruik het als topping of vulling van taart, op pannenkoeken of in de yoghurt. Uit dit recept haal je ruim voldoende topping voor een taart.
    4.45 van 9 stemmen
    Print Pinterest
    Voorbereidingstijd: 10 minuten minuten
    Bereidingstijd: 10 minuten minuten
    Totale tijd: 20 minuten minuten
    Servings: 12 personen (1 grote taart)
    Author: Sandra

    Handig om te hebben

    • kersenontpitter
    • kookpan
    • kleine garde

    Ingrediënten

    • 500 gr kersen (nog niet ontpit)
    • 125 ml water (of kersensap)
    • 100 gr suiker
    • 1 vanillestokje
    • 0,5 citroen (alleen het sap)
    • 2,5 el maizena
    (houdt het scherm aan tijdens het koken)

    Zo maak je het

    • Ontpit de kersen en doe ze samen met het water/kersensap en de suiker in een pannetje.
    • Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap het merg eruit. Doe zowel het merg als het vanillestokje in de pan en breng dit mengsel langzaam aan de kook.
    • Doe ondertussen de maizena in een kopje en voeg het citroensap toe. Roer er ook wat van het warme kersenvocht uit de pan door en roer tot een glad papje.
    • Voeg het maizenapapje toe aan de kersen in de pan en laat het mengsel ongeveer 5-10 minuten zachtjes doorkoken. Je zult zien dat het mengsel een beetje dikker wordt en begint te geleren. Na het afkoelen zal de gelei nog wat dikker worden.
    • Schep de kersen taartvulling in een schone pot en laat afkoelen. Bewaar het mengsel in de koelkast.

    Notities

    Met dit recept maak je een ruime hoeveelheid vlaaivulling dus wellicht maak je niet alles meteen op. Je kunt de vulling gelukkig prima minimaal twee weken bewaren in de koelkast, het is ook lekker als topping op yoghurt of pannenkoeken. Je kunt het ook goed invriezen voor later. Je kunt ook diepvries-kersen gebruiken voor dit recept, of zelfs kersen uit blik. Zorg wel dat de kersen eerst ontdooid zijn, anders krijg je verhoudingsgewijs teveel vocht in het recept en wordt de gelei dunner (of voeg wat extra maizena toe om dat weer op te lossen).

    Voedingswaarden per persoon (indicatie)

    Calorieën: 63kcal
    Deel dit recept met WhatsApp
    Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.

    More bakrecepten

    • Een polentacake, gegarneerd met amandelschaafsel. Er zijn twee punten losgesneden van de cake.
      Polentacake met sinaasappel en gember
    • Een uitgewaaierde hoeveelheid zelfgemaakt zelfrijzend bakmeel met een zeef ernaast.
      Zelfrijzend bakmeel maken met twee ingrediënten
    • Een stukje Oreo ganachetaart op een taartbordje, gegarneerd met rood fruit.
      Ganachetaart met Oreo-bodem
    • Pindakaaskoekjes zonder suiker met kleine chocolate chips die op een rekje liggen af te koelen.
      Pindakaaskoekjes zonder suiker

    About Sandra

    Hi! Ik ben Sandra en woon in het mooie Noord-Holland. Al meer dan 10 jaar deel ik op dit blog mijn favoriete recepten met jullie. Ik kook graag met restjes en verse producten, bij voorkeur uit het seizoen. Vragen over een recept? Stuur me een berichtje via Instagram, dan help ik je snel verder!

    Reader Interactions

    Comments

    1. Banketbakker Henny Lansink

      juli 13, 2024 at 7:20 am

      Heb je wel eens gewerkt met aardappelzetmeel i.p.v. maïzena? Maïzena slaat blind en aardappelzetmeel niet. Gebruik ze beiden apart en kijk at er gebeurt. met je saus.

      Beantwoorden
      • Sandra

        juli 13, 2024 at 2:17 pm

        Hoi Henny, bedankt voor je reactie! Ik heb zelf eigenlijk nooit aardappelzetmeel in huis maar ik kan me voorstellen dat dit een mooier resultaat geeft. Ik ga het eens proberen, dankjewel!

        Beantwoorden
    4.45 from 9 votes (9 ratings without comment)

    Laat een reactie achter Reactie annuleren

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeling recept




    Primary Sidebar

    Culi Sandra

    Hoi, ik ben Sandra! Wat leuk dat je er bent, op mijn blog vind je honderden heerlijke recepten. Allemaal van mijn hand.

    Meer over mij →

    Populaire recepten

    • Nachos met gehakt en zure room in een ovenschaal. De nacho schotel is voorzien van een dikke laag geraspte cheddar en bestrooid met jalapenos, rode ui, guacemole en zure room.
      Recept nachos met gehakt en zure room
    • Spitskool ovenschotel waar met een lepel een schep uit is genomen, zodat de gehakt-vulling zichtbaar wordt.
      Spitskool ovenschotel met gehakt
    • Wraps met ei, chorizo en groenten. De wraps zijn doormidden gesneden en half op elkaar gestapeld, zodat je de binnenkant goed kunt zien.
      40+ Recepten met weinig ingrediënten
    • platbrood pizza caprese
      40x Snelle recepten - binnen 20 minuten op tafel

    Footer

    ↑ terug naar boven

    Recepten per gang

    • Alle recepten
    • Hoofdgerechten
    • Bijgerechten
    • Voorgerechten
    • Toetjes
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Tussendoortjes
    • Taart en koekjes
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Smoothies

    Recepten per type

    • Vlees recepten
    • Vis recepten
    • Vegetarische recepten
    • Kip recepten
    • Ovenschotels
    • Pasta recepten
    • Quiche recepten
    • Soep recepten
    • Snel klaar
    • Weinig ingrediënten

    Contact

    • Contact
    • Samenwerken
    • Privacy policy
    • Disclaimer

    Copyright culi-sandra.nl 2013 - 2025

    Culi-Sandra staat ingeschreven bij de KVK onder nummer 82533431

    Waardeer dit recept

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.