Je kent 'm wel toch, de klassieke mon chou taart met zo'n laag kersen uit blik erop? Zo lekker... Zo'n blik kersen vlaaivulling heb je natuurlijk zo gekocht, maar je kunt ook zelf kersen taartvulling maken. Helemaal niet moeilijk en superlekker! Met dit recept maak je een flinke pot waarmee je - uiteraard - een taart kunt toppen of vullen, maar je kunt er nog veel meer mee doen.

Kersen vlaaivulling, topping voor taart...
Deze zelfgemaakte kersen taartvulling is lekker veelzijdig. Gebruik het bijvoorbeeld:
- Als topping voor Mon Chou taart
- Als vulling voor een suikerschelp. Lekker met slagroom en geschaafde chocolade
- Als topping op pannenkoeken
- Als vulling van zo'n Amerikaanse 'pie'
- Of gewoon een schepje door de yoghurt of kwark
Kersen taartvulling bewaren
Heb je een portie kersen taartvulling gemaakt? Dan kun je dit prima een paar dagen bewaren in de koelkast. Doordat het relatief veel suiker bevat, kun je het goed bewaren. Doe de kersenvlaaivulling in een schoon bakje en bewaar het in de koelkast. Dan blijft het zeker een paar dagen goed en waarschijnlijk nog wel langer. Bij mij is het altijd vrij snel op, haha!
Meer recepten met kersen
Als je fan bent van dit heerlijke zomerfruit, vind je deze kersenflappen vast ook heel lekker. En deze kersenlimonade is ook een aanrader!
Goed, hier komt het recept voor kersen vlaaivulling:
Recept
Zelf kersen taartvulling maken
Handig om te hebben
Ingrediënten
- 500 gr kersen (nog niet ontpit)
- 125 ml water (of kersensap)
- 100 gr suiker
- 1 vanillestokje
- 0,5 citroen (alleen het sap)
- 2,5 el maizena
Zo maak je het
- Ontpit de kersen en doe ze samen met het water/kersensap en de suiker in een pannetje.
- Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap het merg eruit. Doe zowel het merg als het vanillestokje in de pan en breng dit mengsel langzaam aan de kook.
- Doe ondertussen de maizena in een kopje en voeg het citroensap toe. Roer er ook wat van het warme kersenvocht uit de pan door en roer tot een glad papje.
- Voeg het maizenapapje toe aan de kersen in de pan en laat het mengsel ongeveer 5-10 minuten zachtjes doorkoken. Je zult zien dat het mengsel een beetje dikker wordt en begint te geleren. Na het afkoelen zal de gelei nog wat dikker worden.
- Schep de kersen taartvulling in een schone pot en laat afkoelen. Bewaar het mengsel in de koelkast.
Banketbakker Henny Lansink
Heb je wel eens gewerkt met aardappelzetmeel i.p.v. maïzena? Maïzena slaat blind en aardappelzetmeel niet. Gebruik ze beiden apart en kijk at er gebeurt. met je saus.
Sandra
Hoi Henny, bedankt voor je reactie! Ik heb zelf eigenlijk nooit aardappelzetmeel in huis maar ik kan me voorstellen dat dit een mooier resultaat geeft. Ik ga het eens proberen, dankjewel!