drankjes

Kersenlimonade

Kersenlimonade - kersensiroop

Ik heb het al een paar keer verteld; de kersenoogst van onze eigen kersenboom dit jaar was echt gigantisch. Er hing wel een paar kilo kersen aan. Zure kersen, dus niet zo lekker om zó te eten. Maar wel heerlijk om te verwerken in allerlei lekkere recepten. Inmiddels is het aantal recepten met kersen op mijn blog dan ook al lekker aangevuld en ik kan je vertellen, er komen er in de komende paar weken nog drie bij! Vandaag geef ik je het recept voor kersenlimonade. Of eigenlijk: kersensiroop. Een snel recept en heel geschikt om een lekkere hoeveelheid kersen te verwerken. Zelf leng ik de kersensiroop aan met water (ongeveer 1 deel siroop op 5 delen water) tot kersenlimonade, maar een scheutje siroop door je yoghurt is bijvoorbeeld ook heerlijk. Tip: laat de kersenlimonade-siroop minimaal 2 dagen in de koelkast staan, dan wordt hij alleen maar lekkerder!

Zelfgemaakte limonadesiroop

Deze siroop maak ik elk kersenseizoen wel een keer. Er gaat namelijk lekker veel fruit in, wel 500 gram kersen! Het ontpitten daarvan is best een klusje, dus het kopen van een kersenontpitter is geen overbodige luxe, al kan het ook zonder. Het is in ieder geval alle moeite waard. Dit recept voor kersensiroop levert je een mooie fles vol knalrode siroop op, die bomvol smaak zit. Het is echt absoluut niet te vergelijken met limonadesiroop uit de winkel!

Recept kersenlimonade

Voor ca een halve liter kersensiroop

  • 500 gr kersen
  • 250 gr suiker
  • 300 ml water
  • 5 gr citroenzuur (of een theelepel citroensap)
  • Eventueel: 1 vanillestokje

Zo maak je de kersensiroop

  • Begin met het ontpitten van de kersen.
  • Doe de kersen met de suiker, het water, het citroenzuur en het opengesneden vanillestokje in een pan. Kook de siroop 20 minuten op een middelhoog vuur.
  • Laat de kersensiroop afkoelen, verwijder het vanillestokje en giet de siroop via een trechter in een schone, glazen fles.
  • Bewaar de siroop in de koelkast en leng aan met water om er kersenlimonade van te maken. Zelf gebruik ik ongeveer 1 deel siroop op 5 glazen water.

No waste tip: de kersen die je overhoudt na het afgieten van de kersensiroop, gooi je natuurlijk niet weg. Doe ze in een pot en bewaar in de koelkast. Deze zoete kersen zijn heerlijk door de yoghurt!

Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten via Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #culisandra Vind ik heel leuk!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe recepten? Volg mij dan via Bloglovin en vergeet niet je te abonneren op mijn nieuwsbrief.

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten