Menu
drankjes

Kersenlimonade

Kersenlimonade - kersensiroop

Kersenlimonade zelf maken is superleuk om te doen en ook nog eens heel makkelijk. Ik heb het al een paar keer verteld; de kersenoogst van onze eigen kersenboom dit jaar was echt gigantisch. Er hing wel een paar kilo kersen aan. Zure kersen, dus niet zo lekker om zó te eten. Maar wel heerlijk om te verwerken in allerlei lekkere recepten. Inmiddels is het aantal recepten met kersen op mijn blog dan ook al lekker aangevuld en ik kan je vertellen, er komen er in de komende paar weken nog drie bij! 

Zelf kersensiroop maken

Vandaag geef ik je het recept voor kersenlimonade. Of eigenlijk: kersensiroop. Een snel recept en heel geschikt om een lekkere hoeveelheid kersen te verwerken. Zelf leng ik de kersensiroop aan met water (ongeveer 1 deel siroop op 5 delen water) tot kersenlimonade, maar een scheutje siroop door je yoghurt of over een ijsje is bijvoorbeeld ook heerlijk. Tip: laat de kersenlimonade-siroop minimaal 2 dagen in de koelkast staan, dan kan de smaak zich goed ontwikkelen en wordt hij alleen maar lekkerder!

Zelfgemaakte limonadesiroop

Deze siroop maak ik elk kersenseizoen wel een keer. Er gaat namelijk lekker veel fruit in, wel 500 gram kersen! Bovendien is het lekker lang houdbaar in de koelkast. Het ontpitten daarvan is best een klusje, dus het kopen van een kersenontpitter is geen overbodige luxe, al kan het ook zonder. Het is in ieder geval alle moeite waard. Dit recept voor kersensiroop levert je een mooie fles vol knalrode siroop op, die bomvol smaak zit. Het is echt absoluut niet te vergelijken met limonadesiroop uit de winkel!

Kersenlimonade

4 from 7 stemmen
Gang: DrankjesKeuken: TussendoorNiveau: Eenvoudig
Voor ca

15

glazen
Voorbereiding

15

minutes
Kooktijd

20

minutes
Calorieën

65

kcal

Zelf kersenlimonade maken is helemaal niet moeilijk. Met een handjevol ingrediënten maak je zelf de lekkerste kersensiroop.

Kook-modus

(houdt het scherm aan tijdens het koken)

Ingrediënten

  • 500 gr 500 kersen

  • 250 gr 250 suiker

  • 300 ml 300 water

  • 5 gr 5 citroenzuur (of een theelepel citroensap)

  • Eventueel: 1 vanillestokje

Bereiding KERSENSIROOP

  • Begin met het ontpitten van de kersen.
  • Doe de kersen met de suiker, het water, het citroenzuur en het opengesneden vanillestokje in een pan. Kook de siroop 20 minuten op een middelhoog vuur.
  • Laat de kersensiroop afkoelen, verwijder het vanillestokje en de kersen en giet de siroop via een trechter in een schone, glazen fles.
  • Bewaar de siroop in de koelkast en leng aan met water om er kersenlimonade van te maken. Zelf gebruik ik ongeveer 1 deel siroop op 5 delen water.

Opmerkingen

  • No waste tip: de kersen die je overhoudt na het afgieten van de kersensiroop, gooi je natuurlijk niet weg. Doe ze in een pot en bewaar in de koelkast. Deze zoete kersen zijn heerlijk door de yoghurt of als topping op pannenkoeken.
Recept kersenlimonade

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!

Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.

6 Reacties

  • Maria Goudstikker
    9 juni 2022 at 21:09

    Super…met griekse 🍒…TOP

    Reply
    • Sandra
      10 juni 2022 at 15:57

      Yum! Wat fijn om te horen Maria!

      Reply
  • Els Waijers
    29 mei 2022 at 20:29

    Er staat helemaal niet in het recept dat je de kersen in het water na het koken moet afgieten….Pas eronder, bij de tip stond dat “na het afgieten de kersen niet weg te gooien” …

    Reply
    • Sandra
      31 mei 2022 at 08:58

      Oeps, je hebt helemaal gelijk Els. Ik heb het meteen toegevoegd in het recept, bedankt voor het doorgeven!

      Reply
  • Henk
    11 juli 2021 at 15:13

    Dit recept gevolgd met kersen uit de eigen moestuin en een erg lekker resultaat behaald.👍

    Reply
    • Sandra
      18 juli 2021 at 19:25

      Met eigen kersen natuurlijk het allerlekkerste :-)

      Reply

Laat een reactie achter