Ik heb het al een paar keer verteld; de kersenoogst van onze eigen kersenboom dit jaar was echt gigantisch. Er hing wel een paar kilo kersen aan. Zure kersen, dus niet zo lekker om zó te eten. Maar wel heerlijk om te verwerken in allerlei lekkere recepten. Inmiddels is het aantal recepten met kersen op mijn blog dan ook al lekker aangevuld en ik kan je vertellen, er komen er in de komende paar weken nog drie bij! Vandaag geef ik je het recept voor kersenlimonade. Of eigenlijk: kersensiroop. Een snel recept en heel geschikt om een lekkere hoeveelheid kersen te verwerken. Zelf leng ik de kersensiroop aan met water (ongeveer 1 deel siroop op 5 delen water) tot kersenlimonade, maar een scheutje siroop door je yoghurt is bijvoorbeeld ook heerlijk. Tip: laat de kersenlimonade-siroop minimaal 2 dagen in de koelkast staan, dan wordt hij alleen maar lekkerder!
Zelfgemaakte limonadesiroop
Deze siroop maak ik elk kersenseizoen wel een keer. Er gaat namelijk lekker veel fruit in, wel 500 gram kersen! Bovendien is het lekker lang houdbaar in de koelkast. Het ontpitten daarvan is best een klusje, dus het kopen van een kersenontpitter is geen overbodige luxe, al kan het ook zonder. Het is in ieder geval alle moeite waard. Dit recept voor kersensiroop levert je een mooie fles vol knalrode siroop op, die bomvol smaak zit. Het is echt absoluut niet te vergelijken met limonadesiroop uit de winkel!


Nog geen reacties