Frambozen cheesecake brownies? Jep, je hoort het goed! Als de hemel bestaat dan moeten ze deze taart er wel serveren, echt een waanzinnig recept! Het originele recept komt van de geweldige blog van Caroline en ik heb het maar een klein beetje aangepast. Ik gebruik minder frambozen dan in het originele recept, en ik doe niet een laag brownie, een laag cheesecake en een laagje brownie, maar een laag brownie en dan een laag cheesecake voor nog meer contrast tussen de zoete brownie en de frisse cheesecake.
Het beste van twee werelden

Houd je van cheesecake? Houd je van brownies? Dan moet je dit recept echt eens proberen. Het is het beste van twee werelden! Het bereiden van de taart is niet moeilijk maar het kost wel eventjes tijd. Je bent een half uur bezig om alles voor te bereiden, en daarna gaat de cheesecake brownie nog 40 minuten in de oven. Dat is best lang, maar als beloning krijg je er 15 tot 20 heerlijke stukjes taart voor terug!
Brownies bewaren

Bewaar de frambozen-cheesecake brownies in de koelkast, dan blijven ze een dag of twee, drie goed. (de brownies smaken trouwens het beste op kamertemperatuur, dus haal ze wel een kwartier voor je ze gaat eten uit de koeling).
Je kunt ze trouwens ook prima invriezen. Ik raad aan om ze dan vooraf in stukken te snijden en daarna in een doos in te vriezen. Dan kun je bij acute brownie-trek er steeds een stuk uithalen ;-) Je kunt 'm dan ook weer even opwarmen, in de oven op magnetron. Dan is het helemaal mega-lekker!
Meer cheesecake brownies
Als je van deze combinatie houdt, vind je deze red velvet cheesecake brownies vast ook heel lekker. En brownie-lovers worden sowieso ook héél blij van deze butterscotch brownies!
Recept

Recept frambozen cheesecake brownies
Handig om te hebben
Ingrediënten
- 200 gr pure chocolade
- 200 gr ongezouten boter
- 400 gr basterdsuiker
- 5 eieren
- 110 gr bloem
- 400 gr roomkaas
- 1 tl vanille-extract
- 100 gr frambozen (vers of uit de diepvries)
Zo maak je het
- Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Vet de bakvorm in en bekleed deze met bakpapier.
- Verwarm de oven voor op 170 graden.
- Smelt de chocolade au bain marie (dat doe je door een pannetje water aan de kook te brengen en er een vuurvaste kom op te zetten. Daar smelt je de chocolade in). Laat de chocolade ietsje afkoelen.
- Klop ondertussen de boter en 250 gr van de basterdsuiker romig en voeg dan één voor één drie van de eieren toe. Klop goed door na elk ei.
- Spatel nu de gesmolten chocolade en de gezeefde bloem door het beslag en giet dit in het bakblik.
- Klop nu de roomkaas, 150 gr basterdsuiker, 2 eieren en het vanille-extract tot een gladde massa. Giet dit over het brownie-mengsel en spatel het voorzichtig uit.
- Verdeel de frambozen over de roomkaas en druk voorzichtig aan. Bak de brownie in ca 40 minuten gaar. De cheesecakelaag ziet er dan nog wat wiebelig uit, maar als deze afkoelt stijft de taart nog verder op.






Eef
Dit ziet er heerlijk uit, hmm!