• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Culi Sandra
menu icon
go to homepage
  • RECEPTEN
  • WEEKMENU'S
  • OVER MIJ
    • CONTACT
  • MAKKELIJK AVONDETEN
  • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • RECEPTEN
    • WEEKMENU'S
    • OVER MIJ
      • CONTACT
    • MAKKELIJK AVONDETEN
    • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • ×
    Home

    Frambozen cheesecake brownies

    Bijgewerkt: mei 2023 · Geplaatst: mrt 2020 door Sandra

    Frambozen cheesecake brownies? Jep, je hoort het goed! Als de hemel bestaat dan moeten ze deze taart er wel serveren, echt een waanzinnig recept! Het originele recept komt van de geweldige blog van Caroline en ik heb het maar een klein beetje aangepast. Ik gebruik minder frambozen dan in het originele recept, en ik doe niet een laag brownie, een laag cheesecake en een laagje brownie, maar een laag brownie en dan een laag cheesecake voor nog meer contrast tussen de zoete brownie en de frisse cheesecake.

    Naar recept

    Het beste van twee werelden

    Cheesecake brownie

    Houd je van cheesecake? Houd je van brownies? Dan moet je dit recept echt eens proberen. Het is het beste van twee werelden! Het bereiden van de taart is niet moeilijk maar het kost wel eventjes tijd. Je bent een half uur bezig om alles voor te bereiden, en daarna gaat de cheesecake brownie nog 40 minuten in de oven. Dat is best lang, maar als beloning krijg je er 15 tot 20 heerlijke stukjes taart voor terug! 

    Brownies bewaren

    Frambozen cheesecake brownies

    Bewaar de frambozen-cheesecake brownies in de koelkast, dan blijven ze een dag of twee, drie goed. (de brownies smaken trouwens het beste op kamertemperatuur, dus haal ze wel een kwartier voor je ze gaat eten uit de koeling).

    Je kunt ze trouwens ook prima invriezen. Ik raad aan om ze dan vooraf in stukken te snijden en daarna in een doos in te vriezen. Dan kun je bij acute brownie-trek er steeds een stuk uithalen ;-) Je kunt 'm dan ook weer even opwarmen, in de oven op magnetron. Dan is het helemaal mega-lekker!

    Meer cheesecake brownies

    Als je van deze combinatie houdt, vind je deze red velvet cheesecake brownies vast ook heel lekker. En brownie-lovers worden sowieso ook héél blij van deze butterscotch brownies!

    Recept

    Cheesecake brownies met frambozen, de brownies zijn op elkaar gestapeld en liggen op een houten serveerplank. Er liggen verse frambozen bij.

    Recept frambozen cheesecake brownies

    Houd je van cheesecake? Houd je van brownies? Dan moet je dit recept voor frambozen cheesecake brownies echt eens proberen. Het is het beste van twee werelden!
    4.45 van 9 stemmen
    Print Pinterest
    Voorbereidingstijd: 30 minuten minuten
    Bereidingstijd: 40 minuten minuten
    Totale tijd: 1 uur uur 10 minuten minuten
    Servings: 18 stukken
    Author: Sandra

    Handig om te hebben

    • bakvorm 30x20 cm
    • bakpapier
    • mengkom
    • mixer

    Ingrediënten

    • 200 gr pure chocolade
    • 200 gr ongezouten boter
    • 400 gr basterdsuiker
    • 5 eieren
    • 110 gr bloem
    • 400 gr roomkaas
    • 1 tl vanille-extract
    • 100 gr frambozen (vers of uit de diepvries)
    (houdt het scherm aan tijdens het koken)

    Zo maak je het

    • Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Vet de bakvorm in en bekleed deze met bakpapier.
    • Verwarm de oven voor op 170 graden.
    • Smelt de chocolade au bain marie (dat doe je door een pannetje water aan de kook te brengen en er een vuurvaste kom op te zetten. Daar smelt je de chocolade in). Laat de chocolade ietsje afkoelen.
    • Klop ondertussen de boter en 250 gr van de basterdsuiker romig en voeg dan één voor één drie van de eieren toe. Klop goed door na elk ei.
    • Spatel nu de gesmolten chocolade en de gezeefde bloem door het beslag en giet dit in het bakblik.
    • Klop nu de roomkaas, 150 gr basterdsuiker, 2 eieren en het vanille-extract tot een gladde massa. Giet dit over het brownie-mengsel en spatel het voorzichtig uit.
    • Verdeel de frambozen over de roomkaas en druk voorzichtig aan. Bak de brownie in ca 40 minuten gaar. De cheesecakelaag ziet er dan nog wat wiebelig uit, maar als deze afkoelt stijft de taart nog verder op.

    Notities

    Serveer de frambozen cheesecake brownies in niet al te grote stukken want hij is erg machtig. Uit dit recept kun je minimaal 15 stukken halen, maar 18-20 lukt ook. De brownies zijn in de koelkast enkele dagen houdbaar. Heb je teveel gemaakt? Je kunt de stukken ook goed invriezen voor later.

    Voedingswaarden per persoon (indicatie)

    Calorieën: 352kcal | Koolhydraten: 34g | Eiwitten: 5g | Vetten: 23g | Zout: 161mg | Vezels: 2g | Suiker: 26g
    Deel dit recept met WhatsApp
    Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.

    More bakrecepten

    • Een polentacake, gegarneerd met amandelschaafsel. Er zijn twee punten losgesneden van de cake.
      Polentacake met sinaasappel en gember
    • Een uitgewaaierde hoeveelheid zelfgemaakt zelfrijzend bakmeel met een zeef ernaast.
      Zelfrijzend bakmeel maken met twee ingrediënten
    • Een stukje Oreo ganachetaart op een taartbordje, gegarneerd met rood fruit.
      Ganachetaart met Oreo-bodem
    • Pindakaaskoekjes zonder suiker met kleine chocolate chips die op een rekje liggen af te koelen.
      Pindakaaskoekjes zonder suiker

    About Sandra

    Hi! Ik ben Sandra en woon in het mooie Noord-Holland. Al meer dan 10 jaar deel ik op dit blog mijn favoriete recepten met jullie. Ik kook graag met restjes en verse producten, bij voorkeur uit het seizoen. Vragen over een recept? Stuur me een berichtje via Instagram, dan help ik je snel verder!

    Reader Interactions

    Comments

    1. Eef

      november 10, 2016 at 12:08 pm

      Dit ziet er heerlijk uit, hmm!

      Beantwoorden
    4.45 from 9 votes (9 ratings without comment)

    Laat een reactie achter Reactie annuleren

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeling recept




    Primary Sidebar

    Culi Sandra

    Hoi, ik ben Sandra! Wat leuk dat je er bent, op mijn blog vind je honderden heerlijke recepten. Allemaal van mijn hand.

    Meer over mij →

    Populaire recepten

    • Nachos met gehakt en zure room in een ovenschaal. De nacho schotel is voorzien van een dikke laag geraspte cheddar en bestrooid met jalapenos, rode ui, guacemole en zure room.
      Recept nachos met gehakt en zure room
    • Spitskool ovenschotel waar met een lepel een schep uit is genomen, zodat de gehakt-vulling zichtbaar wordt.
      Spitskool ovenschotel met gehakt
    • Wraps met ei, chorizo en groenten. De wraps zijn doormidden gesneden en half op elkaar gestapeld, zodat je de binnenkant goed kunt zien.
      40+ Recepten met weinig ingrediënten
    • platbrood pizza caprese
      40x Snelle recepten - binnen 20 minuten op tafel

    Footer

    ↑ terug naar boven

    Recepten per gang

    • Alle recepten
    • Hoofdgerechten
    • Bijgerechten
    • Voorgerechten
    • Toetjes
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Tussendoortjes
    • Taart en koekjes
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Smoothies

    Recepten per type

    • Vlees recepten
    • Vis recepten
    • Vegetarische recepten
    • Kip recepten
    • Ovenschotels
    • Pasta recepten
    • Quiche recepten
    • Soep recepten
    • Snel klaar
    • Weinig ingrediënten

    Contact

    • Contact
    • Samenwerken
    • Privacy policy
    • Disclaimer

    Copyright culi-sandra.nl 2013 - 2025

    Culi-Sandra staat ingeschreven bij de KVK onder nummer 82533431

    Waardeer dit recept

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.