Een suuuuuuper simpel Kerst voorgerecht zijn deze bladerdeeg taartjes met vijgen en blauwe kaas. En zien ze er niet waanzinnig feestelijk uit? Voorgerechten met bladerdeeg zijn bij mij echt favoriet. Meestal zijn ze erg makkelijk te maken en je kunt ze ook heel makkelijk naar ieders smaak aanpassen.
Ik lust geen blauwe kaas...
Voor de mensen die geen blauwe kaas lusten bijvoorbeeld! Dat is geen enkel probleem. Je kunt de blauwe kaas in deze bladerdeeg taartjes met vijgen namelijk prima vervangen door een ander lekker kaasje. Neem bijvoorbeeld een stukje brie, camembert of geitenkaas. Allemaal lekker!
Meer bladerdeeg taartjes
Ook lekker: deze variant met peer & gorgonzola, of serveer kleine puntjes van deze tomaten tarte tatin als voorgerecht tijdens het Kerstdiner.
Recept
Bladerdeeg taartjes met vijgen en blauwe kaas
Handig om te hebben
Ingrediënten
- 4 plakken bladerdeeg
- 2 uien
- 2 tl suiker
- 100 gr blauwe kaas
- 4 vijgen
- 1 ei, losgeklopt
- tijm
- honing
Zo maak je het
- Snijd de ui in halve ringen en bak deze heel zachtjes in wat olijfolie, tot ze mooi zacht en glazig zijn. Voeg de suiker toe en laat even karamelliseren.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Haal de plakjes bladerdeeg uit de vriezer en verdeel de uien erover.
- Snijd de blauwe kaas in blokjes en de vijgen in plakjes. Verdeel de kaas en de vijgen over de bladerdeegtaartjes.
- Bestrijk de randen van het bladerdeeg met een beetje losgeklopt ei, en bestrooi de taartjes met verse tijm.
- Bak de bladerdeegtaartjes met vijgen en blauwe kaas in ongeveer 10-12 minuten gaar en goudbruin.
- Besprenkel met een beetje honing en serveer de taartjes direct.
Laat een reactie achter