Dit is echt een lekker en vullend tussendoortje: dadels met pindakaas en chocolade. Ik heb lang getwijfeld of ik dit 'recept' wel online moest zetten. Want zeg nou zelf, een recept kun je dit toch haast niet noemen?
Goed vullend tussendoortje
Om dit makkelijke en goed vullende tussendoortje te maken, hoef je namelijk alleen maar een opengesneden dadel te vullen met een beetje pindakaas. Aftoppen met wat grove hagelslag en je bent al klaar!
Goed om te weten: dadels bevatten erg veel suiker. Natuurlijke suikers, maar suiker blijft suiker. Wel zitten er ook veel vezels in, en bevat de pindakaas veel vet. Daarmee is het een goed vullend tussendoortje waar je zeker weer even op vooruit kunt.
Medjoul dadels met pindakaas
Ik kan van harte aanbevelen om voor dit recept gebruik te maken van Medjoul dadels. Deze dadels zijn groter dan de standaard dadels, en zijn veel zoeter van smaak.
Ook vind ik kleinere dadels vaak wat droog (zeker de al ontpitte exemplaren). Dat is bij Medjoul dadels zeker niet het geval. Als je die dus kunt vinden, gebruik ze zeker! Ook heel lekker om hartig te vullen trouwens, bijvoorbeeld met blauwe kaas en spek.
Voor de hagelslag gebruik ik het liefste van die grove 'chunky' hagelslag. Bijvoorbeeld die van Hagelswag, of de extra pure chocolade chunks van de Ruijter.
Voor meer inspiratie kun je ook eens een kijkje nemen bij mijn andere tussendoortjes recepten, aanrader vind ik deze pindakaas bliss balls met M&M's!
Recept

Dadels met pindakaas en chocolade
Handig om te hebben
Ingrediënten
- 4 (Medjoul) dadels
- 4 tl pindakaas
- pure chocolade chunks of hagelslag
Zo maak je het
- Verwijder de pitten uit de dadels en vouw ze open, maar houd ze wel heel.
- Vul elke dadel met een kleine theelepel pindakaas.
- Bestrooi met de chocolade chunks en geniet!






Laat een reactie achter