• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Culi Sandra
menu icon
go to homepage
  • RECEPTEN
  • WEEKMENU'S
  • OVER MIJ
    • CONTACT
  • MAKKELIJK AVONDETEN
  • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • RECEPTEN
    • WEEKMENU'S
    • OVER MIJ
      • CONTACT
    • MAKKELIJK AVONDETEN
    • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • ×
    Home

    Dadels met pindakaas en chocolade

    Bijgewerkt: jun 2025 · Geplaatst: mrt 2022 door Sandra

    Dit is echt een lekker en vullend tussendoortje: dadels met pindakaas en chocolade. Ik heb lang getwijfeld of ik dit 'recept' wel online moest zetten. Want zeg nou zelf, een recept kun je dit toch haast niet noemen?

    Naar recept

    Goed vullend tussendoortje

    Om dit makkelijke en goed vullende tussendoortje te maken, hoef je namelijk alleen maar een opengesneden dadel te vullen met een beetje pindakaas. Aftoppen met wat grove hagelslag en je bent al klaar!

    Goed om te weten: dadels bevatten erg veel suiker. Natuurlijke suikers, maar suiker blijft suiker. Wel zitten er ook veel vezels in, en bevat de pindakaas veel vet. Daarmee is het een goed vullend tussendoortje waar je zeker weer even op vooruit kunt.

    Medjoul dadels met pindakaas

    Ik kan van harte aanbevelen om voor dit recept gebruik te maken van Medjoul dadels. Deze dadels zijn groter dan de standaard dadels, en zijn veel zoeter van smaak.

    Ook vind ik kleinere dadels vaak wat droog (zeker de al ontpitte exemplaren). Dat is bij Medjoul dadels zeker niet het geval. Als je die dus kunt vinden, gebruik ze zeker! Ook heel lekker om hartig te vullen trouwens, bijvoorbeeld met blauwe kaas en spek.

    Voor de hagelslag gebruik ik het liefste van die grove 'chunky' hagelslag. Bijvoorbeeld die van Hagelswag, of de extra pure chocolade chunks van de Ruijter.

    Voor meer inspiratie kun je ook eens een kijkje nemen bij mijn andere tussendoortjes recepten, aanrader vind ik deze pindakaas bliss balls met M&M's!

    Recept

    Dadels met pindakaas, chocolade en stukjes fudge op een bord.

    Dadels met pindakaas en chocolade

    Een makkelijk en voedzaam tussendoortje: dadels met pindakaas en chocolade.
    5 van 2 stemmen
    Print Pinterest
    Voorbereidingstijd: 5 minuten minuten
    Bereidingstijd: 5 minuten minuten
    Totale tijd: 10 minuten minuten
    Servings: 4 servings
    Author: Sandra

    Handig om te hebben

    • koksmes

    Ingrediënten

    • 4 (Medjoul) dadels
    • 4 tl pindakaas
    • pure chocolade chunks of hagelslag
    (houdt het scherm aan tijdens het koken)

    Zo maak je het

    • Verwijder de pitten uit de dadels en vouw ze open, maar houd ze wel heel.
    • Vul elke dadel met een kleine theelepel pindakaas.
    • Bestrooi met de chocolade chunks en geniet!

    Notities

    Variatietip: in plaats van chocolade kun je ook kokosrasp gebruiken.

    Voedingswaarden per persoon (indicatie)

    Calorieën: 115kcal | Koolhydraten: 17g | Eiwitten: 3g | Vetten: 5g | Zout: 43mg | Vezels: 2g | Suiker: 14g
    Deel dit recept met WhatsApp
    Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.

    More tussendoortjes

    • Een grote kom met fruitsalade. Er omheen liggen stukken fruit die ook in de fruitsalade zitten: appel, druiven, passievrucht, limoen en aardbeien.
      Fruitsalade maken
    • Een groen schaaltje gevuld met bliss balls. Je ziet enkele ingrediënten in de tussendoortjes zitten: pindakaas, havermout en mini M&M's.
      Bliss balls met pindakaas
    • Een hand houdt een stukje bevroren banaan omhoog. De banaan is gedipt in gesmolten pure chocolade en bestrooid met geraspte kokos.
      Bevroren banaan met chocolade
    • Spinaziemuffins met banaan op een lichtroze doek. Eén van de muffins is verkruimeld voor een speels effect.
      Spinaziemuffins met banaan

    About Sandra

    Hi! Ik ben Sandra en woon in het mooie Noord-Holland. Al meer dan 10 jaar deel ik op dit blog mijn favoriete recepten met jullie. Ik kook graag met restjes en verse producten, bij voorkeur uit het seizoen. Vragen over een recept? Stuur me een berichtje via Instagram, dan help ik je snel verder!

    Reader Interactions

    5 from 2 votes (2 ratings without comment)

    Laat een reactie achter Reactie annuleren

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeling recept




    Primary Sidebar

    Culi Sandra

    Hoi, ik ben Sandra! Wat leuk dat je er bent, op mijn blog vind je honderden heerlijke recepten. Allemaal van mijn hand.

    Meer over mij →

    Populaire recepten

    • Nachos met gehakt en zure room in een ovenschaal. De nacho schotel is voorzien van een dikke laag geraspte cheddar en bestrooid met jalapenos, rode ui, guacemole en zure room.
      Recept nachos met gehakt en zure room
    • Spitskool ovenschotel waar met een lepel een schep uit is genomen, zodat de gehakt-vulling zichtbaar wordt.
      Spitskool ovenschotel met gehakt
    • Wraps met ei, chorizo en groenten. De wraps zijn doormidden gesneden en half op elkaar gestapeld, zodat je de binnenkant goed kunt zien.
      40+ Recepten met weinig ingrediënten
    • platbrood pizza caprese
      40x Snelle recepten - binnen 20 minuten op tafel

    Footer

    ↑ terug naar boven

    Recepten per gang

    • Alle recepten
    • Hoofdgerechten
    • Bijgerechten
    • Voorgerechten
    • Toetjes
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Tussendoortjes
    • Taart en koekjes
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Smoothies

    Recepten per type

    • Vlees recepten
    • Vis recepten
    • Vegetarische recepten
    • Kip recepten
    • Ovenschotels
    • Pasta recepten
    • Quiche recepten
    • Soep recepten
    • Snel klaar
    • Weinig ingrediënten

    Contact

    • Contact
    • Samenwerken
    • Privacy policy
    • Disclaimer

    Copyright culi-sandra.nl 2013 - 2025

    Culi-Sandra staat ingeschreven bij de KVK onder nummer 82533431

    Waardeer dit recept

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.