Menu
tussendoortjes

Spinaziemuffins met banaan

Spinaziemuffins met banaan

Deze spinaziemuffins met banaan geef ik af en toe als tussendoortje aan ons zoontje Luuk. Hij vindt ze erg lekker! Als ik hem spinazie geef bij het avondeten, moet hij er niets van hebben. Maar zo verstopt in een muffin gaat het wel goed naar binnen. Deze spinaziemuffins zijn gezoet met banaan en een klein beetje appelmoes. Ze zijn daardoor wel een klein beetje zoet, maar zeker niet heel zoet.

Voedzame muffins

Om deze muffins wat voedzamer te maken, verving ik de helft van het bakmeel door boekweitmeel. Niet alles, want als je alleen boekweitmeel gebruikt vind ik ze persoonlijk erg zwaar op de maag vallen. Met behulp van wat zelfrijzend bakmeel en bakpoeder worden deze spinaziemuffins toch nog een klein beetje luchtig.

Banaan is een fijne natuurlijke zoetmaker in dit recept en het combineert super met spinazie. Ook bijvoorbeeld in deze spinaziesmoothie met banaan.

Muffins bewaren en invriezen

gezonde muffins met spinazie

Je kunt de spinaziemuffins het beste bewaren in een luchtdichte doos, dan blijven ze nog wel een dag of twee lekker. Alleen eet jouw kleintje waarschijnlijk niet in een paar dagen 12 muffins op ;-) (hoewel deze muffins ook lekker zijn voor volwassenen hoor!)

Daarom vries ik meestal een groot deel van de muffins in. Super handig, want dan heb je altijd een voedzaam tussendoortje in huis. Ik haal dan in de ochtend een muffin uit de vriezer, dan is hij een uur of twee later volledig ontdooid en klaar om opgegeten te worden.

Meer gezonde muffins

Als onderstaand recept ook bij jou in huis een succes is, probeer dan ook eens deze muffins met wortel en banaan. Ook superlekker, ik serveerde ze zelfs op de eerste verjaardag van onze zoon, versierd met wat yoghurt en vers fruit.

Spinaziemuffins met banaan

5 from 2 stemmen
Gang: TussendoortjeKeuken: KidsproofNiveau: Makkelijk
Voor

12

muffins
Voorbereiding

20

minutes
Oventijd

20

minutes
Calories

163

kcal

Voedzame muffins met spinazie en banaan. Lekker als tussendoortje en ook geschikt voor kinderen.

Kook-modus

(houdt het scherm aan tijdens het koken)

Ingrediƫnten

  • 125 gr 125 boekweitmeel

  • 125 gr 125 zelfrijzend bakmeel

  • 1 tl 1 bakpoeder

  • 2 2 bananen

  • 125 gr 125 (baby)spinazie

  • 100 gr 100 roomboter (op kamertemperatuur)

  • 150 ml 150 (plantaardige) melk

  • 3 el 3 appelmoes

  • 2 el 2 havermoutvlokken

  • Extra nodig
  • 12 12 muffinvormpjes

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Meng het boekweitmeel, het zelfrijzend bakmeel en het bakpoeder in een ruime kom.
  • Zet een blender of keukenmachine klaar en doe daar de bananen, spinazie, roomboter, melk en appelmoes in. Meng het kort door elkaar tot het mengsel egaal lichtgroen is.
  • Spatel het spinaziemengsel door het meel en vul hier de muffinvormpjes mee. Bestrooi de muffins met de havermoutvlokken. Teveel beslag? Zie de tip hieronder.
  • Bak de spinaziemuffins in 20-25 minuten gaar.

Opmerkingen

  • Je kunt de spinaziemuffins prima invriezen. Is het beslag ietsje teveel? Verdun de rest van het beslag met wat extra melk en bak er pannenkoekjes van.
Recept spinaziemuffins

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!

Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter