• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Culi Sandra
menu icon
go to homepage
  • RECEPTEN
  • WEEKMENU'S
  • OVER MIJ
    • CONTACT
  • MAKKELIJK AVONDETEN
  • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • RECEPTEN
    • WEEKMENU'S
    • OVER MIJ
      • CONTACT
    • MAKKELIJK AVONDETEN
    • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • ×
    Home

    Aardbeiensaus

    Bijgewerkt: jun 2023 · Geplaatst: jul 2022 door Sandra

    Zelf aardbeiensaus maken is echt héél makkelijk, en zoveel lekkerder dan uit een flesje! Probeer het maar met dit makkelijke recept voor aardbeiensaus.

    Naar recept
    aardbeiensaus

    Dessertsaus met aardbeien

    In het schap met dessertsaus vind je standaard flesjes chocoladesaus en aardbeiensaus. Natuurlijk is het makkelijk om zo'n flesje te kopen, maar zelf aardbeiensaus maken is zó makkelijk, dat het eigenlijk niet de moeite is om het te kopen.

    Bovendien is de smaak natuurlijk veel beter dan die uit een flesje!

    Aardbeiensaus maken

    zelf aardbeiensaus maken

    Voor dit recept heb je maar vier ingrediënten nodig en een paar minuutjes van je tijd. Het enige wat je hoeft de doen is alle ingrediënten even aan de kook brengen, ze pureren en vervolgens af laten koelen. Een kind kan de was doen!

    De dessertsaus met aardbeien is heerlijk zoet en je kunt hem bij heel veel gerechten serveren. Denk bijvoorbeeld aan:

    • Vanillepudding
    • Vanille- of aardbeienijs
    • Als topping op pannenkoeken met aardbeien
    • Maar ook door je yoghurt of kwark is het heerlijk!

    Kortom: dat flesje aardbeiensaus komt echt wel op!

    Bewaren

    Eenmaal gemaakt blijft de saus best wel even goed in de koelkast. Er gaat natuurlijk redelijk wat suiker in, wat een goed conserveringsmiddel is.

    Ik heb de saus zelf een week bewaard in de koelkast, in een brandschone fles. Ook na een week smaakte de saus nog prima.

    Ik vind het zelf handig om de saus te bewaren in een flesje zoals op de foto. Deze flesjes kun je bij verschillende winkels kopen (je ziet ze ook vaak in de kringloopwinkel).

    Of koop ze online via deze site.

    Recept

    Een hand giet aardbeiensaus uit een weckfles over een pudding.

    Aardbeiensaus

    Zelf aardbeiensaus maken is echt héél makkelijk, en zoveel lekkerder dan uit een flesje!
    4.50 van 6 stemmen
    Print Pinterest
    Voorbereidingstijd: 5 minuten minuten
    Bereidingstijd: 5 minuten minuten
    Totale tijd: 10 minuten minuten
    Servings: 8 porties
    Author: Sandra

    Handig om te hebben

    • koksmes
    • kookpan
    • staafmixer
    • weckflesje

    Ingrediënten

    • 250 gr aardbeien
    • 0,5 citroen
    • 1 tl vanille-extract
    • 85 gr poedersuiker
    (houdt het scherm aan tijdens het koken)

    Zo maak je het

    • Snijd de aardbeien in kwarten, en doe ze met het sap van de halve citroen, het vanille-extract en de poedersuiker in een pannetje.
    • Breng het mengsel aan de kook en haal het van het vuur af.
    • Pureer het geheel nu met een staafmixer, of druk het door een fijne zeef.
    • Laat de aardbeiensaus helemaal afkoelen voor gebruik. Laat hem eerst op kamertemperatuur komen, en laat hem dan helemaal afkoelen in de koelkast.

    Voedingswaarden per persoon (indicatie)

    Calorieën: 54kcal | Koolhydraten: 14g | Eiwitten: 0.3g | Vetten: 0.1g | Zout: 1mg | Vezels: 1g | Suiker: 12g
    Deel dit recept met WhatsApp
    Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.

    More bakrecepten

    • Een polentacake, gegarneerd met amandelschaafsel. Er zijn twee punten losgesneden van de cake.
      Polentacake met sinaasappel en gember
    • Een uitgewaaierde hoeveelheid zelfgemaakt zelfrijzend bakmeel met een zeef ernaast.
      Zelfrijzend bakmeel maken met twee ingrediënten
    • Een stukje Oreo ganachetaart op een taartbordje, gegarneerd met rood fruit.
      Ganachetaart met Oreo-bodem
    • Pindakaaskoekjes zonder suiker met kleine chocolate chips die op een rekje liggen af te koelen.
      Pindakaaskoekjes zonder suiker

    About Sandra

    Hi! Ik ben Sandra en woon in het mooie Noord-Holland. Al meer dan 10 jaar deel ik op dit blog mijn favoriete recepten met jullie. Ik kook graag met restjes en verse producten, bij voorkeur uit het seizoen. Vragen over een recept? Stuur me een berichtje via Instagram, dan help ik je snel verder!

    Reader Interactions

    Comments

    1. Alie Slooff

      mei 20, 2023 at 11:12 am

      3 sterren
      Heerlijk van smaak , maar bij mij blijft de saus zo dun .

      Beantwoorden
      • Sandra

        mei 20, 2023 at 8:27 pm

        Hoi Alie, blij dat de saus lekker was! Het is inderdaad geen dikke saus. Er zijn een paar dingen die je kunt doen als je graag een dikkere saus wilt:
        - Laat het citroensap weg
        - Maak een papje van een halve theelepel maizena en een beetje heet water en roer dit door de aardbeiensaus. Laat even meewarmen. Als het goed is merk je nu dat de saus dikker is geworden.

        Beantwoorden
    4.50 from 6 votes (5 ratings without comment)

    Laat een reactie achter Reactie annuleren

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeling recept




    Primary Sidebar

    Culi Sandra

    Hoi, ik ben Sandra! Wat leuk dat je er bent, op mijn blog vind je honderden heerlijke recepten. Allemaal van mijn hand.

    Meer over mij →

    Populaire recepten

    • Nachos met gehakt en zure room in een ovenschaal. De nacho schotel is voorzien van een dikke laag geraspte cheddar en bestrooid met jalapenos, rode ui, guacemole en zure room.
      Recept nachos met gehakt en zure room
    • Spitskool ovenschotel waar met een lepel een schep uit is genomen, zodat de gehakt-vulling zichtbaar wordt.
      Spitskool ovenschotel met gehakt
    • Wraps met ei, chorizo en groenten. De wraps zijn doormidden gesneden en half op elkaar gestapeld, zodat je de binnenkant goed kunt zien.
      40+ Recepten met weinig ingrediënten
    • platbrood pizza caprese
      40x Snelle recepten - binnen 20 minuten op tafel

    Footer

    ↑ terug naar boven

    Recepten per gang

    • Alle recepten
    • Hoofdgerechten
    • Bijgerechten
    • Voorgerechten
    • Toetjes
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Tussendoortjes
    • Taart en koekjes
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Smoothies

    Recepten per type

    • Vlees recepten
    • Vis recepten
    • Vegetarische recepten
    • Kip recepten
    • Ovenschotels
    • Pasta recepten
    • Quiche recepten
    • Soep recepten
    • Snel klaar
    • Weinig ingrediënten

    Contact

    • Contact
    • Samenwerken
    • Privacy policy
    • Disclaimer

    Copyright culi-sandra.nl 2013 - 2025

    Culi-Sandra staat ingeschreven bij de KVK onder nummer 82533431

    Waardeer dit recept

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.