• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Culi Sandra
menu icon
go to homepage
  • RECEPTEN
  • WEEKMENU'S
  • OVER MIJ
    • CONTACT
  • MAKKELIJK AVONDETEN
  • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • RECEPTEN
    • WEEKMENU'S
    • OVER MIJ
      • CONTACT
    • MAKKELIJK AVONDETEN
    • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • ×
    Home

    Platbrood pizza Caprese

    Bijgewerkt: aug 2023 · Geplaatst: sep 2022 door Sandra

    Laatst zag ik in 'de blauwe' supermarkt bij de broodafdeling een pak liggen met daarin vijf verse platbroden. Die gingen direct mijn mandje in, want toen ik ze zag wist ik dat ik hier iets heel lekkers mee wilde maken: platbrood pizza Caprese!

    Naar recept
    platbrood pizza caprese

    Libanees platbrood

    Platbroden zijn altijd handig om op voorraad te hebben. Je kunt er namelijk alle kanten mee op:

    • Vul ze met falafel
    • Gebruik ze als basis voor een Turkse pizza
    • Dip er hummus mee op

    En je kunt er dus ook platbrood pizza mee maken! Ik koos deze keer voor een Italiaanse topping, met tomatensaus, mozzarella, pesto, basilicum en rauwe ham. Maar je kunt er natuurlijk allerlei toppings voor verzinnen.

    Snelle platbrood pizza's

    recept met platbrood

    Als je niet zoveel zin hebt om lang in de keuken te staan en tóch lekker wilt eten, is dit een ideaal recept. Terwijl de oven voorverwarmt, heb je mooi de tijd om de tomatensaus te maken en de platbrood pizza's er mee in te smeren.

    Je kunt hier een pizzasaus recept vinden, of gebruik onderstaand recept voor de beschrijving. Daarna hoeven de pizza's nog maar een paar minuten de oven in, en je kunt al aan tafel.

    Tomatensaus bewaren

    Over die tomatensaus gesproken: die kun je prima al eerder klaarmaken. Eerder op de dag, of zelfs al een dag eerder. Doe de saus in een goed afsluitbaar bewaarbakje en bewaar 'm in de koelkast. Dan kun je helemaal snel aan tafel!

    Je zou zelfs een extra portie kunnen maken en deze invriezen voor een volgende keer dat je deze plaatbrood pizza's gaat maken.

    Hoeveel pizza's per persoon?

    pizza van platbrood

    Ik kocht een pak waar 5 platbroden in zaten. Daar hebben wij zelf met twee volwassenen en een dreumes van gegeten. Ondanks dat de bodem van platbrood niet zo erg vult als een standaard pizzabodem, was dit wel een flinke maaltijd.

    Je zou er eventueel nog een lekkere groene salade bij kunnen serveren, dan kun je er wel met vier volwassenen van eten.

    Recept

    platbrood pizza caprese

    Platbrood pizza Caprese

    Een heerlijke, makkelijke en snelle maaltijd: pizza's van platbrood met mozzarella en pesto.
    5 van 3 stemmen
    Print Pinterest
    Voorbereidingstijd: 5 minuten minuten
    Bereidingstijd: 15 minuten minuten
    Totale tijd: 20 minuten minuten
    Servings: 5 pizza's
    Author: Sandra

    Handig om te hebben

    • koksmes
    • snijplank
    • koekenpan
    • pizzasnijder

    Ingrediënten

    • 5 Libanese platbroden
    • 500 gr gezeefde tomaten
    • 2 tenen knoflook
    • 2 uien
    • 1 el oregano (gedroogd)
    • 2 bollen mozzarella
    • 5 el pesto
    • 5 el olijven (zwart of groen naar smaak, in ringetjes)
    • 5 plakjes rauwe ham
    • verse basilicum
    (houdt het scherm aan tijdens het koken)

    Zo maak je het

    • Verwarm de oven voor op 220 graden.
    • Snijd de knoflook en de ui fijn en fruit deze aan in wat olijfolie. Doe de gezeefde tomaten en de oregano erbij, breng op smaak met peper en zout en laat de saus zachtjes vijf minuten pruttelen.
    • Smeer de platbroden in met de saus. Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel deze over de platbroden. Verdeel ook de olijven over de pizza's.
    • Druppel hier en daar wat pesto op de platbrood-pizza's en bak de pizza's ongeveer 7-8 minuten in de oven, zodat de mozzarella gesmolten is.
    • Scheur de rauwe ham in stukjes en verdeel over de pizza, en garneer de platbrood pizza's met verse basilicum.

    Notities

    De saus kun je al een dag eerder klaarmaken en bewaren in de koelkast.

    Voedingswaarden per persoon (indicatie)

    Calorieën: 441kcal | Koolhydraten: 47g | Eiwitten: 22g | Vetten: 19g | Zout: 1120mg | Vezels: 4g | Suiker: 5g
    Deel dit recept met WhatsApp
    Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.

    More hoofdgerechten

    • Zelfgemaakte soepballetjes in een kom groentensoep.
      Soepballetjes maken: zó doe je dat!
    • Zalm pizza waar drie stukken van zijn los gesneden. De pizza ligt op een bord, op een groen geblokte doek.
      Zalm pizza
    • Een kom met palmkoolsalade met halloumi, linzen en kastanjechampignons.
      Palmkool salade met halloumi
    • Een glazen pot met zelfgemaakte groentenbouillon. Er omheen liggen enkele ingrediënten van de bouillon.
      Groentebouillon maken: zo doe je dat!

    About Sandra

    Hi! Ik ben Sandra en woon in het mooie Noord-Holland. Al meer dan 10 jaar deel ik op dit blog mijn favoriete recepten met jullie. Ik kook graag met restjes en verse producten, bij voorkeur uit het seizoen. Vragen over een recept? Stuur me een berichtje via Instagram, dan help ik je snel verder!

    Reader Interactions

    5 from 3 votes (3 ratings without comment)

    Laat een reactie achter Reactie annuleren

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeling recept




    Primary Sidebar

    Culi Sandra

    Hoi, ik ben Sandra! Wat leuk dat je er bent, op mijn blog vind je honderden heerlijke recepten. Allemaal van mijn hand.

    Meer over mij →

    Populaire recepten

    • Nachos met gehakt en zure room in een ovenschaal. De nacho schotel is voorzien van een dikke laag geraspte cheddar en bestrooid met jalapenos, rode ui, guacemole en zure room.
      Recept nachos met gehakt en zure room
    • Spitskool ovenschotel waar met een lepel een schep uit is genomen, zodat de gehakt-vulling zichtbaar wordt.
      Spitskool ovenschotel met gehakt
    • Wraps met ei, chorizo en groenten. De wraps zijn doormidden gesneden en half op elkaar gestapeld, zodat je de binnenkant goed kunt zien.
      40+ Recepten met weinig ingrediënten
    • platbrood pizza caprese
      40x Snelle recepten - binnen 20 minuten op tafel

    Footer

    ↑ terug naar boven

    Recepten per gang

    • Alle recepten
    • Hoofdgerechten
    • Bijgerechten
    • Voorgerechten
    • Toetjes
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Tussendoortjes
    • Taart en koekjes
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Smoothies

    Recepten per type

    • Vlees recepten
    • Vis recepten
    • Vegetarische recepten
    • Kip recepten
    • Ovenschotels
    • Pasta recepten
    • Quiche recepten
    • Soep recepten
    • Snel klaar
    • Weinig ingrediënten

    Contact

    • Contact
    • Samenwerken
    • Privacy policy
    • Disclaimer

    Copyright culi-sandra.nl 2013 - 2025

    Culi-Sandra staat ingeschreven bij de KVK onder nummer 82533431

    Waardeer dit recept

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.