• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Culi Sandra
menu icon
go to homepage
  • RECEPTEN
  • WEEKMENU'S
  • OVER MIJ
    • CONTACT
  • MAKKELIJK AVONDETEN
  • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • RECEPTEN
    • WEEKMENU'S
    • OVER MIJ
      • CONTACT
    • MAKKELIJK AVONDETEN
    • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • ×
    Home

    Limonadesiroop van mandarijn en sinaasappel

    Bijgewerkt: jul 2024 · Geplaatst: jul 2015 door Sandra

    Sinaasappelsiroop, mandarijnensiroop... Hoe zullen we dit recept eens noemen? Uiteindelijk kwam ik op 'limonadesiroop van mandarijn en sinaasappel', want dat is wat het is! Een heerlijke, zelfgemaakte siroop van winterse ingrediënten: sinaasappel, mandarijn en laurier. 

    Naar recept
    Limonadesiroop van mandarijn en sinaasappel

    Zelf limonadesiroop maken

    Een fles siroop is natuurlijk zo gekocht, maar hoeveel leuker is het om zelf limonadesiroop te maken? Dat is ook nog eens zo gepiept.

    Je doet water en suiker in een pan, voegt smaakmakers toe en laat het een paar minuutjes doorkoken. Dat is alles!

    Tip: de siroop is niet alleen lekker als je hem aanlengt met water, maar ook met prosecco! Voor als je iets te vieren hebt, of gewoon zomaar natuurlijk! Je kunt de siroop ook gebruiken als basis voor schaafijs.

    Ingrediënten sinaasappellimonade met mandarijn

    Zelf limonadesiroop maken

    Voor dit recept heb je nodig:

    Mandarijnen - je gebruikt zowel de schillen als het sap van het fruit. Schil de vruchten eerst met een dunschiller, en pers ze vervolgens uit.

    Sinaasappels - ook hiervan gebruik je zowel de schillen als het sap. Schil de vruchten eerst met een dunschiller, en pers ze vervolgens uit.

    Suiker - gewone kristalsuiker is prima voor dit recept.

    Laurierblaadjes - geven een heerlijke, subtiel kruidige smaak aan de sinaasappelsiroop. Gebruik gedroogde laurierblaadjes.

    Zelfgemaakte limonade

    Of zelfgemaakte siroop veel beter voor je is dan gekochte limonadesiroop? Ook in deze siroop zit flink wat suiker, dus wat dat betreft is zelfgemaakte siroop niet veel beter dan gekochte.

    Wél is het lekkerder en zit er in ieder geval echt fruit in, en geen kleur/geur/smaakstoffen. Bovendien heb je van één keer limonadesiroop maken lang plezier, dus excuses om het niet zelf te maken zijn er niet.

    Wissel met de seizoenen

    Bovendien kun je steeds afwisselen en met de seizoenen mee andere limonade maken.

    Deze siroop met mandarijn en sinaasappel is het lekkerste als de mandarijnen in het seizoen zijn, vanaf november dus.

    Maar in het voorjaar zijn deze vlierbloesemsiroop en rozensiroop weer heel lekker. En wat dacht je van citroenlimo, kersenlimonade of deze perziksiroop in de zomer?

    Hoe bewaar je de siroop?

    Nog een laatste tip: giet je homemade siroop in een brandschone (uitgekookte) fles en bewaar hem in de koelkast, dan blijft hij het langste houdbaar (zeker een paar weken).

    Recept limonadesiroop van mandarijn en sinaasappel

    Goed, je kwam hier voor het recept voor sinaasappelsiroop of mandarijnensiroop, dus daar komt 'ie!

    Recept

    Limonadesiroop van mandarijn en sinaasappel in een glazen weckfles. Ervoor een glas sinaasappellimonade, mandarijnen en blaadjes laurier.

    Limonadesiroop van mandarijn en sinaasappel

    Zelf limonadesiroop maken is makkelijk en lekker! Met dit eenvoudige recept maak je zelf sinaasappellimonade met mandarijn en sinaasappel.
    5 van 2 stemmen
    Print Pinterest
    Voorbereidingstijd: 10 minuten minuten
    Bereidingstijd: 5 minuten minuten
    Totale tijd: 15 minuten minuten
    Servings: 20 glazen
    Author: Sandra

    Handig om te hebben

    • weckflesje
    • dunschiller

    Ingrediënten

    • 5 mandarijnen
    • 5 sinaasappels
    • 250 gr suiker
    • 2 laurierblaadjes
    (houdt het scherm aan tijdens het koken)

    Zo maak je het

    • Schil de mandarijnen en de sinaasappels met een dunschiller en pers ze uit.
    • Doe het sap samen met de suiker, de laurierblaadjes, de schillen van de mandarijn en de sinaasappel en 150 ml water in een pannetje.
    • Breng het mengsel aan de kook en laat ongeveer vijf minuten zachtjes doorkoken. Roer af en toe door zodat de suiker goed oplost.
    • Haal de pan van het vuur en laat de siroop goed afkoelen. Schenk de siroop in een schone fles en bewaar in de koelkast. Leng aan met (bruisend) water of prosecco naar smaak.

    Notities

    Bewaar de siroop in een brandschone fles in de koelkast, dan blijft de limonadesiroop erg lang houdbaar.

    Voedingswaarden per persoon (indicatie)

    Calorieën: 75kcal | Koolhydraten: 19g | Eiwitten: 0.5g | Vetten: 0.1g | Zout: 1mg | Vezels: 1g | Suiker: 18g
    Deel dit recept met WhatsApp
    Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.

    More drankjes

    • Een kan citroenlimonade met ernaast enkele citroenen.
      Citroensiroop maken
    • Een glas aardbeien drinkyoghurt met verse aardbeien ernaast.
      Aardbeienmelk - zelf drinkyoghurt maken
    • Perziklimonade in een Mason Jar met ervoor diverse vruchten zoals perzik, limoen en citroen.
      Perziklimonade
    • Lavendel cocktail in drie verschillende cocktailglazen, die gevuld zijn met veel crushed ice. Er liggen takjes tijm en een gehalveerde citroen voor.
      Lavendel cocktail (+mocktail optie)

    About Sandra

    Hi! Ik ben Sandra en woon in het mooie Noord-Holland. Al meer dan 10 jaar deel ik op dit blog mijn favoriete recepten met jullie. Ik kook graag met restjes en verse producten, bij voorkeur uit het seizoen. Vragen over een recept? Stuur me een berichtje via Instagram, dan help ik je snel verder!

    Reader Interactions

    Comments

    1. Nelly

      september 20, 2015 at 2:07 pm

      Hoi Sandra,

      Waarom schil je de mandarijnen en sinaasappels als je ze alleen maar hoeft te persen, of moeten de schillen ook meegekookt worden?

      Beantwoorden
      • Sandra

        september 21, 2015 at 5:26 pm

        Hoi Nelly, inderdaad kook ik de schillen ook mee maar ik zie dat ik dit helemaal ben vergeten in het recept! Dank voor je oplettendheid, ik heb het direct aangepast. Ben benieuwd wat je van het recept voor deze limonadesiroop vindt.

        Beantwoorden
    5 from 2 votes (2 ratings without comment)

    Laat een reactie achter Reactie annuleren

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeling recept




    Primary Sidebar

    Culi Sandra

    Hoi, ik ben Sandra! Wat leuk dat je er bent, op mijn blog vind je honderden heerlijke recepten. Allemaal van mijn hand.

    Meer over mij →

    Populaire recepten

    • Nachos met gehakt en zure room in een ovenschaal. De nacho schotel is voorzien van een dikke laag geraspte cheddar en bestrooid met jalapenos, rode ui, guacemole en zure room.
      Recept nachos met gehakt en zure room
    • Spitskool ovenschotel waar met een lepel een schep uit is genomen, zodat de gehakt-vulling zichtbaar wordt.
      Spitskool ovenschotel met gehakt
    • Wraps met ei, chorizo en groenten. De wraps zijn doormidden gesneden en half op elkaar gestapeld, zodat je de binnenkant goed kunt zien.
      40+ Recepten met weinig ingrediënten
    • platbrood pizza caprese
      40x Snelle recepten - binnen 20 minuten op tafel

    Footer

    ↑ terug naar boven

    Recepten per gang

    • Alle recepten
    • Hoofdgerechten
    • Bijgerechten
    • Voorgerechten
    • Toetjes
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Tussendoortjes
    • Taart en koekjes
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Smoothies

    Recepten per type

    • Vlees recepten
    • Vis recepten
    • Vegetarische recepten
    • Kip recepten
    • Ovenschotels
    • Pasta recepten
    • Quiche recepten
    • Soep recepten
    • Snel klaar
    • Weinig ingrediënten

    Contact

    • Contact
    • Samenwerken
    • Privacy policy
    • Disclaimer

    Copyright culi-sandra.nl 2013 - 2025

    Culi-Sandra staat ingeschreven bij de KVK onder nummer 82533431

    Waardeer dit recept

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.