Gewone groene pesto met basilicum ken je vast wel, maar walnotenpesto? Het is echt een heerlijke variatie op het traditionele recept!

Walnotenpesto recept
Deze pesto met walnoten staat in een handomdraai op tafel, je hebt er maar vier ingrediënten voor nodig en het resultaat is een enorme smaakexplosie!
Rauwe knoflook
Dit recept voor walnotenpesto bevat rauwe knoflook. Niet iedereen is daar fan van. Zelf laat ik het daarom ook wel eens weg als ik dit recept maak.
Het smaakt dan nog steeds heerlijk en je kunt de afwezigheid van de knoflook bijvoorbeeld compenseren door bij het gerecht dat je maakt, wat knoflook mee te bakken.
Wildpluk recept
Zo in de herfst kun je met een beetje geluk onder een walnotenboom zomaar een paar handjes verse walnoten vinden. Even thuis laten drogen en dan maak je zo deze heerlijke walnotenpesto!
Je kunt de pesto op verschillende manieren serveren, op een broodje of door de pasta bijvoorbeeld. Ook een lekker idee; serveer de walnotenpesto bij een kaasplankje.
Walnoot pesto bewaren
Deze pesto kan snel 'ranzig' worden en bederven, dus zorg ervoor dat je hem op de juiste manier bewaart. Dit kun je het beste doen door de saus te bewaren in een brandschoon potje - als je het potje in kokend water uitkookt, is hij sowieso goed steriel.
Bewaar de walnotenpesto in de koelkast en zorg ervoor dat je voor je het wegzet, er een dun filmpje olie bovenop de pesto drijft. Dan kun je de saus wel een paar weken bewaren in de koelkast.
Je zelfgemaakte walnoten pesto kun je eten bij:
- Spaghetti (gebruik de pesto als saus, en voeg courgette en aubergine toe) of andere pasta recepten, in deze pasta met champignons lijkt het me ook heerlijk ter vervanging van de kruidenkaas.
- Een belegd broodje (besmeer het brood met geitenkaas, beleg met gebakken champignons en rucola. Besmeer de bovenste helft met de pesto)
- Brushetta's met parmaham en tomaatjes (blend dan een paar blaadjes basilicum mee, voor een Italiaanse walnotenpesto)
Recept
Walnotenpesto zelf maken - zo gepiept!
Handig om te hebben
Ingrediënten
- 100 gram walnoten
- 1 teen knoflook (optioneel)
- 50 gr Parmezaanse kaas
- 4 el olijfolie (ongeveer)
- grof zeezout naar smaak
Zo maak je het
- Rooster de walnoten 10 minuten in de oven op 175 graden. Schud ze halverwege even om.
- Doe de walnoten in een keukenmachine.
- Snijd de knoflook - als je die gebruikt - grof en voeg toe aan de walnoten.
- Rasp de Parmezaan en doe deze samen 2 el olijfolie in de keukenmachine.
- Zet de keukenmachine aan en blend alles tot er een smeuïge massa ontstaat. Voeg steeds een beetje extra olijfolie toe tot je de consistentie hebt die je wilt. Je walnotenpesto is klaar!
Laat een reactie achter