• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Culi Sandra
menu icon
go to homepage
  • RECEPTEN
  • WEEKMENU'S
  • OVER MIJ
    • CONTACT
  • MAKKELIJK AVONDETEN
  • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • RECEPTEN
    • WEEKMENU'S
    • OVER MIJ
      • CONTACT
    • MAKKELIJK AVONDETEN
    • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • ×
    Home

    Walnotenpesto zelf maken - zo gepiept!

    Bijgewerkt: mrt 2025 · Geplaatst: jan 2023 door Sandra

    Gewone groene pesto met basilicum ken je vast wel, maar walnotenpesto? Het is echt een heerlijke variatie op het traditionele recept!

    Naar recept Naar video
    walnotenpesto maken

    Walnotenpesto recept

    Deze pesto met walnoten staat in een handomdraai op tafel, je hebt er maar vier ingrediënten voor nodig en het resultaat is een enorme smaakexplosie!

    Rauwe knoflook

    Dit recept voor walnotenpesto bevat rauwe knoflook. Niet iedereen is daar fan van. Zelf laat ik het daarom ook wel eens weg als ik dit recept maak.

    Het smaakt dan nog steeds heerlijk en je kunt de afwezigheid van de knoflook bijvoorbeeld compenseren door bij het gerecht dat je maakt, wat knoflook mee te bakken. 

    Wildpluk recept

    walnoot pesto

    Zo in de herfst kun je met een beetje geluk onder een walnotenboom zomaar een paar handjes verse walnoten vinden. Even thuis laten drogen en dan maak je zo deze heerlijke walnotenpesto!

    Je kunt de pesto op verschillende manieren serveren, op een broodje of door de pasta bijvoorbeeld. Ook een lekker idee; serveer de walnotenpesto bij een kaasplankje.

    Walnoot pesto bewaren

    Deze pesto kan snel 'ranzig' worden en bederven, dus zorg ervoor dat je hem op de juiste manier bewaart. Dit kun je het beste doen door de saus te bewaren in een brandschoon potje - als je het potje in kokend water uitkookt, is hij sowieso goed steriel.

    Bewaar de walnotenpesto in de koelkast en zorg ervoor dat je voor je het wegzet, er een dun filmpje olie bovenop de pesto drijft. Dan kun je de saus wel een paar weken bewaren in de koelkast.

    Je zelfgemaakte walnoten pesto kun je eten bij:

    broodje walnoten pesto met geitenkaas
    • Spaghetti (gebruik de pesto als saus, en voeg courgette en aubergine toe) of andere pasta recepten, in deze pasta met champignons lijkt het me ook heerlijk ter vervanging van de kruidenkaas.
    • Een belegd broodje (besmeer het brood met geitenkaas, beleg met gebakken champignons en rucola. Besmeer de bovenste helft met de pesto)
    • Brushetta's met parmaham en tomaatjes (blend dan een paar blaadjes basilicum mee, voor een Italiaanse walnotenpesto)

    Recept

    Walnotenpesto maken - een grote pot zelfgemaakte walnotenpesto met walnootjes ervoor ter decoratie.

    Walnotenpesto zelf maken - zo gepiept!

    Zelf walnotenpesto maken is erg makkelijk. Lekker op een stokbroodje met wat geitenkaas en champignons, of door de pasta!
    5 van 5 stemmen
    Print Pinterest
    Voorbereidingstijd: 5 minuten minuten
    Bereidingstijd: 5 minuten minuten
    Totale tijd: 10 minuten minuten
    Servings: 10 porties
    Author: Sandra

    Handig om te hebben

    • keukenmachine
    • klein weckpotje

    Ingrediënten

    • 100 gram walnoten
    • 1 teen knoflook (optioneel)
    • 50 gr Parmezaanse kaas
    • 4 el olijfolie (ongeveer)
    • grof zeezout naar smaak
    (houdt het scherm aan tijdens het koken)

    Zo maak je het

    • Rooster de walnoten 10 minuten in de oven op 175 graden. Schud ze halverwege even om.
    • Doe de walnoten in een keukenmachine.
    • Snijd de knoflook - als je die gebruikt - grof en voeg toe aan de walnoten.
    • Rasp de Parmezaan en doe deze samen 2 el olijfolie in de keukenmachine.
    • Zet de keukenmachine aan en blend alles tot er een smeuïge massa ontstaat. Voeg steeds een beetje extra olijfolie toe tot je de consistentie hebt die je wilt. Je walnotenpesto is klaar!

    Video

    Notities

    Zorg dat er altijd een dun laagje olie op de pesto staat en bewaar de walnotenpesto in een goed schoon en goed afsluitbaar potje in de koelkast, dan blijft de pesto zeker een paar weken goed.

    Voedingswaarden per persoon (indicatie)

    Calorieën: 133kcal | Koolhydraten: 2g | Eiwitten: 3g | Vetten: 13g | Zout: 80mg | Vezels: 1g | Suiker: 0.3g
    Deel dit recept met WhatsApp
    Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.

    More sausjes

    • Een bakje zelfgemaakte mayonaise, met gebakken aardappels uit de oven er omheen.
      Zelf mayonaise maken: zó lukt het altijd (met of zonder staafmixer)
    • Een weckpotje gevuld met zelfgemaakte enchiladasaus.
      Enchiladasaus
    • Een potje lavaspesto met lavasbladeren ervoor.
      Lavaspesto (maggiblad-pesto)
    • Knoflookboter maken met als ingrediënten boter, knoflook, citroen en veel verse kruiden.
      Knoflookboter maken

    About Sandra

    Hi! Ik ben Sandra en woon in het mooie Noord-Holland. Al meer dan 10 jaar deel ik op dit blog mijn favoriete recepten met jullie. Ik kook graag met restjes en verse producten, bij voorkeur uit het seizoen. Vragen over een recept? Stuur me een berichtje via Instagram, dan help ik je snel verder!

    Reader Interactions

    5 from 5 votes (5 ratings without comment)

    Laat een reactie achter Reactie annuleren

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeling recept




    Primary Sidebar

    Culi Sandra

    Hoi, ik ben Sandra! Wat leuk dat je er bent, op mijn blog vind je honderden heerlijke recepten. Allemaal van mijn hand.

    Meer over mij →

    Populaire recepten

    • Nachos met gehakt en zure room in een ovenschaal. De nacho schotel is voorzien van een dikke laag geraspte cheddar en bestrooid met jalapenos, rode ui, guacemole en zure room.
      Recept nachos met gehakt en zure room
    • Spitskool ovenschotel waar met een lepel een schep uit is genomen, zodat de gehakt-vulling zichtbaar wordt.
      Spitskool ovenschotel met gehakt
    • Wraps met ei, chorizo en groenten. De wraps zijn doormidden gesneden en half op elkaar gestapeld, zodat je de binnenkant goed kunt zien.
      40+ Recepten met weinig ingrediënten
    • platbrood pizza caprese
      40x Snelle recepten - binnen 20 minuten op tafel

    Footer

    ↑ terug naar boven

    Recepten per gang

    • Alle recepten
    • Hoofdgerechten
    • Bijgerechten
    • Voorgerechten
    • Toetjes
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Tussendoortjes
    • Taart en koekjes
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Smoothies

    Recepten per type

    • Vlees recepten
    • Vis recepten
    • Vegetarische recepten
    • Kip recepten
    • Ovenschotels
    • Pasta recepten
    • Quiche recepten
    • Soep recepten
    • Snel klaar
    • Weinig ingrediënten

    Contact

    • Contact
    • Samenwerken
    • Privacy policy
    • Disclaimer

    Copyright culi-sandra.nl 2013 - 2025

    Culi-Sandra staat ingeschreven bij de KVK onder nummer 82533431

    Waardeer dit recept

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.