• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Culi Sandra
menu icon
go to homepage
  • RECEPTEN
  • WEEKMENU'S
  • OVER MIJ
    • CONTACT
  • MAKKELIJK AVONDETEN
  • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • RECEPTEN
    • WEEKMENU'S
    • OVER MIJ
      • CONTACT
    • MAKKELIJK AVONDETEN
    • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • ×
    Home

    Tosti met mozzarella, pesto en parmezaan

    Bijgewerkt: jan 2025 · Geplaatst: apr 2018 door Sandra

    Tosti met mozzarella, pesto en parmezaan. Klinkt dat goed of klinkt dat goed? Ik ben dol op kaas en daarom ook op tosti's. Er kan mij dan ook niet genoeg kaas opzitten en ik eet ze héél vaak! Soms als ontbijt, soms als lunch en zelfs wel eens als snel diner met een kop soep erbij. Deze tosti met mozzarella is een tosti 2.0 en zalig als je écht zin hebt in veel kaas. 

    Naar recept Naar video
    Tosti met mozzarella en pesto

    Tosti met mozzarella en pesto

    Zelf eet ik deze superlekkere tosti meestal als lunch, hij is namelijk best wel heftig. Dubbel kaas én pesto. Om de kaastosti extra smaak mee te geven, smeerde ik er namelijk ook nog een beetje pesto op.

    Alleen mozzarella is namelijk soms wat flauw, dus je hebt hier nog wel een lekkere smaakmaker voor nodig. Pesto dus! Je kunt hiervoor natuurlijk pesto uit een potje gebruiken, maar zelf pesto maken is ook niet moeilijk!

    Tosti met een parmezaankorstje

    Ok, afgezien van het feit dat 'korstje' gewoon echt een vies woord is, moet je dit trucje echt eens proberen: beboter de buitenkant van de tosti en rasp er wat parmezaan overheen. Als je de kaastosti daarna bakt in de pan, wordt de parmezaan lekker krokant en dat tilt je deze mozzarella tosti echt naar een hoger niveau. Meer kaas is sowieso altijd beter toch?

    Meer tosti's

    Genoten van deze geweldige kaastosti? Probeer ook eens mijn andere tosti-recepten, de klassieke Tuna Melt, een vegetarische tosti met champignons, of deze tosti met cheddar, spek en gekarameliseerde ui.

    Recept

    Tosti met mozzarella en pesto, de mozzarella-tosti is dik belegd en gebakken met parmezaan aan de buitenkant, waardoor de tosti een krokant kaaskorstje heeft.

    Tosti met mozzarella, pesto en parmezaan

    De lekkerste tosti die er is: een mozzarella tosti met pesto en een krokante buitenkant van parmezaanse kaas.
    5 van 4 stemmen
    Print Pinterest
    Voorbereidingstijd: 5 minuten minuten
    Bereidingstijd: 5 minuten minuten
    Totale tijd: 10 minuten minuten
    Servings: 1 persoon
    Author: Sandra

    Handig om te hebben

    • koekenpan

    Ingrediënten

    • 2 sneetjes wit brood
    • smeerbare boter
    • 0,5 bol mozzarella
    • 2 el pesto
    • 1 handje geraspte parmezaanse kaas
    (houdt het scherm aan tijdens het koken)

    Zo maak je het

    • Besmeer een zijde van een boterham met boter en rasp hier wat parmezaan over. Druk goed aan. Besmeer de andere zijde van het brood met een dun laagje pesto.
    • Beleg met de plakjes mozzarella en dek af met een andere boterham die je aan een zijde besmeert met pesto. Besmeer de andere zijde met boter en rasp hier ook wat parmezaan over. Druk weer goed aan.
    • Verhit wat olie in een koekenpan en leg de boterham in de koekenpan.
    • Bak de boterham een paar minuten op een zacht vuurtje tot de Parmezaanse kaas mooi bruin en krokant is, draai om en bak nogmaals een paar minuten tot ook de andere kant mooi bruin is en de mozzarella gesmolten is. Serveer de tosti met mozzarella en pesto meteen.

    Video

    Notities

    Je kunt voor dit recept prima witbrood gebruiken dat niet meer heel vers is. In plaats van een koekenpan te gebruiken, kun je de kaastosti natuurlijk ook in een tosti-ijzer klaarmaken.

    Voedingswaarden per persoon (indicatie)

    Calorieën: 513kcal | Koolhydraten: 33g | Eiwitten: 30g | Vetten: 29g | Zout: 1235mg | Vezels: 2g | Suiker: 5g
    Deel dit recept met WhatsApp
    Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.

    More lunch

    • Een stapel courgettebrood, van opzij gezien. Het dunne platbrood zorgt voor een grote stapel.
      Courgettebrood
    • Een kom met palmkoolsalade met halloumi, linzen en kastanjechampignons.
      Palmkool salade met halloumi
    • Een rijkelijk beleg broodje filet americain, gegarneerd met plakjes gekookt ei met mayonaise en tuinkers.
      Broodje filet americain
    • Vegetarische tosti met champignons, tijm en veel kaas. De tosti is schuin doormidden gesneden en de twee helften brood zijn op elkaar gestapeld.
      Vegetarische tosti met champignons

    About Sandra

    Hi! Ik ben Sandra en woon in het mooie Noord-Holland. Al meer dan 10 jaar deel ik op dit blog mijn favoriete recepten met jullie. Ik kook graag met restjes en verse producten, bij voorkeur uit het seizoen. Vragen over een recept? Stuur me een berichtje via Instagram, dan help ik je snel verder!

    Reader Interactions

    5 from 4 votes (4 ratings without comment)

    Laat een reactie achter Reactie annuleren

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeling recept




    Primary Sidebar

    Culi Sandra

    Hoi, ik ben Sandra! Wat leuk dat je er bent, op mijn blog vind je honderden heerlijke recepten. Allemaal van mijn hand.

    Meer over mij →

    Populaire recepten

    • Nachos met gehakt en zure room in een ovenschaal. De nacho schotel is voorzien van een dikke laag geraspte cheddar en bestrooid met jalapenos, rode ui, guacemole en zure room.
      Recept nachos met gehakt en zure room
    • Spitskool ovenschotel waar met een lepel een schep uit is genomen, zodat de gehakt-vulling zichtbaar wordt.
      Spitskool ovenschotel met gehakt
    • Wraps met ei, chorizo en groenten. De wraps zijn doormidden gesneden en half op elkaar gestapeld, zodat je de binnenkant goed kunt zien.
      40+ Recepten met weinig ingrediënten
    • platbrood pizza caprese
      40x Snelle recepten - binnen 20 minuten op tafel

    Footer

    ↑ terug naar boven

    Recepten per gang

    • Alle recepten
    • Hoofdgerechten
    • Bijgerechten
    • Voorgerechten
    • Toetjes
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Tussendoortjes
    • Taart en koekjes
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Smoothies

    Recepten per type

    • Vlees recepten
    • Vis recepten
    • Vegetarische recepten
    • Kip recepten
    • Ovenschotels
    • Pasta recepten
    • Quiche recepten
    • Soep recepten
    • Snel klaar
    • Weinig ingrediënten

    Contact

    • Contact
    • Samenwerken
    • Privacy policy
    • Disclaimer

    Copyright culi-sandra.nl 2013 - 2025

    Culi-Sandra staat ingeschreven bij de KVK onder nummer 82533431

    Waardeer dit recept

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.