Trek in een stevig ontbijtje? Deze griesmeelpap met banaan en cashewnoten vult enorm. De banaan maakt het lekker zoet, waardoor je geen suiker hoeft toe te voegen, en de noten geven een lekkere crunch aan je ontbijt.

En zo'n warm ontbijtje is op een koude dag natuurlijk superlekker!
Griesmeelpap
Het grappige is dat ik eens in de zoveel tijd echt een griesmeel-periode heb. Misschien herken je dat ook wel, dat je een tijdje steeds hetzelfde eet en er dan ineens weer klaar mee bent? Ik heb dat dus met griesmeel.
Zeker in de herfst en winter vind ik het heerlijk om te ontbijten met zo'n kommetje ouderwets comfort food. Ik maak dan vaak dezelfde recepten: deze variant van griesmeelpap met banaan (met de noten wissel ik af) en ook deze griesmeelpap met appel en kaneel komt dan heel vaak op tafel. En als ik zin heb in een ouderwets toetje dan maak ik natuurlijk deze griesmeelpudding met aardbeien, heerlijk!
Vegan ontbijt
Je kunt er natuurlijk voor kiezen om gewone melk te gebruiken om de griesmeelpap met banaan klaar te maken. Zelf kies ik eigenlijk altijd voor plantaardige melk, bij voorkeur amandelmelk. Als ik pap maak als ontbijt, kies ik eigenlijk standaard voor de plantaardige variant. Hiermee is dit ook direct een vegan ontbijt!
Warm ontbijt en toch snel aan tafel
Het lijkt misschien wat werk om 's ochtends zo'n kom griesmeelpap te maken, maar doordat je een kleine hoeveelheid melk gebruikt, kookt deze binnen no-time en daarna hoeft het nog maar drie minuten door te koken.
Zo heb je binnen een mum van tijd toch een lekker warm ontbijt op tafel staan.
Tip: je kunt ook stukjes pure chocolade toevoegen als extra topping, lekker!
Fan van warme ontbijtjes? Dan vind je deze havermout met appel en kaneel misschien ook lekker!
Recept

Griesmeelpap met banaan en cashewnoten
Ingrediënten
- 250 ml amandelmelk
- 3 el griesmeel
- 1 banaan
- 1 el notenpasta (bv cashewpasta of pindakaas)
- 35 gr cashewnoten of andere noten naar smaak
Zo maak je het
- Breng de melk zachtjes aan de kook onder regelmatig roeren.
- Snijdt ondertussen een paar plakjes banaan af en houd deze achter als garnering. Prak de rest van de banaan fijn in een kommetje en hak de noten grof.
- Meng al roerend het griesmeelpoeder door de melk en voeg ook de geprakte banaan toe. Laat de pap onder continue doorroeren drie minuten zachtjes door koken.
- Roer de cashewpasta of de pindakaas door de pap en haal deze van het vuur. Doe de griesmeelpap in een kom en garneer met de laatste plakjes banaan en de gehakte noten.






Mattanja Oosterhuis
Ik maak dit bijna om de dag; heel lekker en heel makkelijk. Dank!
Sandra
Wat superleuk om te horen Mattanja! Het blijft ook een heerlijk en makkelijk ontbijtje. Varieer je wel eens met de toppings?
Eef
Weet je dat ik dat nog nooit zelfgemaakt heb, griesmeelpap. Ga het eens op jouw manier proberen, lijkt me lekker!