• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Culi Sandra
menu icon
go to homepage
  • RECEPTEN
  • WEEKMENU'S
  • OVER MIJ
    • CONTACT
  • MAKKELIJK AVONDETEN
  • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • RECEPTEN
    • WEEKMENU'S
    • OVER MIJ
      • CONTACT
    • MAKKELIJK AVONDETEN
    • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • ×
    Home

    Meringue schuimpjes met lemoncurd

    Bijgewerkt: jun 2023 · Geplaatst: aug 2017 door Sandra

    Meringue schuimpjes zelf maken stond dit jaar op mijn 'food-bucketlist'. Ieder jaar bepaal ik voor mezelf een aantal gerechten dat ik sowieso wil maken, en merengue schuimpjes waren er daar één van.

    Naar recept
    Meringue schuimpjes met lemoncurd

    Eiwitten uit de vriezer

    Nu heb ik altijd een diepvrieszakje met eiwit in mijn vriezer (als ik voor een recept alleen het eigeel nodig heb, vries ik het eiwit in voor later gebruik), dus was er geen excuus om dit gerecht dit jaar niet te maken!

    Om zelf meringue schuim te maken heb je namelijk alleen eiwit en suiker nodig. Zo simpel kan het zijn!

    Lemon meringue

    Een beetje té simpel vond ik, dus bedacht ik een lekkere twist: citroen meringue schuim met lemoncurd ertussen - net als bij lemon meringue taart.

    Echt een heerlijke combinatie: zoete meringue (die van binnen nog een beetje taai is), en dan daartussen die zoetzure smaak van lemoncurd. Echt een dikke aanrader dit koekje, je blijft er van eten...

    Lemon curd

    Lemon curd is echt heerlijk. Een friszoet mengsel waar je heerlijke recepten mee kunt maken. Het is heel makkelijk zelf te maken (maar ook in veel supermarkten te koop) en je kunt er onwijs veel lekkers mee maken.

    Dit mon chou toetje met lemon curd bijvoorbeeld, of in deze lemon curd Eton Mess.

    Recept

    Meringue schuimpjes met lemoncurd

    Meringue schuimpjes met lemoncurd

    Van deze koekjes blijf je eten! Meringue koekjes met een vulling van friszure lemon curd. Zalig!
    5 van 3 stemmen
    Print Pinterest
    Voorbereidingstijd: 20 minuten minuten
    Bereidingstijd: 1 uur uur
    Totale tijd: 1 uur uur 20 minuten minuten
    Servings: 10 koekjes
    Author: Sandra

    Handig om te hebben

    • bakpapier
    • mixer
    • spuitzak

    Ingrediënten

    • 3 eiwitten
    • 150 gr fijne suiker
    • 1 citroen (alleen de rasp)
    • 10 el lemoncurd
    (houdt het scherm aan tijdens het koken)

    Zo maak je het

    • Verwarm de oven voor op 110 graden en leg twee bakplaten klaar, bedekt met bakpapier. Pak een vetvrije kom en zorg dat je mixerhaken ook goed vetvrij zijn (niet zeker? Was ze goed af en wrijf er eventueel even met een halve citroen over, dan is het zeker goed ontvet).
    • Klop de eiwitten stijf en voeg vervolgens beetje bij beetje de suiker toe. Blijf het mengsel op de hoogste stand mixen, 6 minuten lang.
    • Rasp de citroen en spatel de rasp voorzichtig door de eiwitten. Doe het stijfgeklopte eiwit eventueel in een spuitzak en spuit twintig cirkels op de bakplaten. Heb je geen spuitzak? Dan kun je het eiwit ook met een lepel verdelen over de bakplaten, maar een spuitzak geeft wel het mooiste resultaat.
    • Doe de bakplaten in de oven en bak de koekjes een uur. Wissel de bakplaten halverwege om. Laat de koekjes volledig afkoelen op de bakplaat. Besmeer tien koekjes met een eetlepel lemoncurd en dek ze af met de andere tien koekjes. Serveer de meringue schuimpjes meteen.

    Notities

    Tip: je kunt deze koekjes minstens een week bewaren in een goed afgesloten trommel, zolang je ze nog niet met de lemoncurd besmeert.

    Voedingswaarden per persoon (indicatie)

    Calorieën: 99kcal | Koolhydraten: 22g | Eiwitten: 1g | Vetten: 1g | Zout: 45mg | Vezels: 0.3g | Suiker: 21g
    Deel dit recept met WhatsApp
    Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.

    More bakrecepten

    • Een polentacake, gegarneerd met amandelschaafsel. Er zijn twee punten losgesneden van de cake.
      Polentacake met sinaasappel en gember
    • Een uitgewaaierde hoeveelheid zelfgemaakt zelfrijzend bakmeel met een zeef ernaast.
      Zelfrijzend bakmeel maken met twee ingrediënten
    • Een stukje Oreo ganachetaart op een taartbordje, gegarneerd met rood fruit.
      Ganachetaart met Oreo-bodem
    • Pindakaaskoekjes zonder suiker met kleine chocolate chips die op een rekje liggen af te koelen.
      Pindakaaskoekjes zonder suiker

    About Sandra

    Hi! Ik ben Sandra en woon in het mooie Noord-Holland. Al meer dan 10 jaar deel ik op dit blog mijn favoriete recepten met jullie. Ik kook graag met restjes en verse producten, bij voorkeur uit het seizoen. Vragen over een recept? Stuur me een berichtje via Instagram, dan help ik je snel verder!

    Reader Interactions

    Comments

    1. Anne-Marie

      augustus 18, 2017 at 12:09 pm

      Doe ik ook altijd, eiwit invriezen. Vooral omdat we hier veel van pasta carbonara houden. Leuk dat je iets van je bucketlist hebt kunnen maken.

      Beantwoorden
    2. Lianne

      augustus 18, 2017 at 7:52 am

      Wat een slim idee: eiwit invriezen! De volgende keer als ik iets met enkel eigeel maak ga ik dat ook doen. Deze merengue koekjes zien er heerlijk uit!

      Beantwoorden
    5 from 3 votes (3 ratings without comment)

    Laat een reactie achter Reactie annuleren

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeling recept




    Primary Sidebar

    Culi Sandra

    Hoi, ik ben Sandra! Wat leuk dat je er bent, op mijn blog vind je honderden heerlijke recepten. Allemaal van mijn hand.

    Meer over mij →

    Populaire recepten

    • Nachos met gehakt en zure room in een ovenschaal. De nacho schotel is voorzien van een dikke laag geraspte cheddar en bestrooid met jalapenos, rode ui, guacemole en zure room.
      Recept nachos met gehakt en zure room
    • Spitskool ovenschotel waar met een lepel een schep uit is genomen, zodat de gehakt-vulling zichtbaar wordt.
      Spitskool ovenschotel met gehakt
    • Wraps met ei, chorizo en groenten. De wraps zijn doormidden gesneden en half op elkaar gestapeld, zodat je de binnenkant goed kunt zien.
      40+ Recepten met weinig ingrediënten
    • platbrood pizza caprese
      40x Snelle recepten - binnen 20 minuten op tafel

    Footer

    ↑ terug naar boven

    Recepten per gang

    • Alle recepten
    • Hoofdgerechten
    • Bijgerechten
    • Voorgerechten
    • Toetjes
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Tussendoortjes
    • Taart en koekjes
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Smoothies

    Recepten per type

    • Vlees recepten
    • Vis recepten
    • Vegetarische recepten
    • Kip recepten
    • Ovenschotels
    • Pasta recepten
    • Quiche recepten
    • Soep recepten
    • Snel klaar
    • Weinig ingrediënten

    Contact

    • Contact
    • Samenwerken
    • Privacy policy
    • Disclaimer

    Copyright culi-sandra.nl 2013 - 2025

    Culi-Sandra staat ingeschreven bij de KVK onder nummer 82533431

    Waardeer dit recept

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.