Meringue schuimpjes zelf maken stond dit jaar op mijn ‘food-bucketlist’. Ieder jaar bepaal ik voor mezelf een aantal gerechten dat ik sowieso wil maken, en merengue schuimpjes waren er daar één van. Nu heb ik altijd een diepvrieszakje met eiwit in mijn vriezer (als ik voor een recept alleen het eigeel nodig heb, vries ik het eiwit in voor later gebruik), dus was er geen excuus om dit gerecht dit jaar niet te maken! Om zelf meringue schuim te maken heb je namelijk alleen eiwit en suiker nodig. Zo simpel kan het zijn!
Lemon meringue
Een beetje té simpel vond ik, dus bedacht ik een lekkere twist: citroen meringue schuim met lemoncurd ertussen – net als bij lemon meringue taart. Echt een heerlijke combinatie: zoete meringue (die van binnen nog een beetje taai is), en dan daartussen die zoetzure smaak van lemoncurd. Echt een dikke aanrader dit koekje, je blijft er van eten…

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.
2 Reacties
Anne-Marie
18 augustus 2017 at 12:09Doe ik ook altijd, eiwit invriezen. Vooral omdat we hier veel van pasta carbonara houden. Leuk dat je iets van je bucketlist hebt kunnen maken.
Lianne
18 augustus 2017 at 07:52Wat een slim idee: eiwit invriezen! De volgende keer als ik iets met enkel eigeel maak ga ik dat ook doen. Deze merengue koekjes zien er heerlijk uit!