Menu
zoet

Meringue schuimpjes met lemoncurd

Meringue schuimpjes met lemoncurd

Meringue schuimpjes zelf maken stond dit jaar op mijn ‘food-bucketlist’. Ieder jaar bepaal ik voor mezelf een aantal gerechten dat ik sowieso wil maken, en merengue schuimpjes waren er daar één van. Nu heb ik altijd een diepvrieszakje met eiwit in mijn vriezer (als ik voor een recept alleen het eigeel nodig heb, vries ik het eiwit in voor later gebruik), dus was er geen excuus om dit gerecht dit jaar niet te maken! Om zelf meringue schuim te maken heb je namelijk alleen eiwit en suiker nodig. Zo simpel kan het zijn!

Lemon meringue

Een beetje té simpel vond ik, dus bedacht ik een lekkere twist: citroen meringue schuim met lemoncurd ertussen – net als bij lemon meringue taart. Echt een heerlijke combinatie: zoete meringue (die van binnen nog een beetje taai is), en dan daartussen die zoetzure smaak van lemoncurd. Echt een dikke aanrader dit koekje, je blijft er van eten…

Meringue schuimpjes met lemoncurd

5 from 3 stemmen
Gang: KoekjesKeuken: ZoetNiveau: Gemiddeld
Voor

10

koekjes
Voorbereiding

20

minutes
Baktijd

1

hour 
Calorieën

102

kcal

Van deze koekjes blijf je eten! Meringue koekjes met een vulling van friszure lemon curd. Zalig!

Kook-modus

(houdt het scherm aan tijdens het koken)

Ingrediënten

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 110 graden en leg twee bakplaten klaar, bedekt met bakpapier.
    Pak een vetvrije kom en zorg dat je mixerhaken ook goed vetvrij zijn (niet zeker? Was ze goed af en wrijf er eventueel even met een halve citroen over, dan is het zeker goed ontvet).
  • Klop de eiwitten stijf en voeg vervolgens beetje bij beetje de suiker toe. Blijf het mengsel op de hoogste stand mixen, 6 minuten lang.
  • Rasp de citroen en spatel de rasp voorzichtig door de eiwitten. Doe het stijfgeklopte eiwit eventueel in een spuitzak en spuit twintig cirkels op de bakplaten. Heb je geen spuitzak? Dan kun je het eiwit ook met een lepel verdelen over de bakplaten, maar een spuitzak geeft wel het mooiste resultaat.
  • Doe de bakplaten in de oven en bak de koekjes een uur. Wissel de bakplaten halverwege om. Laat de koekjes volledig afkoelen op de bakplaat. Besmeer tien koekjes met een eetlepel lemoncurd en dek ze af met de andere tien koekjes. Serveer de meringue schuimpjes meteen.

Opmerkingen

  • Tip: je kunt deze koekjes minstens een week bewaren in een goed afgesloten trommel, zolang je ze nog niet met de lemoncurd besmeert.
Recept meringue met lemon curd

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!

Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.

2 Reacties

  • Anne-Marie
    18 augustus 2017 at 12:09

    Doe ik ook altijd, eiwit invriezen. Vooral omdat we hier veel van pasta carbonara houden. Leuk dat je iets van je bucketlist hebt kunnen maken.

    Reply
  • Lianne
    18 augustus 2017 at 07:52

    Wat een slim idee: eiwit invriezen! De volgende keer als ik iets met enkel eigeel maak ga ik dat ook doen. Deze merengue koekjes zien er heerlijk uit!

    Reply

Laat een reactie achter