zoet

Meringue schuimpjes met lemoncurd

Meringue schuimpjes met lemoncurd

Meringue schuimpjes zelf maken stond dit jaar op mijn ‘food-bucketlist’. Ieder jaar bepaal ik voor mezelf een aantal gerechten dat ik sowieso wil maken, en merengue schuimpjes waren er daar één van. Nu heb ik altijd een diepvrieszakje met eiwit in mijn vriezer (als ik voor een recept alleen het eigeel nodig heb, vries ik het eiwit in voor later gebruik), dus was er geen excuus om dit gerecht dit jaar niet te maken! Om zelf meringue schuim te maken heb je namelijk alleen eiwit en suiker nodig. Zo simpel kan het zijn!

Lemon meringue

Een beetje té simpel vond ik, dus bedacht ik een lekkere twist: citroen meringue schuim met lemoncurd ertussen – net als bij lemon meringue taart Echt een heerlijke combinatie: zoete meringue (die van binnen nog een beetje taai is), en dan daartussen die zoetzure smaak van lemoncurd. Echt een dikke aanrader dit koekje, je blijft er van eten…

Recept meringue schuimpjes met lemoncurd

Voor 10 dubbele koekjes

Zo maak je de meringue schuimpjes met lemoncurd

 • Verwarm de oven voor op 110 graden en leg twee bakplaten klaar, bedekt met bakpapier.
 • Pak een vetvrije kom en zorg dat je mixerhaken ook goed vetvrij zijn (niet zeker? Was ze goed af en wrijf er eventueel even met een halve citroen over, dan is het zeker goed ontvet). Klop de eiwitten stijf en voeg vervolgens beetje bij beetje de suiker toe. Blijf het mengsel op de hoogste stand mixen, 6 minuten lang.
 • Rasp de citroen en spatel de rasp voorzichtig door de eiwitten. Doe het stijfgeklopte eiwit eventueel in een spuitzak en spuit twintig cirkels op de bakplaten. Heb je geen spuitzak? Dan kun je het eiwit ook met een lepel verdelen over de bakplaten, maar een spuitzak geeft wel het mooiste resultaat.
 • Doe de bakplaten in de oven en bak de koekjes een uur. Wissel de bakplaten halverwege om. Laat de koekjes volledig afkoelen op de bakplaat. Besmeer tien koekjes met een eetlepel lemoncurd en dek ze af met de andere tien koekjes. Serveer de meringue schuimpjes meteen.
 • Tip: je kunt deze koekjes minstens een week bewaren in een goed afgesloten trommel, zolang je ze nog niet met de lemoncurd besmeert.

Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten via Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #culisandra Vind ik heel leuk!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe recepten? Volg mij dan via Bloglovin en vergeet niet je te abonneren op mijn nieuwsbrief

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

2 Comments

 • Reply Anne-Marie

  Doe ik ook altijd, eiwit invriezen. Vooral omdat we hier veel van pasta carbonara houden. Leuk dat je iets van je bucketlist hebt kunnen maken.

  18 augustus 2017 at 12:09
 • Reply Lianne

  Wat een slim idee: eiwit invriezen! De volgende keer als ik iets met enkel eigeel maak ga ik dat ook doen. Deze merengue koekjes zien er heerlijk uit!

  18 augustus 2017 at 07:52
 • Reactie achterlaten