• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Culi Sandra
menu icon
go to homepage
  • RECEPTEN
  • WEEKMENU'S
  • OVER MIJ
    • CONTACT
  • MAKKELIJK AVONDETEN
  • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • RECEPTEN
    • WEEKMENU'S
    • OVER MIJ
      • CONTACT
    • MAKKELIJK AVONDETEN
    • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • ×
    Home

    Oosterse tomatensoep - romige tomatensoep (vegetarisch)

    Bijgewerkt: jun 2023 · Geplaatst: jul 2017 door Sandra

    Oosterse tomatensoep, je kent vast de tomatensoep van 'de Chinees'? Nou, wat ik daar altijd zo lekker aan vindt is dat die zo lekker zoet en romig is.

    Naar recept
    Een zoete Oosterse tomatensoep - romige vegetarische tomatensoep met noedels en paddenstoelen ter decoratie.
    Oosterse tomatensoep

    Tijd om dat eens proberen thuis na te maken. Dat stond al een tijdje op de (lange) lijst van gerechten die ik nog eens wil maken.

    Oosterse tomatensoep van Hilde

    Deze maand mocht ik tijdens de Foodblogswap koken van het leuke blog van Slowfoody. Hilde - de eigenaresse van Slowfoody - kende ik al een beetje omdat ik haar tijdens twee evenementen voor foodbloggers ben tegengekomen.

    Een ontzettend leuk mens, dus ik was heel blij dat ik een recept van haar blog mocht kiezen!

    Romige tomatensoep

    Mijn oog viel al snel op haar recept voor Aziatische tomatensoep. Superlekker, maar... Er zit vlees in (kip). En omdat er naar mijn mening te weinig vegetarische recepten op mijn blog staan, besloot ik er een vegetarische tomatensoep van te maken. Maar dan wél een lekkere romige tomatensoep.

    Maar dat zat al wel goed in het originele recept van Hilde, de kokosmelk maakt deze soep heerlijk romig. De noodles & taugé geven een Oosterse twist en maken er een mooi vullend soepje van met een lekkere bite. Stokbroodje erbij en klaar ben je!

    Blijft er iets over? Dat kun je prima bewaren voor de volgende dag, lekker als lunch! (bewaar dan wel de taugé apart)

    Meer Chinese recepten

    Ben je ook fan van de Chinese keuken? Dan vind je dit babi pangang recept en deze foe yong hai vast ook lekker!

    Recept

    Een zoete Oosterse tomatensoep - romige vegetarische tomatensoep met noedels en paddenstoelen ter decoratie.

    Oosterse tomatensoep - romige tomatensoep (vegetarisch)

    Een zoetige, romige tomatensoep. Goed gevuld met champignons, noodles en taugé.
    5 van 2 stemmen
    Print Pinterest
    Voorbereidingstijd: 15 minuten minuten
    Bereidingstijd: 20 minuten minuten
    Totale tijd: 35 minuten minuten
    Servings: 4 personen
    Author: Sandra

    Handig om te hebben

    • koksmes
    • snijplank
    • soeppan

    Ingrediënten

    • 1 teen knoflook
    • 1 cm gember
    • 70 gr tomatenpuree
    • 500 gr passata (gezeefde tomaten)
    • 500 ml groentenbouillon
    • 200 ml kokosmelk
    • 4 el gembersiroop
    • 1 tl gemberpoeder
    • 1 wortel
    • 50 gr noodles
    • 100 gr kastanjechampignons
    • 100 gr taugé
    (houdt het scherm aan tijdens het koken)

    Zo maak je het

    • Snijd de knoflook en de gember fijn en fruit deze met wat olijfolie in een soeppan.
    • Voeg na een minuut de tomatenpuree toe en bak even mee om te ontzuren. Voeg de tomatenblokjes, gezeefde tomaten, bouillon, kokosmelk, gembersiroop en gemberpoeder toe en roer goed door.
    • Snijd de wortel in kleine blokjes en voeg toe aan de soep. Breng de Oosterse tomatensoep aan de kook en laat tien minuten zachtjes doorkoken. Pureer de soep nu tot een romige tomatensoep ontstaat.
    • Voeg een nestje noodles toe en kook nog drie minuten door. Trek de noodles los door goed te roeren of ze met twee vorken uit elkaar te trekken.
    • Snijd de champignons doormidden en snijd ze vervolgens in plakjes. Voeg toe aan de soep en laat nog zachtjes vijf minuten doorkoken. Breng de romige tomatensoep op smaak met peper.
    • Verdeel de taugé over vier kommen en schep de Oosterse tomatensoep in de kommen. Serveer direct.

    Voedingswaarden per persoon (indicatie)

    Calorieën: 223kcal | Koolhydraten: 30g | Eiwitten: 7g | Vetten: 11g | Zout: 555mg | Vezels: 4g | Suiker: 11g
    Deel dit recept met WhatsApp
    Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.

    More soep

    • Zelfgemaakte soepballetjes in een kom groentensoep.
      Soepballetjes maken: zó doe je dat!
    • Een glazen pot met zelfgemaakte groentenbouillon. Er omheen liggen enkele ingrediënten van de bouillon.
      Groentebouillon maken: zo doe je dat!
    • Brandnetelsoep recept met citroen en feta, in een ouderwets diep bord dat op een groene doek staat.
      Brandnetelsoep maken
    • Zelf groentesoep maken met sjalot, prei, jeneverbessen, selderij en laurier.
      Zelf groentesoep maken

    About Sandra

    Hi! Ik ben Sandra en woon in het mooie Noord-Holland. Al meer dan 10 jaar deel ik op dit blog mijn favoriete recepten met jullie. Ik kook graag met restjes en verse producten, bij voorkeur uit het seizoen. Vragen over een recept? Stuur me een berichtje via Instagram, dan help ik je snel verder!

    Reader Interactions

    Comments

    1. Maria Peters-van Ewijk

      oktober 22, 2025 at 10:59 am

      In het recept staat ook voeg tomatenblokjes toe. Maar die staan niet in de ingrediënten lijst...
      Even nog bedenken wat ik ga doen.

      Beantwoorden
    5 from 2 votes (2 ratings without comment)

    Laat een reactie achter Reactie annuleren

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeling recept




    Primary Sidebar

    Culi Sandra

    Hoi, ik ben Sandra! Wat leuk dat je er bent, op mijn blog vind je honderden heerlijke recepten. Allemaal van mijn hand.

    Meer over mij →

    Populaire recepten

    • Nachos met gehakt en zure room in een ovenschaal. De nacho schotel is voorzien van een dikke laag geraspte cheddar en bestrooid met jalapenos, rode ui, guacemole en zure room.
      Recept nachos met gehakt en zure room
    • Spitskool ovenschotel waar met een lepel een schep uit is genomen, zodat de gehakt-vulling zichtbaar wordt.
      Spitskool ovenschotel met gehakt
    • Wraps met ei, chorizo en groenten. De wraps zijn doormidden gesneden en half op elkaar gestapeld, zodat je de binnenkant goed kunt zien.
      40+ Recepten met weinig ingrediënten
    • platbrood pizza caprese
      40x Snelle recepten - binnen 20 minuten op tafel

    Footer

    ↑ terug naar boven

    Recepten per gang

    • Alle recepten
    • Hoofdgerechten
    • Bijgerechten
    • Voorgerechten
    • Toetjes
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Tussendoortjes
    • Taart en koekjes
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Smoothies

    Recepten per type

    • Vlees recepten
    • Vis recepten
    • Vegetarische recepten
    • Kip recepten
    • Ovenschotels
    • Pasta recepten
    • Quiche recepten
    • Soep recepten
    • Snel klaar
    • Weinig ingrediënten

    Contact

    • Contact
    • Samenwerken
    • Privacy policy
    • Disclaimer

    Copyright culi-sandra.nl 2013 - 2025

    Culi-Sandra staat ingeschreven bij de KVK onder nummer 82533431

    Waardeer dit recept

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.